Hirdetés
- ASUS Maximus VIII Ranger Z170 6-7-8-9-10 gen támogatás (Coffeetime mod)
- DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Möbelix Milan íróasztal - a tapasztalatok összeszerelés után
- Keychron V6 Max (HU) Mechanikus vezetéknélküli billentyűzet (Bluetooth, RF, USB)
- Újjászületés: szombattól új szerverkörnyezetben a PROHARDVER!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Doky586: Torrent beállítás kezdőknek
- SirRasor: Látásjavítás alapfokon
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Saskatchewan
csendes tag
-
zzolika
aktív tag
válasz
elemérke #1251 üzenetére
Én több mint 10 éve vettem Pantone-skálát, akkor olyan 20-30.000 körül volt, azóta gondolom még drágább lett.
Ha már összeraktad nagyjából Corelben és nem akarsz nagyítani a képeken, akkor konvertáld át 300 dpi-re (Convert to bitmap vagy Resample) a képeket.
Ha drop shadowt használtál, szeparáld szét, az is gyorsít, de ekkor már nem tudod változtatni (csak kitörölni az árnyékot és újat rárakni).
Nagyobb dokumentumnál jobban jársz ha szétszeded több fileba, gyorsabb és biztonságosabb. -
beniman
csendes tag
válasz
elemérke #1253 üzenetére
A 300 dpi az általános nyomdai felbontás, vagyis 300 képpont inchenként (25,4 mm-ként) így egy aránypárral könnyen kiszámolhatod a méretből a felbontást.
Mellesleg én csaltam: rajzoltam egy A3 méretű téglalapot, átkovertáltam bitmap-be 72dpi-vel, megadtam a 72 dp-it, és a kép tulajdonságainál megnéztem azt, hogy hányszor hány képpont, igy nem kellett számolgatni -
-
zzolika
aktív tag
válasz
elemérke #1249 üzenetére
Direkt szineket olyankor használunk, amikor:
1. A nyomtatandó anyagban csak 1-2 szín és ezek árnyalatai szerepelnek. (Olcsóbb és egyszerûbb, mint 4 színnel nyomni, fõleg 1-2 werkes gépen.)
2. A szín nem keverhetõ ki megfelelõen CMYK-ból. Ilyenek például a fém-, fluoreszkáló, UV színek, valamint sok pasztel és Pantone szín is. Például az arany is. Négyszínnyomásból nem lehet szép aranyat kikeverni, ezért szokták külön arany festékkel direkt színként nyomni.Jól írod, a direkt szín bármilyen lehet, Pantone vagy színminta alapján kikevert festék. A festékgyár és a nyomda a direkt színeket nem CMYK-ból keveri, ezért lehet jobb színeket kihozni. Ha van lehetõséged, nézz meg egy olyan (nyomtatott, nem szoftveres) Pantone skálát, ahol a CMYK-ból kevert és az eredeti Pantone direkt színek egymás mellett vannak. Ég és föld néhol a különbség.
Ha lassú a Corel és nagy méretű bitmappekkel dolgozol, akkor szerintem a RAM kevés. De a sok szöveg is ki tudja akasztani.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- Ubuntu Linux
- PlayStation 5
- Okos Otthon / Smart Home
- Béta iOS-t használók topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Az MSI tudtán kívül került temérdek tiltott VGA Kínába
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- eGPU tapasztalatok
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Csere-Beszámítás! Garis! Asus Tuf FX608H Notebook! I5 13450HX / RTX 5050 8GB / 16GB DDR5 / 1TB SSD
- Garmin USB ANT Stick jeladó eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 192SSD I 12,5" FHD Touch I W10 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest