- Geller72: Az MS Seed szervert üzemeltet a gépeden és lehet hogy nem is tudsz róla?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Szekszárdi pumpa pálya
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
bolcsodal
addikt
Bevallom őszintén lesz*rtam mit írogat az event viewer-be...csak használtam. De valóban jött vmi új BIOS.
Néhány hónapja kellett újrahúznom a windows-t rajt mert a Bitlocker megőrült. A munkahelyi microsoft accountom-mal asszociálta a bitlocker key-t valami őrült ötlettől vezérelve és sehogyan sem bírtam hozzáférni.
Lejött egy keyboard driver frissítés és bepöccent a bitlocker.
Ment a recovery...azóta inkább nem óvatosan használom a work account-ot...

Amit még kipróbáltam...a HP saját Radeon drivere helyett most már felment valami frissebb AMD driver is és nem trokollott BSOD-ba az akció...ezt fejlődésnek veszem.
Az akkus teljesítmény viszont még mindig elkeserítő, valami otromba módon downclock-olja a RAM-okat akkun...
-
bolcsodal
addikt
-
bolcsodal
addikt
-
JColee
őstag
-
bolcsodal
addikt
-
bolcsodal
addikt
-
bolcsodal
addikt
-
bolcsodal
addikt
-
Imy
veterán
-
Imy
veterán
-
Imy
veterán
-
bolcsodal
addikt
-
bolcsodal
addikt
-
bolcsodal
addikt
Ez a WHEA-logger nekem is teleszórta a listát:
Én azt vettem észre, hogy mostanában a kamera és az ujjlenyomat olvasó néha beragad és nem indul el. Ilyenkor a windows hello-sem működik, de PIN-nel be lehet lépni.
Eszközkezelőben disable/enable hardver megoldja a problémát csakhát elég láma hiba egy elit notitól...
-
bolcsodal
addikt
Chrome-ot hasznalok. "The great suspender" teszi a dolgat a hatterben es altatja a nyitott tab-okat szepen.
Anelkul benyeli az osszes letezo RAM-ot. Igy aktiv tabonkent kb 800MB-ot csip le.
De majd ranazek.
Neked a touchpad szepen mukodik? Nekem erdekes dolgokat muvel neha. Boot utan meg kell varni, hogy elinduljon lol. Es a legutobbi frissitesek ota eltuntek a tapipadra vonatkozo beallitasok a dedikalt app-bol (synaptics) es csak a pocokegeret lehet konfiguralni. Korabban ott volt minden beallitasi lehetoseg...
-
bolcsodal
addikt
-
bolcsodal
addikt
Kicsit jobb a turbója a Ryzen-eknek. De elapvetően egy intel CPU/AMD dedikált VGA-val nem jártál volna jobban OpenCL-hez?
Én világ életemben akartam egy saját, full AMD notit.
Amúgy sokban nem tudom kihasználni az erejét (Biotech cégnél dolgozom, a bioinformatika nem különösebben párhuzamosítható feladat így GPGPU szóba sem jöhet).Nekem a VGA teljesítménye csak a játékok terén volt döntő és csömört kaptam a sok MX150-es megoldásól consumer oldalon.
-
bolcsodal
addikt
-
bolcsodal
addikt
Mármint a driver telepítő. Ha nem tudod mit keresel, letölthető egy univerzális telepítő, ami egy auto detection-el kezdi a telepítést. Anno augusztusban, ez a telepítőcsomag állította, hogy nem ismeri a hardvert amin települ éppen. Force install meg BSOD-ba hajszolta a gépet. A windows húzta le a drivert, vagy Te telepítetted?
-
bolcsodal
addikt
-
bolcsodal
addikt
Jah, a csavarokig már én is eljutottam, aztán nem voltam elég bátor a feszegetős részhez...
Akkor megvan a DC? Gratu! Végülis nem volt fontos ugyanolyan modult pakolni bele.
(#1764) JColee : "Check for updates" a titka. Le tudsz menteni driver pack-ot is. Ha legyalulod az SSD-t elképzelhető, hogy érdemes lenne lementeni előtte a drivereket egy csomagban.
Kíváncsi leszek mit szól a gép egy full format-hoz. Nekem nagyon úgy tűnik, hogy néhány security megoldás a BIOS-ig nyúlik lefelé...pl. Sure Run.
-
JColee
őstag
Beraktam a memóriamodult. Bekapcsolás után a szívbaj jött rám, mert jött egy üzenet hogy "memory error" vag ilyesmi (le kellett volna fényképezni). Aztán a szövegből kiderült, hogy csak érzékelte, hogy megváltozott a memória mérete.
Eléggé trükkös a hátlap leszedése, aki erre adja a fejét, mindenképpen nézze meg ezt a videót. -
JColee
őstag
Nah, ha valaki ugyanazzal a problémával küzdene, mint én:
livedisk nem bootol grub után, a szokásos dolgok kikapcsolása/átállítása után sem (secure boot, uefi mód, stb).
Lehet játszani a boot paraméterekkel: modeset vagy mce=off. Rajtam ez utóbbi segített.
Innen loptam az ötletet.bolcsodal Ez a SoftPaq download manager hogy műküdik? Automatikusan felismeri, milyen gépem van és a felajánlja, hogy milyen drivereket szedhetek le? Általában a wifi/blutooth vezérlők drivereinél szoktam elveszni, mert van 8 féle (régebbi gépemen) és soha nem tudtam, hogy melyiket kéne felrakni.
Egyébként most mentem le a recovery partíciót, utána szerintem leformázom az egész ssdt. -
bolcsodal
addikt
Ki tudod kapcsolni a Bitlocker-t ha kell. Aztán átméretezed a partíciókat és telepíted a Linux-ot a felszabadult helyre.
A linux boot loader-e úgyis domináns lesz a Windows felett (ezzel egyszer nagyon megszívtam).
A baj, hogy a security megoldások egészen a BIOS-ig nyúlnak le. Símán lekapcsolta a gépet a HP Sure Run, mert úgy ítélte meg hogy a Steam játék amit tolok gyanúsan viselkedik.

-
bolcsodal
addikt
Nalam is voltak BSOD-ok. Altalaban a VGA driver adja meg magat. Amig az AMD nem tesz le valami ertekelheto mobil drivert az asztalra addig ez igy is marad.
A teljesitmeny szerintem meggyozo. Az akkuido sajnos elmarad az inteles megoldasoktol, de ebben eleg hihetetlenul nem a proci fogyasztasa szamit leginkabb.
En kicsit lehidaltam, amikor olvastam, hogy mi fogyasztja a legtobbet a platform eseteben. Valojaban az AMD duplan fizeti meg, hogy meg a Raven Ridge platform sincs felkeszitve az LPDDR4-es RAMm modulokra. Lenyegeben emiatt marad el merfoldekre az akkuido Kaby Lake mogott.
Drivereket hogy szerezted be? Tapasztalatom szerint a SoftPaq install manager a legjobb megoldas.
HP bloatware-t probaltad mar elmozditani a helyerol?
Augusztusban vettem azota ket BIOS frissites is lejott mar, lehet az segit. En gyakorlott motoroskent probaltam feltenni ra az AMD oldalarol letoltott VGA drivert. Ugy megcsuklott a rendszer, hogy el sem akart indulni ujra BSOD utan BSOD. Sikitva pucoltam vissza a gyari drivert ra.
-
bolcsodal
addikt
-
bolcsodal
addikt
-
bolcsodal
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- ASUS ROG Ally
- Samsung Galaxy A37 – régi ismerős új formában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EU: senki ne használjon Huawei és ZTE hálózati berendezéseket!
- Mikrotik routerek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Többet gyárthat a jövőben a drágább GeForce-okból az ASUS
- Információáradat a Pixel 11-es szériáról
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
- 4 FAJTA (Május) DELL Latitude Laptop Tartós-Golyóálló-AKÁR SULIBA 7320 7430 7440 5320 5420 5430
- NEW! Bontatlan Lenovo Thinkpad T14 G6 Tartós Üzleti Laptop 14" -40% Ultra 7 255U 16/512 FHD+ Magyar!
- Bontatlan Zacsis Új Lenovo Thinkpad T14 G5 Laptop 14" -50% Ultra 7 155U 16/512 FHD+ Magyar!
- Asus TUF Gaming A15 (FA506IU) Ryzen 7 4800H / 16GB / 512GB / GTX 1660 Ti / 144Hz Felújítva!
- ThinkPad E14 Gen6 14" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Micron 3400 512GB M.2 PCIe Gen4 SSD! 6600-3600MB/s
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX GTX 1050 Ti 4GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T420 - i5-2GEN I 4GB I 320GB I DVDRW I 14" HD I Cam I Garancia!
- REFURBISHED - DELL Universal Dock D6000 (452-BCYH) (DisplayLink)
- Apple iPhone 16 128GB Blue - Karcmentes állapot - 90% akku
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Amúgy sokban nem tudom kihasználni az erejét (Biotech cégnél dolgozom, a bioinformatika nem különösebben párhuzamosítható feladat így GPGPU szóba sem jöhet).