Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT.hu
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nimda
addikt
November 6.ota nincs a X. keruletben internet es mar tobbed magammal kezdunk kicsit duhosek lenni,ugyanis mar reg be kellett volna fejezniuk az allitolagos karbantartast.Az ugyfelszolgalaton azt az infot kaptam,hogy valami nem vart muszaki hiba keletkezett,ezert a csuszas...na de eddig?Probaljak megmagyarazni,hogy vasarnap-hetvegen is "dolgoznak az ugyon".Vagy ha valoban igaz,bar ketlem,akkor elegge arpadkori modszeruk lehet.
Az alairasom nagyon is illik ide...lol
[ Szerkesztve ]
-
Nimda
addikt
Nos a kovetkezo tortent:
Tegnap ismet telo,majd kozoltek,h megjavult es nem lat hibat a rendszerben.Mondom de nalam meg mindig nuku net.Erre ugye a szokasos kabel ki-be,letilt-engedelyez,uj profil stb...semmi...felveszi a hibalapot nalam is,mondvan itt mar nalam van a bibi.3 munkanap es jonnek,mondom kurvajo igy is vartam mar lassan egy hetet.
Kozben megkerdem a szomszedaimat,h naluk van e net,hat van!...csak tudnam micsinaltak eddig.lolA hiba a kovetkezo:
A switch nem oszt ki nekem IP-t.(nincs kapcsolat vagy korlatozott) igy hiaba is probalok csatlakozni.Mindenkinek muxik csak nekem nem.Lehet szar a port?A gepemmel tuti semmi baj mert 3 halokarival is detto kiprosza.A router is oszt ki cimet naturban,tehat a hiba az elosztoban lehet.Jel van mert villog a led,bar idonkent megszakad.Csak automatikus magancim jon.A kabel is jo mert probakepp behuztam az ajtotol egy masikat is,detto szar....varom a szereloket.Remelem meg a heten jonnek mert pipa vagyok...
-
Nimda
addikt
Igen en is a halozati kapcsolatbol vettem ki,de akkor nem oszt ki semmilyen cimet,uresek a mezok.Kapcsolatot ugyan jelez,de igy sem kapcsolodik a digi szerverre.(nincs routerem)Ha meg bepipalom,akkor a korabban emlitett hiba jon: nincs kapcsolat vagy korlatozott...bar a hiba sztem tuti nem nalam van.
[ Szerkesztve ]
-
Nimda
addikt
Nos ez a TCP/IP pipa dolog nem jott be nalam,dehat hogy is jott volna amikor szar az egesz halozatom.Egy probat megert..
A kovetkezo tortent: Tegnap felhivtam az ugyeletet,h megis mi az abra a 3 napos kiszallasi idovel.Azt mondtak ok sem ertik,mar reg vegezniuk kellett volna.Erre megnezte a hibalapot es allitolag voltak kint nalam (csak a lepcsohazban),de csak felmertek a hibat,mast nem csinaltak.Vagyis meg nincs lezarva.En nem tudom milyen hiba lehet az ami ekkora galibat okoz nalam,h nem lehet rogton kijavitani.Szomszedoknal minden ok.
Bovebb infoert meg hivnom kellett a helyi ugyfszolgalatot,de azok meg egesz nap nem vettek fel a telefont.Ja es persze ma sem jott senki...idaig...12 napja...mar vagom a centit lol...[ Szerkesztve ]
-
Nimda
addikt
Ház ez nagyon lol......szép kis üfsz...
Közben végre megcsinálták...(pezsgöbontás)...immár itthonról irok..
A srácok csúnyán elkötötték az utp mindkét végét ami bejön a lakásba,ez volt a probléma.A szerelö aki kijött,nem is érti eddig hogy müködhetett.De megjavult ez a lényeg.
-
Nimda
addikt
Van egy olyan problémám hogy idöközönként megszakad a kapcsolat és olyankor nem tudom leállitani a kapcsolódást sem (digikapcsolat) mintha nem tudna újratárcsázni és lefagy az egész hálózat...csak egy újrainditás után tudok kapcsolódni.Mi lehet a gond?A win frissen telepitett,ethernet driverek (Nforce) szintén a legfrissebbek.Router nincs,direktbe van kötve...
[ Szerkesztve ]
-
Nimda
addikt
válasz cannyon #2330 üzenetére
Nem az a baj hogy megszakad,hanem hogy nem tud újracsatlakozni.De a kérdés az,hogy miért szakad meg és miért nem tudok manuálisan is újracsatlakozni?Az ablak ahol ezt megtehetném,nem jö elö,vagy csak egy pillanatra és el is tünik...csak újrainditás után tudok újból csatlakozni.
[ Szerkesztve ]
-
Nimda
addikt
Igen ez volt az elsö gondolatom nekem is.Az egyetlen megoldás,hogy veszek egy különálló lankártyát és kipróbálom vele.Remélem nem fogok ki olyan tipust,ami hasonló gondokkal küszködik
A sajátomat egyébként 2 féle driverrel próbáltam és ugyanaz az eredmény.Az egyik természetesen a legújabb letölthetö (Nforce 570) idei termés.
-
Nimda
addikt
Viszont még annyit hozzátennék,hogy ha routeren keresztül csatlakozom,akkor is megszakad (még sürübben mint direktben) de akkor nem a net szakad (gondolom a router automatice visszacsatlakozik és nem veszem észre) hanem a hálózat.Vagyis vagy a router sem százas,vagy azzal sem "kompatibilis".Bár mint irtam kábelnettel nem volt igy routeren keresztül sem probléma azelött.
Kipróbáltam közben egy régebbi géppel,azzal nincs ilyen probléma.Marad a egyelöre a hálózati kártya "csere".
-
Nimda
addikt
Milyen halokarit ajanlotok markaban?
-
Nimda
addikt
Sikerult lankartya cserevel megoldani a problemat.Az Nforce ugylatszik nem szereti a lannetet,vagy azt a sw-et amin keresztul hozzam jon.A routerem ettol fuggetlenul szar.
-
Nimda
addikt
Nálam is alvállakozók kötötték.Meg is látszott a minöségen.Az ürge amikor konfigurálni akarta a gépemen a netet,azt sem tudta mi az a "1394 hálózati adapter".Kérdezte az minek oda? Az UTP kábelek végét többször is krimpelték mert elkötötték.Aztán egyszer csak nem volt netem és vártam 2 hetet hogy megcsinálják.Kijött egy digis csávó aki végre normálisan megcsinálta.De nem vennék mérget rá hogy a házunkban nincsenek hibaforrások.
-
Nimda
addikt
válasz pempellini #2392 üzenetére
Csak nem Nforce?Nálam ez okozta a galibát.
Ja nem Intel,ha az adataid alatt lévö lapot nézzük
[ Szerkesztve ]
-
Nimda
addikt
Pár hete random, illetve kb. óránként megszakad a net pár pillanatra.Az online játékok során ez elég kellemetlen, mert kiléptet.Van valakinek tippje, hogy ez mitől lehet?A routerem TPLink WR841N típusú és a firmware frissítés sem segített.A windows tálcán lévő wifi szignálon látszik egy felkiáltójel, ha éppen nincs internet elérés, tehát nem a gép és a router között, hanem a kapcsolat szakad meg a szolgáltatóval.
-
Nimda
addikt
-
Nimda
addikt
válasz Lacccca87 #66146 üzenetére
Igen, de a lakásban is át kell krimpelni, a kinti szekrényben nem elég. A szerelő nekem azt mondta, nagyok sok a melójuk, sokat dolgoznak az alvállalkozók miatt, mert sok bekötést elrontottak. Gondolom ott is szakember hiány van, próbálják húzni ameddig csak lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Nimda
addikt
Ide is beírom hátha találkozott valaki hasonló jelenséggel:
TL-WR1043N router, földgömb led narancssárga. Net van, minden működik, (sebesség rendben) de valamiért állandóan hibát jelez. Újraindítás után zöldre vált, de egy idő után megint narancs. Próbáltam a DNS címet átírni a google szervereire, de egy idő után ugyanaz a jelenség. Ipv6 kikapcsolva. Ötlet?
ONT ZTE bridge módban. Optika. Nem jelez hibát.
[ Szerkesztve ]
-
Nimda
addikt
A digi szolgáltatás keresője mennyire naprakész? Megadva a címemet ahová szeretném beköttetni, azt írja, az ön címén nem elérhető a vezetékes internet szolgáltatás. Viszont ha új igényt adnék le a szolgáltatásra, akkor már elfogadja a címet. Vagy inkább személyesen érdeklődjek?
4Grider ok, köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Nimda
addikt
Nos, köszi mindenkinek. Nem kellett semmilyen meghatalmazás. Az ügyintéző elmondása szerint, már régóta nem kérnek, kizárólag névre szóló a szerződés. Viszont már kérnek bekötési díjat 6000Ft -ot (tv/net)
Sajnos ahova kértem XVIII. ker, csak 100 -as net van, illetve igényeltem az 500 -ast, mert nem voltak biztosak benne, hogy erre képes e a kiépített rendszer. Optikáról egyelőre álmodni se merjek.[ Szerkesztve ]
-
Nimda
addikt
válasz iMaverick #102808 üzenetére
Nem. Az előfizetői szerződésre gondoltam.
Az albérleti szerződés nálam volt, sőt még egy tulajdonosi (digis) meghatalmazás is. Ezeket nem kérték és nem is kérik már régóta, mert névre szóló a szerződés, személyi + állandó lakcím kártya szükséges csak.
[ Szerkesztve ]
-
Nimda
addikt
válasz Dragon3000 #103546 üzenetére
Nekem is van szerelési díj az első számlán, pedig hűségidő van, net+tv+telefon.
Borisz76 így van sajnos.
Dragon3000 igen, az 500ft- ot elengedték.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Wise (ex-TransferWise)
- Sweet.tv - internetes TV
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Opel topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vodafone mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest