Hirdetés
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: A Lidl Silvercrest kenyérsütő jó?.........Jelentem:Jó!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
Aktív témák
-
Lortech
addikt
válasz
aqwsderf
üzenetére
Celeront ne vegyél! Főleg ne 3Ghz-est (van egyáltalán már ilyen???), mert az már tényleg nagyon nem jó ár/teljesítményű. A 4Ghz-et pedig nem tudom elképzelni celeronnal...
Ha van pénz, akkor vegyél p4-et, ha olcsóbban akarsz kijönni, akkor AMD-t.
Ismerősöd pedig nem alaptalanul szidja a celeront, mert azért a pénzért vehetsz sokkal jobbat AMD-ből. Amúgy látom te a Ghz-ekre utazol, vegyél egy prescottot :Y :D -
Lortech
addikt
Elhiszem, ha Te mondod, nekem nem sok tapasztalatom van, másokét meg nem szivesen írom le, de nem akartam, hogy úgy tűnjön, mintha ez minden Celeron procitól alap, és Roci egyből azzal indítson hogy felnyomja 3.5Ghz-re aztán jöhet esetleg a bios reset, meg miegymás, meg a számonkérés...
-
Lortech
addikt
Egyik barátomnak van egy ilyene, és ő 133-as FSB-vel 3200-on futtatja stabilan, de ez nem hinném, hogy szokványos eset, elég szerencsés. Ehhez nem kellett emelnie feszültséget, és gyári hűtővel megy az egész, normális hőfokon.
Javaslom, ha teljesen kezdő vagy még a témában, először olvasgass, jó sokat.
Egyébként, hogy a kérdésedre is válaszoljak, az FSB-t kell emelned a biosban, de csak óvatosan, fokozatosan. Attól is nagyban függ, milyen alaplapod van. -
-
-
Lortech
addikt
válasz
aqwsderf
üzenetére
Hát erre sztem elég kevés esély van, hogy menjen teljesen stabilan, sztem egy a 133-as FSB elérése a reálisnak mondható cél ennél, de próba cseresznye...
Egy 3.0Ghz-es P4 (vsz erre gondolsz) FSB-je alapból 800/4=200MHZ, ami duplája a tiednek, a régebbi p4-eseknek pedig 533/4=133Mhz, erre jön még ilyen olyan aránytényező, amivel szorozni kell, szal ezekkel alapból is elég jól ki lehet hajtani ezekkel a memóriát, ha meg még dual channel a membusz, akkor főleg... -
Lortech
addikt
Az a helyzet, hogy a 100 és 133 közötti FSB-k nem túl jók sztem, mert nem szabványosak, mivel a többi busz (pci, agp?) frekvenciáját az FSB-ből osztja le, különböző arányok segítségével, pl. én az előbb leteszteltem 124-es FSB-vel, de az XP nem indult el, ez azért volt, mert ugyan a proci bőven bírná, és a memó is, de a PCI busznak túl nagy frenkvenciát oszthatott le, ezért nem indult el. Sajnos a pontos számokat nem ismerem, hogy mikor milyen arányt használ a többi busz sebességének az előállítására. Valaki talán tudja mik a pontos adatok, és melyik FSB-n ad normális frekvenciákat 100 és 133 között. A 133-as FSB lenne neked a cél, de ez már elég sok, procinak és memónak is. Próbálkozni kell...
-
Lortech
addikt
-
Lortech
addikt
Nem pont 133, ha bármennyire is emeled az fsb-t, akkor emelkednie kell a memónak is, ha autora van állítva, hogy éppen a 333mhz-et érd el, ahhoz az kell hogy az FSB-t 166/(4/3)-ra azaz 124-re állítod, ha jól számolok.
Csak óvatosan! Egy minimális húzással is megbizonyosodhatsz, hogy működik-e vagy sem... -
Lortech
addikt
A 64 bit az meg a membusz sávszélességérét határozza meg a membusz frekvenciájával együtt. Azt jelenti elképzeléseim szerint hogy mekkora adatcsomagokkal dolgozik. Pl. egy négyszáz Mhz-es ddr memóriánál a sávszélesség: 400Mhz=400 000 000Hz>>>400 000 000*(64/8)=3200 000 000 byte/sec =>3200MB/sec, innen a pc3200 megjelölése a DDR-nek.
-
Lortech
addikt
Ha lenne egy rendes p4-ed, akkor azzal alapból ki tudnád használni a 333-as DDR-edet szvsz, az alap 133-as FSB miatt -sztem akkor lehetne választani a 333-at, így viszont csak húzással tudod elérni, máramennyiben az alaplapod úgy működik mint az enyém...
Nem olvastam végig a topikot. Azt próbáltad már, hogy autora állítod a memóriát biosban, és húzva mit mutat az aida? Emelkedik-e az fsb-vel a membusz órajele, mint az enyémnél.... -
Lortech
addikt
Hasonló alaplapom van, mint a topikindítónak: MSI 845E max.
Nálam egy 2Ghz celeron 133-as fsb-vel fut általában 2666Mhz-en. Ha a memót autora állítom, nem pedig fixre, akkor automatikusan nyomja azt is felfelé (4/3).
Tehát most nekem a memóm 178 Mhz-en megy, ami elég jó sávszélt biztosít.
Aida írás: ~700-750MB/mp, olvasás: ~2600-2700 MB/mp. Így teljesen stabil(1.525V-on, amit manuálisan állítok be, így Aida azt írja, hogy 1,42-1,44V, nem pedig 1,5körül), mert az összes busznak normális frekvenciát ad. Elmegy kb 140FSB-ig normálisan, aztán már a hangkarim szarakodik. Mindezt a gyári hűtőjével, és 53 fok felé nem nagyon megy, még melegben sem, pedig nyúzom ám...
Aktív témák
Hirdetés
- OLED monitor topic
- Dogee V20pro
- A szuperintelligencia még odébb, a szuperapp már közel
- Google Chromecast topic
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Nem tetszik a PC-gyártóknak az Xbox új iránya?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Építő/felújító topik
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I7 11700K - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, bontatlan - Gari 2029.02.05. -ig - Eladó!
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- Intel i3-10100F Processor 6M Cache, up to 4.30 GHz
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 32GB 512GB 1 év garancia
- Eladó új állapotban levő Redmi Note 11 Pro 6/128GB kék / 12 hónap jótállás
- Értékcsökkentett gamer alaplapok /ASUS/MSI/AM5/Számlával/
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4522
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest