Na mivel most a mélyhűtő zöldség tartományát szépen megcsappantottam (brokkoli, zöldbab), amit ma láttam még a spájzban az bab
Na babos kaják (én diétám szerint lehet enni 35ös indexxel)
Tört bab hagymával
Hozzávalók 2 személyre:
# 20 dkg fehérbab
# 1 babérlevél
# 2-3 gerezd fokhagyma
# 1 nagy vagy 2 kisebb vöröshagyma
# só
# bors
Elkészítés: A beáztatott babot felteszem főni a babérlevéllel és a fokhyagymával, sózom. Ha nehezen fő puhára, mokkáskanálnyi szódabikarbónával megsürgetem. Összeturmixolom, kevés borssal fűszerezem. A hagymát karikára vágom, minimális olajon megpirítom, ez rajta a feltét. Laktató, kiadós.
Káposztás babsaláta
Hozzávalók:
# 25 dkg nagyszemű bab
# 1/2 kg savanyú káposzta
# 1 nagy fej vöröshagyma
# 2-3 evőkanál olívaolaj
# fokhagyma
# bors
# só
Elkészítés: A babot áztatás után sós, fokhagymás vízben puhára főzöm. A hagymát összevágom, és sózom, hogy levet eresszen. A savanyú káposztát összevágom, hogy ne legyenek benne olyan hosszú szálak. Ha kihűlt a bab, összekeverem a savanyú káposztával, és hagymával, borsozom, és meglocsolom olívaolajjal. Hűtőben kicsit állni hagyom, hogy összeérjen. Csmell mellé lehet enni.
Megjegyzés:
A káposzta és bab arányán lehet változtatni, kinek-kinek ízlése szerint.
Babos rizs
Hozzávalók:
# bab
# 3-4 paradicsom
# 1 póréhagyma
# 1 fej hagyma
# és persze rizs
# fűszerek ízlés szerint
# pici olaj
# só
Elkészítés: Megfőzzük a rizst, megpároljuk a babot. A maradékot kevés olajon megdinszteljük. Az egészet összekeverjük, és ízlés szerint fűszerezzük.
Zöldségkocsonya, vegetáriánusoknak
Hozzávalók
# 25 dkg zöldhüvelyű bab
# 3 db sárgarépa
# 2 db cukkíni
# 1 db kaliforniai vörös paprika
# 1l teljesen zsírtalan erőleves
# 3 evőkanál zselatin
# só
Elkészítés: A zöldbabot és a sárgarépát megtisztítjuk, a répát felkarikázzuk, a babot leszálkázzuk, de egészben hagyjuk. Ezután külön-külön lobogó sós vízben 3 percig előfőzzük. A cukkinit héjastól hosszú csíkokra vágjuk, a paprikát kimagozzuk, és körömnyi darabokra metéljük. A felforrósított erőlevesben feloldjuk a zselatint, egy szép formájú edény aljába merünk belőle néhány kanálnyit. A zöldségeket elrendezzük benne, és a maradék levest ráöntjük. Hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni.
Megjegyzés:
Elkészítési idő: 30 perc + hűtés
Egy adag: 1200 kJ/287 kcal
Paradicsomos bab
40 dkg fehér bab,
# 1 doboz (40 dkg) hámozott paradicsom,
# 2 fej hagyma,
# 3 gerezd fokhagyma,
# olaj,
# só,
# bors
A fehér babot egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk. Másnap friss, sós vízben megfőzzük. Közben megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a konzerv paradicsomot a levével együtt, sóval, borssal ízesítjük és összeforraljuk. Beletesszük a leszűrt babot és addig főzzük, amíg a paradicsom pépesre nem fő. Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható.
Wake Up, You are dead! || Wacom Intous4 || http://youtube.com/KaoruHUN