- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Leradírozza az S26 Ultra a szelfikamerát?
- Rekordbevétel az Apple-nél a csökkenő iPhone érdeklődés árnyékában
- A kutatók és elemzők munkáját is átvenné már az OpenAI újdonsága
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Van egy ismerősöm (néha hazajön "kulfoldrol"). Az is ékezetek nélkül ír, és ez engem rettenetesen irritál (szerintem ez a ragály az angol/német nyelv ékezettelenségének magyarba implementálása kinti magyarok által, jó adag igénytelenséggel párositva). Szóval jött ez a koma, és gondoltam szembesítem a dologgal szóban is, ha már hiába írom neki, hogy ékezetekkel írjon. Betanultam a "szövegemet" amit el akartam neki mondani de ékezetek nélkül és kb fél percig úgy beszéltem vele, hogy a beszédben nem használtam ékezetes hangokat (tiszta Fekete Pákó módra). Nem értette mit mondok és kiakadt mint a sezlonyrugó, hogy mit zagyválok össze-vissza. Aztán közöltem vele, hogy tőle tanultam, pont igy ír. A szembesitésnek meglett az eredménye ... azóta nem írt
[ Szerkesztve ]
-
lezerpiramis
őstag
Szerintem nem rosszabb ékezetek nélkül írni, mint a vesszőket elhagyogatni. Ugyebár nagyon nem mindegy, hogy van-e vessző az "Egyesek rosszul érzik magukat, mások f***án." mondatban
Ha pedig megkérdezik tőled, hogy "Hová megy az az ember?", te meg azt válaszolod, hogy "Legelőre.", akkor írhatod azt bárhogy, ennyiből nem lesz egyértelmű a kérdezőnek, hogy emberünk éppen egy sor elejére megy vagy pedig ki a mezőre.
[ Szerkesztve ]
-
lezerpiramis
őstag
Speciel én telóról legtöbbször ékezet nélkül írok - ha fizikai billentyűzetes, ha virtuális. Számomra így a legkényelmesebb (és leggyorsabb), és aki akarja, meg fogja érteni, amit írok. Ha valami megköveteli (hivatalos levelezés stb.), természetesen használok ékezeteket.
Emellett az első dolgom az összes automata javítgatós, szótáras miskulanciát kikapcsolni minden telómon
Új hozzászólás Aktív témák
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Hobby elektronika
- Bundle topik
- Leradírozza az S26 Ultra a szelfikamerát?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest