Új hozzászólás Aktív témák

• janos666

nagyúr

A befejezés azért sokkal nagyobbat ütött, mint vártam.
    Pörgős, látványos, izgalmas, végjáték volt sok nehéz döntéssel és meglepetésekkel. (Az más tészta, hogy gyakorlatilag mit mennyire befolyásoltak ezek --utólag átfutottam a DA Wiki-t, és nem sokat--, de ott azért súlyosnak érződtek a kérdések, és ez a lényeg.)

SPOILER

Végig valami (relatíve) békés megoldásra törekedtem, de mikor választásra kényszerültem, akkor keményen a mágusok mellé álltam.

Fenris átpártolt a templomosokhoz (le is lett kaszabolva, pedig rá pakoltam fel a legjobb warrior cuccokat), de a többiek maradtak, mert Anders-ből szándékosan mártírt csináltam. -> Eleve gondolkodtam rajta, hogy hosszútávon mindenkinek az lesz a legjobb, ha ő itt és most kivérzik, bár inkább afelé hajlottam volna, hogy elzavarom, de mikor Sebastian elkezdett fenyegetőzni, az átbillentette a mérleget arra az oldalra, hogy kés került a hátába. (Nem konkrétan tőle féltem, hanem hogy sokan gondolkodnak úgy, mint ő. Így szökevény helyett mártír lesz, a mágusok pedig elhatárolódhatnak a "terrorizmustól"...)

A seeker a végén azt mondta, hogy "Gone, just like the Warden". Gondolom ez utalás lehet arra, hogy a legutolsó DLC-ben leléptem Morigen-el.
    Jó lenne ide is egy utolsó DLC, amiben Merill is összerakja végre azt az eluvian-t, és ők is átmennek a tükör túloldalára lepacsizni Morrigan-ékkel. :))

Végre egy olyan játék, ahol csak nagyon tág vonalak mentén sejtettem a lehetséges végkimeneteleket!

Mondjuk a Witch Hunt már elplántálta a dolgot, hogy nagy változások következnek, és itt látható volt, hogy a mágusok elnyomása körül bontakozik majd ki valami, de egészen az utolsó törpefaggatós jelenetig nem esett le nekem (még az után sem, hogy egy kódex lapon olvastam a seeker-ekről, és tudtam hogy a törpét is elvileg egy seeker faggatja...), hogy ez a konfliktus csak egy hajszálnyira van a Templars<-vs->Mages kérdésétől az Andrastian Chantry<-vs->Mages (+ mindenki, akit sikerül meggyőzni arról, hogy helytelen, amit az egyház a mágusokkal tesz, vagyis bárki, aki nem vallási fanatikus...) problémáig, és a nagy változások kora akár az egyház bukását is jelentheti, és talán a Dragon Age az utolsó (vagy előtti) Divine Age...

A templomosok és az egyház különválása is helyretett most nálam egy logikai problémát.

SPOILER

Szóval a befejezés megmentette a játékot (néha kicsit féltem hogy olyan lesz, mint a Borderlands, hogy azóta is ideges vagyok ha eszembe jut hány órát toltam bele a semmiért...), de összességében átgondolva azért mégsem adta a töredékét sem annak, amit a DAO.
    Sőt, felértékelte az elődjét. Míg ezt gépeltem betoltam az OST-jéből a DAO és a Liliana's Song című számokat, és olyan szentimentális hangulatba kerültem, mint mikor egy öregember mesél a fiatal koráról. (Erről jut eszembe, hogy talán a gyérebb soundtrack is rontott az összképen. A DAO zenéjét, ami már a DVD berakása után is felcsendül, azt egész nap el tudnám hallgatni, a DA2-re visszagondolva egyetlen dallamra sem emlékszem, mint ha néma csönd lett volna -> biztos szólt valami, csak semmi fülbemászó maradandó...)

Jó kis történet volt ez (véletlen sem bántam meg hogy végigtoltam, fontos elemnek tűnik a sorozatban), és valamikor el kellett mondani (valamelyest új megvilágításba helyezte a DAO eseményeit is, nem véletlenül kezdtem el felidézgetni), csak kicsit erőltetetten kerekítettek köré egy ilyen hosszú játékot, aminek ráadásul a fele ugyan azokban a bányákban vagy a Wounded Coat-on játszódik. Nem mondom hogy nem voltak érdekes side quest-ek, de azok csak kikapcsolódást kéne hogy szolgáltassanak, nem annyi extra játékidőt, amitől egy hosszú és nagy játéknak tűnik egy nem is olyan hosszú történet.

Az Origins némely szereplőinek feltűnése is nagyon erőltetett volt számomra.
    Alistar pl. olyan fullos jelenetet kapott, mint ha maga a Maker szállt volna le a földre, hogy elmondhassa Howk-nak, hogy szívesen segítene ebben az apró kis városégető zavargásban, ha nem lennének olyan fontos és hatalmas problémái, ami számunkra felfoghatatlanok. :P
    Howe mit csinált lent... kb. semmit, csak arra volt jó, hogy aki hiányolja a DAO-t, az "nesze fogd meg jól".
    Nekem egyedül Leliana passzolt bele nagyon az új szerepébe, és fért el itt is.

Új hozzászólás Aktív témák