Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Aktív témák
-
-
proof88
addikt
ismerem a diskpartot, régen használtam is ssd-re, de most nem azzal csináltam, mert még nincs rajta a rendszer. De azért küldhetsz linket, hátha nem egy dologról beszélünk. Emlékszem meg lehetett benne adni, hol kezdődjön a cucc, mert a Vista alapból 1024-et használ, az XP nem, és emiatt lassabb. Nem gondoltam volna, hogy emiatt van ez a gond, ki is ment már a fejemből.
[ Szerkesztve ]
-
cimbi186
aktív tag
Hálám örökké üldözni fog
Viszont nekem sikerült Rapid-ról letölteni ezt a Toolbox progit.(akkor ez nem használható verzió?)
És Win7-tszeretnék felrakni az SSD-re két ünnep között(Jézuska hozza ),jelenleg intel chipset van a giga lapomon x64 pistával feltelepítve.
Ha jól értelek akkor a Win7 SSD-re való telepítésénél nem kell felrakni a chipset drivert?(bár ez elég érdekes,ha jól tudom akkor a Win7 felpakol telepítéskor minden drivert,töröljem le és akkor működni fog a TRIM?)
Vagy most ebbe belezavarodtam? -
fsb1000
nagyúr
1. Szerintem ez nem igy van. Gyorsformázásnál a szektorok nincsenek végig írva, tehát XP-vel is lehet formázni "helyesen".
A Diskpar "-aligment" mit állít amitől jobb lesz a formázás? Ugyanmár...2. A TRIM parancs mükődésére nem elégséges bizonyíték, hogy hogy Te úgy látod nem lassul az SSD-d.
Ráadásul a második mondattal meg is cáfolod. --> majd müködni fog...Az én tapasztalatom szerint:
1. Mindegy mivel particiónálunk & formázunk, csak ne írjuk végig az összes szektort (cellát)
2. Nem müxik WIN7 (home, prof, ulti) alatt a TRIM.Intel X25M G2-öm van.
-
fsb1000
nagyúr
hát... nem tudom.
Intel G2-t és SamSung SLC-t formáztam Win7-vel meg XP-vel is.
Pár százalék eltéréssel ugyanazt mértem függetlenül az OP rendszertől.Neked is X25-öd van. XP-vel próbáltad? Nálad lassabb volt?
Én legutoljára októberben néztem és szinte semmi sem változott azóta, pedig aktívan használom. (mondjuk page file nincs rajta, meg tmp se)
Szerintem nem az számit, hogy hány napig használjuk, hanem az hogy ne írjuk tele.
Én eleve kisebbre fotrmáztam (64GB) és abból 11GB van használva. -
Márton
nagyúr
"ne vegyel jmicron-ost, nem eri meg, meg egy 5400 rpm-s HDD is gyorsabb."
Rotfl! Itt "pörög" egy 32-es buffalo alattam.
Hogyismondjam, dobálja az ablakokat, sokkal jobb a boot idő mint akár egy 7200-es Samu F1-gyel!Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
chadi
csendes tag
Szia!
Thx hogy próbálsz segíteni.
Szóval a konfigom:
GA-P35C-DS3R rev 2.0
core2duo 6600 (2.4ghz)
4Gb ram
Msi 8800gt
win7 32bitA javaslatot megfogadtam a win7 újra telepítésével kapcsolatban. A fentebb linkelt eredmény már így született.
Az írási gyorsítótárazás engedélyezve van az ssd-n.viszont a másik az írási gyorsítótárhoz tartozó puffer ürítésének letiltása nincs kipipálva . nem tudom h ez kell e.
váram javaslataidat(vagy bárkiétüdv
-
chadi
csendes tag
A biosban a sata raid/ahci mode-t ahci-ra állítottam.
win indítás után illesztő progikat telepített a win az eszközökhöz ......restart...
És a következő teszt eredmény:az előzőhez képest az írás sokat javult ellenben az olvasás romlott
A biosban van olyan menüpont is , hogy Onboard sataide ctrl device. ha ezt állítom ahcira akkor win indítás közben kékhalál van.
[ Szerkesztve ]
-
chadi
csendes tag
Beállítottam a windowsba amit írtál de továbbra is ha a biosban az onboard sata/ide ctrl device-t ahci-ra állítom akkor kékhalál.
Nem lehet hogy azért mert nem ahci módban lett telepítve a win?
egyébként megjelent a ssd beéllításainál a winben a gyors eltávolítási funkcó meg valami jobb teljesítmény cucc ami engedélyezi az írási műveletek gyorsítótárazását a win rendszerben. ez a két opció rádió gombos az utóbbit választottam.egyéb ötlet esetleg vagy törődjek bele a sebessége?
egyébként ha áttérek a 64 bites win 7 re az javít majd a dolgon? -
chadi
csendes tag
Na sikerült az ahci beüzemelése kékhalál nélkül.
Nem hozott jobb eredménytegyébként ettől függetlenül célszerű ahci módba hagyni a rendszert vagy tök felesleges?
Esetleg ha valakinek van még ötlete akkor szivesen kipróbálom
de ha azt mondjátok hogy ennyit tud akkor max letörök egy kicsit[ Szerkesztve ]
-
fsb1000
nagyúr
-
fsb1000
nagyúr
hehe.. nekem helyből ~50%-val jobbak az eredményeim.
AS SSD-ben 40 felett, CDiskmarkban meg 60 felett az Irás 4K-nál.
Az scc time meg 0,1 alatt van.
Lehet mégsem alignmentezem át, amig féálig be nem telik az SSD-mNincs valami nálad generálban elcsesződve? Én egy sima alaplapi vezérlőt használok (P45)
Mondjuk az After/Before srácnál is a tiedhez hasonlóak az eredmények.
Nem hiszem hogy egy "jobb" példányt fogtam ki, csak vigyázok nehogy teleírjam. -
szki
őstag
Ez jó! Elképzelem:
Ó drágám! Told is ide a pécéd, hadd dugjam fel a satakettődre az esesdémet!BÚÉK!
Amúgy nagyon jók ezek az intel ssd-k!
Próbáltátok úgyis tesztelni asztali gépen, ha az energiagazdálkodás (C1E, EIST, speedstep, stb) ki van kapcsolva a biosban?
Nálam AMD AM3 alaplapnál jelentős sebességnövekedést hoz a teszteknél a C1E kikapcsolása (és 10W-tal több idle fogyasztást...).[ Szerkesztve ]
-
JONAS77
aktív tag
Köszi a választ, nos csalódott vagyok az alaplpomban, pedig szeretem ezt a lapot. Még lenne egy kérdésem feléd az pedig az, hogy ha lecserélném ASUS RAMPAGE FORMULA-ra, ezen már lehetne RAID támogatást kialakitani, most pont akciós ez a lap, lehet hogy megrendelem! Szerinted érdemes? Ja még valami, mint emlitettem, hogy két SSD-t rakok be a rendszerbe, és ha felrakom az op. rendszert, megtudom ugy csinálni, hogy a két SSD-t egy patriciónak ismrje, szóval ez lenne a ´´C´´patricóm, ami igy lenne 64GB. Köszönöm elöre is a választ.
Opel Grandland X - Sky-Watcher 200/1000 NEWTON TELESCOPE + BAADER HYPERION ◙ OLYMPUS E-620 + 14-42mm + 40-150mm + 70-300mm, HLD-5, iPhone 15 Pro MAX 256GB
-
JONAS77
aktív tag
-
DV
senior tag
Az Intel piacra dobta az uj "value" SSD-t. Intel X25-V G2, iras max 35MB/s, olvasas max 170MB/s, 34nm, Trim support. Manual.
Newegg $129.99.
Forras Dailytech.com. -
DV
senior tag
Mar itt is van raktaron tobb, mint 10 db! Overclockers.co.uk brutto £97.98, nem tartom kizartnak, hogy kis hazankban is hamarosan felbukkan.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest