- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bobalazs: Microsoft Copilot és hasonló hülyeségek egyszerű kigyomlálása /örök megoldás/
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Nyitlocker
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gsc73
aktív tag
Szia!
Nekem egy 901-esem van (összehasonlítás), és némileg hasonló gondokkal küzdöttem/küzdök. A 901-ben van egy 4GB-s és egy 16GB-s SSD. Megmértem a sebességeket:
...................................4GB................16GB
ATTO (R/W):................34/31...............31/10
CrystalDisk (R/W):........33/31...............31/7A lényeg, hogy a 16-os azért nem hesználható, mert nagyon lassú az írási sebessége, a 4-es azért mert kicsi, alaphelyzetben, még egy XP-nek is. Jelenleg egy "XP Lite" van fent, de ezekkel óvatosan kell bánni, mert sok lehet velük a probléma. Nekem egy haverom csinált egy viszonylag használhatót (pár dolog nem működik), és összesen 1 GB-t foglal. A fenti írási/olvasási sebességek XP-vel használhatóak a 4-es SSD-n. (jó lehet összehasonlítási alapnak.)
Megoldási lehetőségek:
- Egy jó XP lite alkalmazása, akkor, ha legalább eléri a fenti sebességeket. (mármint a Te SSD-d)
- Csere egy gyorsabb SSD-re. (ez drága megoldás, mert az e-bay-es "kingspec"-ek tesztek szerint ugyan olyan lassúak, mint az én 16-osom, ami használhatatlan.)
- HDD berakása. Ez függ attól, hogy mi fér be, illetve hogyan. Nekem mini pci-e foglalatban van a 16-os SSD. Próbáltam mini pci-e to ZIF átalakítóval + ZIF drive, de a BIOS nem látta. (másban jól működött)Nem egyszerű a kérdés, sokat lehet utána olvasni a neten, de sok infó pontatlan, mert én is sok helyen olvastam, sőt videót is láttam, hogy 901-ben hogyan kell ZIF drive-ot berakni, és mégsem működött.
Üdv: g.
u.i.: az ördög a részletekben van...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Új hozzászólás Aktív témák
- EA Sports WRC '23
- Formula-1
- Színes hardvercsomag a téli szürkeségben
- BlackBerry Key2 - megoldókulcs
- Bejelentették a Genigods: Nezha-t, a kínai mitológiára épülő akció-RPG-t
- Windows 11
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Iqos cigaretta
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4404
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 2TB SSD RTX 5070Ti 16GB Asus ROG Strix Helios GX601 750W
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)