Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Weareus
addikt
Üdv.
Open OfficeCalc-ban gépelek be szólistát.
Ha az szerepel, hogy
"Kávégép"
majd alá akarom azt írni, hogy
"kávé",
akkor automatikusan beírja, hogy "gép".
Ezt a segítő funkciót hogy tudom kikapcsolni? -
Weareus
addikt
Üdv.
Magyar nyelvű Excelben van egy sok sort (58 880) tartalmazó adatsorom. Vannak azonban üres sorok is, ezeket hogy tudnám törölni?
És ha ez megvan a megmaradt, immár szöveget tartalmazó cellákból az első szót - ha lehet, képlettel (nem makróval, mert ahhoz hülye vagyok) szeretném átmásolni - kimásolni a jobb oldali szomszédos cellába.
Erre találtam képletet, de sajna angol Excellel működik: [link] -
Weareus
addikt
Üdv.
PDF-ből kiextrahált szöveget raktam Excelbe. A szöveg egy része félkövér, a másik nem. Múltkor teljesen jól működött, hogy a Ctrl+H-val, majd az opciókban megadva, hogy félkövérre keressen, szeparálni tudtam a szöveget (félkövéret a simától).
Most nem talál semmit.
Pedig a félkövér, az ténylegesen félkövér.
Jó lenne esetleg átmásolni a félkövér szöveget (csak a félkövéret) egy szomszédos cellába.Delila_1 kollégától a múltkor kaptam ezt:
[link]
Ezzel kapcsolatban csak annyit kérdeznék, hogy miként/hova kell beilleszteni?
Hátha ez működne... -
Weareus
addikt
válasz
Lasersailing
üzenetére
Igen, értem, köszönöm Lappynak is.
Az egybeírás más okok miatt lesz...
Pl. a bene placido helyett: abeneplacido.
És utána pontosvessző, majd szóköz és meghatározás (több szó).
Arra tudatosan figyelek, hogy a meghatározásokbnan már ne használjak több pontosvesszőt, mert nem akarom, hogy további oszlopok keletkezzenek. Két oszlop kell...
De szóval akkor így mehet...
Köszike.
-
Weareus
addikt
Üdv.
Nekem egy olyan kérdésem van, hogy megfelel-e a következő formátumú (notepad-ban készülő) szólista + definíció formátum arra, hogy ha majd elkészül, akkor Excelbe illesszem úgy, hogy az első szavak egymás alá kerüljenek szépen egy oszlopba, a többi szó (meghatározás) pedig a második oszlopba. (Itt tehát több szó szerepelne egy cellában).abessivus; a névszóragozás határozós esete
abgang; színész hatásvadászó távozása a színről
abgesang; strófazáró szerkezet a középkori német versekben
abház; Grúzia területén élő kaukázusi nép
abhorreszkál; visszariad, undorodik, idegen szóvalTehát az első szó, kifejezés mindig egybe lesz írva (ha szóköz lenne benne, akkor is) és ezt követi egy pontosvessző.
Eddig lenne az első oszlop tartalma, a többi összes szónak a második cellába kell kerülnie. Be tudom majd ezt illeszteni így Excel-táblázatba vagy más megoldás lenne javasolt?És hogy miért nem Excelben csinálom rögtön: ez már egy meglévő szöveg, amit átalakítok, tömörítek és ezt sokkal jobb notepadban megoldani...
-
Weareus
addikt
válasz
Lasersailing
üzenetére
Köszi mindenkinek.
Megvan!
Notepad++-ban töröltem a sorvégi szóközöket (több is volt
), utána Delila_1 által adottal hibátlanuil ment.
Benéztem kicsit amúgy.

Köszönöm a helpet.

-
Weareus
addikt
válasz
Lasersailing
üzenetére
Elnézést kérek mindekitől. Lasersailing kollégának igaza van. Ha belekattintok az eredeti cellába, nem a vessző mögé áll a kurzor, hanem még eggyel tőle jobbra, ott tehát még egy szóköz is van.
Ezt figyelmen kívül hagytam.
Ennek fényében szabad javaslatot kérni?
Kérlek, ne orroljatok rám, totálisan amatőr vagyok ebben.

-
Weareus
addikt
válasz
Lasersailing
üzenetére
Úgy sem működik:
[link]
Azt nem vitatom, hogy elrontok valamit, de a függvény angolul van (már) és az Excel is angol.
Elgépelés nincs.
(Remélem).
Esetleg az lehet a baj, hogy az átalakítandó oszlop (ahol a vesszők vannak) már eleve egy függvény eredménye?
De ez csak találgatás...? -
Weareus
addikt
Üdvözlet.
Van egy igen hosszú szólistám, lekikonok címszavai. Egy copy only bold fügvénnyel sikerült kimásolni a meghatározások mellől, de sajna valamiért berakott a fügvény egy vesszőt minden szó végéhez:reagál,
reagén,
reagens,
reakció,
reakcionárius,
reakciós,
reaktív,
reaktivál,
reaktivitás,
reaktor,
reál1,
reál2,
reál-,
reáliák,
reális,
reáliskola,stb. Viszont mivel előfordulnak vesszők egy soron belül akkor is, ha két szó van ott (a szavak között), valahogy úgy kellene megoldani, hogy töröljön minden sorvégi vesszőt, de csak akkor törölje, ha a sor végén valóban van vessző (nem néztem át mind a sokezer listaelemet, de kb. 99,99%-ban vessző van a sorok végén.)
Igazából a sor belsejében lévő vesszőknek egyenlőre maradni kellene és a sor végébe ne töröljön bele, ha ott mégsem vessző van.Ebben tudna valaki segíteni?
-
Weareus
addikt
Klassz!
Köszönet.
-
Weareus
addikt
Helló.
Az OpenOffice táblázatkezelőjében lehet olyan függvényt megadni, ami egy szöveges cellában töröl minden szöveget, kivéve azt a szót, amelyik félkövér formázással van írva?Így néz ki egy cella:
tartották)
abdikáció † G pol lemondás (trónról), feladás
G hiv leköszönés (hivatalról, tisztségről)
lat abdicatio ‘ua.’ lásd ABDIKÁL
abdikál † G lemond, leköszön (trónról, hivatalról)
lat abdicare ‘ua.’: ab- ‘le, el’ | dicere ‘mond’
abdomen G anat altest, has
G áll potroh
lat abdomen ‘ua.’ abdere ‘elrak, elrejt’: ab- ‘el, félre’ | dare ‘ad’
abdominális G orv hasi, hastáji
tud lat abdominalis ‘ua.’, lásd ABDOMEN
abdominocentézis G orv hasüregcsapolás
tud lat abdominocentesis ‘ua.’: lásd ABDOMEN | gör kenteszisz ‘szúrás’ kenteó ‘(fullánkkal) -
Weareus
addikt
válasz
Delila_1
üzenetére
Értem, köszönöm.

Lehet, hogy félreérthető voltam, de átlagfogyasztást (literben, 100 km-re vetítve) szeretném megkapni.
Ez most jelenleg a következőképpen néz ki. (a táblázatok alapján):Az első kilométeróra adat 162225 km, vagyis ennyi volt az autóban, mikor én megvettem.
Az utolsó kilométeróra adat 165067 km (18-as sorszám). Vagyis 165067-162225 = 2842 km.
Vagyis 2842 km-ert tettem meg vele, miközben 264,02 liter (liter oszlop szumma) benzint tankoltam. Így a pillanatnyi átlagf.:
264,02/2842 = x/100
Ebből x = 9.28 l/100 km.
Ezt a 9.28-as átlagfogyasztást (ami nyilván mindig változni fog) szeretném függvénnyel aktuálisan számoltatni.
Bocsi, ha félreérthető voltam.Talán az Fn cellából ki kéne vonatni az Fn-1 cellát, akkor kijönne a tankolástól tankolásig megkapott kilométer, majd a Dn cella adatainak (tankolt literek száma) és az e hsz.-ben vastagon szedett képlet felhasználásával lehetne kiókumlálni valamit, de sajna már 10+ éve tanultam az Excelről...
-
Weareus
addikt
Sziasztok. Nemrég beszerzett autóm tankolási-fogyasztási adatait Excel táblázatba szoktam vezetni a tankolási számla és a kilométeróra-állás alapján.
Ez a következőképpen néz ki:
[kép]
Azt hogy lehetne megoldani, hogy az átlagfogyasztást az utolsó oszlopba cellánként az egyre bővülő oszlopadatokból mindig frissen és aktuálisan számoltassam ki?
Új hozzászólás Aktív témák
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Arc Raiders
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- Titkos szabállyal tereli a hazai megoldások felé a félvezetőgyártóit Kína
- Mobilhasználat külföldön
- LEGO klub
- World of Tanks - MMO
- OLED TV topic
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Gyermek PC játékok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3139
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
), utána Delila_1 által adottal hibátlanuil ment.

Fferi50