Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#37) tütüke


tütüke
tag

Bazsalikomos hajdinalepény

Hozzávalók:
15 dkg egész hajdina
15 dkg liszt
1 dl tej
1 tojás,
fél dl kukoricaolaj,
só, bazsalikom

A hajdinát megmosom, beáztatom pár órára. Sós vizben megfőzöm, majd hagyom kihűlni.
Ha már lehült hozzákeverem a lisztet, tejet, tojást, olajat. Fűszerezem sóval, bazsalikommal. Ha ez megvan 15 percet pihentetem. Sűrű palacsintatészta-szerű lesz az állaga.
Serpenyő aljára kevés olajat öntök, épp, hogy mindenhol legyen olaj (mint a palacsintasütésnél), kanállal kis lepényeket formálok belőle, és mindkét oldalát pirosra sütöm. Párolt zöldséggel tálalom.
Elég sok van belőle, hűtőben több napig is eláll.

Diétás kajának ajánlom:
A hajdina nagyon gazdag rutinumban, ami az erek falát tömiti, igy pl visszérbetegségeknél kiváló hatása van. Többszörösen telitetlen zsirsavat tartalmaz. A magasvérnyomásúak viszont ne fogyasszák nap mint nap, mert a hajdina szűkiti az ereket, igy a vérnyomás növekedhet.
Ami biztos: nekem nagyon izlik :D

Eljön majd az idő, mikor együtt alszik a bárány és a farkas. Igaz a bárány nem alszik majd valami jól.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.