- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
EmberXY
veterán
Igazából arról lenne szó, hogy egy adott munkalapon van nagyon sok különálló táblázat, egymás mellett és alatt elrendezve (ez tulajdonképpen egy gép használati napló, ami azt rögzíti, hogy egy bizonyos gépet mikor ki használt, minden gépnek van egy külön táblázata, ami szükség esetén szűrhető dátum, brigád, név szerint).
A lap első oszlopaiban kategóriánként fel vannak sorolva a gépek, gyári számmal, egyéb adatokkal, és mindegyik géphez tartozik egy hivatkozás, ami az ő saját táblázatának fejlécére ugrik, legyen az bárhol a lapon, és minden táblázat fejlécén van egy vissza link is, ami a lap legelejére (bal felső sarkára) visszavisz.A nehézségek ott kezdődnek, hogy bár a hivatkozás hiába visz jó helyre, a sok táblázat közül nem mindig egyértelmű, hogy melyik is kell éppen, mivel sokszor teljesen random, hogy éppen hogy áll a lap, valahol ki van jelölve a kívánt cella, de mindig máshol, középen, szélen, vagy éppen legalul vagy legfelül, ezért szerettem volna, ha legalább más szín kitöltést kaphatna a hivatkozott cella, így rögtôn kitűnne, hogy melyikről is van szó.
Egy másik nehézség, hogy ahogy egy táblázat egyre inkább bővül, és új adatot kell felvenni, egyre többet kell legörgetni a fejlécről, miután a hivatkozás célbaért.
Elég érdekes megvalósítás, az biztos, de fontos, hogy egy munkalapon belül legyen megoldva ez a terület, mivel az egész excel tábla egy összetett nyilvántartás, minden lapon más-más fajta adatok, kimutatások vannak.
Próbáltam egy "ömlesztett" táblázattal megoldani, ami szűrhető lett volna minden adat szerint, de annál minden új adat felvételekor újra fel kellene vinni a gép nevet, gyári számot, stb, ugyanazon gép többszöri használatakor ugyanúgy ismételten el kéne menteni az alapadatokat is, hogy szűrni lehessen.
Szerintem már én is belekavarodtam, de remélem, hogy érthetően írtam le, hogy mi a gondom.Ha már mindenáron makró kell, mennyire bonyolult ezt összehozni, érdemes egyáltalán, vagy elvetélt ötlettel próbálkozom?
Ha van ötlete valakinek, azt előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Starlink
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Alakul a Visa és a Mastercard európai ellenfele
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest