Hirdetés

Aktív témák

• Don Vittorio

őstag

válasz satie #330 üzenetére

Kedves Satie!

Engem ignoráltál, pedig azért Neked/Rólad is szóltak, amiket írtam...

Az a gyanúm-érzésem (mondhatnám: úgy tűnik), hogy menekülsz a szexualitás problémája elől (amely valós probléma), de erre is igaz az, ami sok másra is: előbb-utóbb szembe kell nézned vele...

Én úgy vettem észre, hogy az életben két fő típusa lehet a problémáknak:
    a) azok a problémák, amelyek újra és újra előjönnek, mint egy vizsga. Ha kerülöd, vagy ha nem kerülöd, de megbuksz, így vagy úgy, de visszakerülsz a történet elejére.
    b) azok a problémák, amelyekkel egyszer találkozol, és akár sikerül megoldanod, akár nem, soha nem jönnek el újra... (Ebből van sokkal-sokkal kevesebb, de ezek azok a dolgok, amelyeket az emberek úgy szoktak emlegetni, mint amit egy életre megtanultak (ha bejött), vagy inkább egy életen át keseregnek rajta (ha belebuktak vagy kihagyták, mert bele sem mertek vágni).)

Ez a dolog a párkapcsolatokkal az a) kategóriába tartoznak, és ha ennyire problematikus a dolog, akkor sajna nagy eséllyel többször is neki fogsz futni a történetnek. (Nem kívánom ezt Neked, sőt, pont az ellenkezőjét, de talán az átlagosnál több tapasztalattal bírok a témában, és pl. lehet, hogy érdemes lenne elkerülnöd 5 évi felesleges szenvedést egy 100%-osan frigid nő mellett, akiről csak utólag derül ki, hogy nem is annyira szentségből fakad a szüzessége, sokkal inkább a lelki problémáiból...) Hasonlóan visszatérő probléma a munkahelyi alkalmatlanság, összeférhetetlenség, vagy pl. a szavahihetőség kérdése is, habár azok nem ennyire intim dolgok.

Aktív témák