- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz
Anonymus23
üzenetére
Nem lehet, mert nincs sok értelme a videó minőség állítással szemben
Millió program van, amivel könnyen olyan minőségre konvertálod a képeket utána, amilyenre akarod fél perc alatt. -
PuMbA
titán
válasz
spleenszuru
üzenetére
AFMF2.1-en kívül semmi csoda nincs benne

-
PuMbA
titán
válasz
Veiled Bride
üzenetére
Aha, akkor nem tudom. Én csak rátelepítettem az előzőre úgy, hogy kértem gyári alaphelyzetbe visszaállítást.
-
PuMbA
titán
válasz
Veiled Bride
üzenetére
Nálam tökéletes, de mivel ez egy évenkénti nagy kiadás sok változtatással, ezért kértem beállítások alaphelyzetbe állítását telepítéskor az esetleges gubancok elkerülése érdekében

-
PuMbA
titán
válasz
Askformore
üzenetére
Én ezt értem, de a driverek kijelző kezelése változni szokott
2022 körül például szigorítottak és emiatt sok régi 2013 körüli TV-re a képkiküldés nagyon nehézkes lett, mert azokat még amúgy nem teljesen készítették fel PC-re kötésre. Ami nem 100%-os megoldás, ott hektikus működések lehetnek. -
PuMbA
titán
válasz
Askformore
üzenetére
Akkor már meg is van a ludas monitor ügyben
A Displayport - HDMI átalakító egy olyan megoldás, ami sosem 100%-os. Kár, hogy a monitorodról kispórolták a DP-t, pedig nagyon fontos így, hogy két megjelenítőd van, hiszen a TV-hez meg muszáj a HDMI. Majd következő monitor vásárlásnál figyelj erre. -
PuMbA
titán
válasz
Askformore
üzenetére
UV-ra adj +10-20mV-ot. A monitort gondolom HDMI-n használod, akkor a TV-t mivel?
-
PuMbA
titán
válasz
Askformore
üzenetére
Pontosan milyen 75Hz-es monitorod van és mivel van rákötve a VGA-ra? Monitor driver fel van rakva?
-
PuMbA
titán
válasz
Askformore
üzenetére
24.9.1 tuti jó, de a mostani 24.10.1-be olyan kevés változtatás jött, hogy abba is "csak" 99%-ban vagyok biztos, hogy tuti jó

-
PuMbA
titán
válasz
Askformore
üzenetére
Miért kell neked pont a 23.11.1? A gyártók pont ezt akarják elkerülni, hogy régi drivert használjanak az emberek, így egyre nehezebbé teszik, hogy 1 éves driverek maradjanak fent valakinél. Valószínűleg, hogy úgy tudod megoldani csak, hogy Windows-ból is 2-3 évvel régebbit használsz, ahol még engedik kikapcsolni a nagyon régi driverek automatikus frissítést.
Curtain: Lehetséges, de nekem is 6700XT-m van, ahogy neki és minden ez évi driver stabilan működött nálam, mert mindegyiket felraktam a megjelenés után pár nappal
Azért ennyire nem rosszak az AMD driverek, hogy 1 évest kelljen használni. -
PuMbA
titán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Sajnos valami összekuszálódott a gépeden a Visual C++ Runtime-okkal. Nem feltétlenül driver hiba. Ha nem tudod leszedni a régit, akkor valahogy eltűnt a telepítője a Windows tárolójából, ahova bemásolja telepítéskor a telepítőket, hogy le is tudd utána szedni. Egy takarító program is okozhatta. Le kell szedned pont ennek a verziónak a telepítőjét és betallózni neki uninstallkor.
Ezt a multi-packot hagyd, mert a telepítő más verziót kér. Mindig a pontos verzió kell az adott szoftverhez, ezért települ fel 6-8 verzió is a gépünkre a programokkal / játékokkal. Nekem felment a driver és amúgy a Vezérlőpultot vizslatva ez van felrakva:
Microsoft Visual C++ 2015-2022 Redistributable 14.40.33810
-
PuMbA
titán
válasz
Aprósólyom
üzenetére
A 24.6.1-es driverben nekem még mindig Virtual Super Resolution-nak hívják, most készítettem ezt a képet
Ha a VSR-t bekapcsolom, akkor tudok nagyobb, például 4K felbontást beállítani az 1440p monitoromon, egyébként nem engedi. A Radeon Super Resolution nem lehet, hogy nálad automatikusan bekapcsolja ezt a beállítást is?
-
PuMbA
titán
válasz
Aprósólyom
üzenetére
"De akár arra is jó a super res, hogy a natív 1080p monitort használni lehet 1440p-ben."
Az a Virtual Super Resolution (VSR) és az egy leskálázó, például ugye 1440p-ről 1080p-re, ahogy írtad
A Radeon Super Resolution (RSR) az csak a játékokba implementált FidelityFX Super Resolution-nél (FSR) valamivel rosszabb minőségű felskálázás. Elég hasonló neveket adtak ezeknek a dolgoknak és könnyű összekeverni. -
PuMbA
titán
Én akkor láttam ilyet utoljára, amikor a TV HDMI portja visszaállt PC módból, ilyenkor nem engedélyezi az RGB bemenetet. Ugye minden set top box és Blu-ray lejátszó esetén alapértelmezetten YCbCr van, mert ez a videós szabvány.
Fontos, hogy milyen megjelenítő, mert az AMD drivereknél 2 éve is volt ilyen dolog, hogy szigorítottak a HDMI kapcsolati feltételeken és csomó régebbi TV esetén eltűntek addig választható felbontások és színmélységek, amik egyébként csak nem hivatalosan voltak támogatottak.
-
PuMbA
titán
válasz
Veiled Bride
üzenetére
Mindig ez van, jön egy új driver és hirtelen sokaknak gond lesz vele
Én viszont sose veszek észre belőle semmit, mert nálam 1,5 éve hibátlan minden driver, pedig mindegyiket felteszem 6700XT-re.Sokan az a baj, hogy nem csinálnak tiszta telepítést, azaz beállítások visszaállítását vagy sokan nem számolnak azzal, hogy az új driver miatt újra kell építeni a játékoknak a shader cache-t, ami akadozásokat okozhat. Vagy sokan egyszerűen olyan játékokkal tesztelnek, amik optimalizációs romhalmazok, például COD vagy PUBG. Vagy sokan olyan tuning beállításokat használnak, ami előző driver esetén stabil volt, de már nem az. Napestig lehetne sorolni a vélhető user error-okat.
-
PuMbA
titán
válasz
bobalazs
üzenetére
Nekem sose cserélte vagy frissítette magától se az AMD VGA drivert, se a hálózatit, se a chipsetet, se mást még a Windows 11 Pro-m, pedig évek óta használom
Teljesen gyári beállítással, semmiféle buhera szoftverrel nem tiltottam az illesztőprogram frissítéseket vagy beleztem ki. Természetesen eredeti kulcs. Egyedüli dolog, hogy nem vagyok bejelentkezve Microsoft fiókba. -
PuMbA
titán
-
PuMbA
titán
válasz
Askformore
üzenetére
Érthetetlen, hogy miért árulnak HDMI-DP kábeleket, mikor tudjuk, hogy bajt okoznak
Le kéne venni a polcokról, ez nem fer a vásárlókkal szemben. -
PuMbA
titán
-
PuMbA
titán
válasz
McSico
üzenetére
Valószínűleg már nem elég a sávszélessége vagy a Displayport kábelnek és / vagy a VGA-d Displayport csatlakozójának. Állítsd át a képpontformátumot YCbCr 4:2:2-re és úgy nézd meg, hogy megy-e a 10 bit. Ha megy, az attól még nem megoldás, hiszen a képminőség romlik.
12 bitet biztosan nem tudja a monitorod, mert 8bit + FRC van a specifikációjában, azaz körülbelül 10 bit
Az, hogy mit tudsz beállítani, abból nem lehet következtetni semmire. -
PuMbA
titán
válasz
SirRasor
üzenetére
22H2-n is jónak kell lennie, ha felteszed az összes Windows frissítést, amit ajánl. Opcionálisakat is. Én már 23H2-n vagyok, itt is tökéletesen megjegyzi a beállításokat. Fast boot biztos nem gond. Nekem be van kapcsolva, de semmit nem okozott sose. Rég kijavította már az AMD, amikor volt vele probléma, úgyhogy nem releváns információ, hogy érdemes kikapcsolni.
Asztalon van melletted a gépház? Én is csendmániás vagyok, de az asztal alatt simán elmegy az 1000RPM is, mert kb. hangtalan. Akkor is, ha a házban egy porszem nem mozdul és este van, azaz kintről se jön be akkora zaj.
-
PuMbA
titán
válasz
SirRasor
üzenetére
Már megoldották, nekem már nem felejti el vagy 2 hete. Frissítsd a Windowst és a drivert is a legújabbra.
"A mostani RX 6700 XT (3 ventis) meg túl hangos és túl meleg volt gyárilag"
Nekem a 3 ventis XFX Merc-em gyárilag halk és hűvös volt. Úgy vettem, hogy tesztekben előtte megnéztem, hogy tényleg a jó fajta kártyák között van-e. Neked milyen van?
-
PuMbA
titán
válasz
Askformore
üzenetére
A rendes megoldás az lenne, ha a HDMI kimenetet használnád a TV-hez, hiszen az való arra a VGA-kon. A Displayportot pedig PC monitorokhoz tervezték, tehát a monitort Displayporton kötnéd be.
-
PuMbA
titán
válasz
scdlsc
üzenetére
Ott kellene lennie a Snap settings fölött, de nálad nincs. Gondolom azért, mert a Windows rakta fel automatikusan a drivert. Szedd le az AMD oldaláról a rendes verziót és abba benne lesz a frissítés lehetősége is.
#38880 scdlsc: Akkor meg főleg csak úgy tudod megcsinálni, hogy fel kell menned az AMD honlapjára, rákattintasz, hogy Drivers & Support menüre, követed az instrukciókat és letöltöd, elindítod és valószínűleg meg fog jelenni a driveren belüli frissítés lehetősége, mert most valami gubanc keletkezett ott

-
PuMbA
titán
válasz
R0GERIUS
üzenetére
Az AMD Software-ben sosem jelenik meg javításként az új build
Most még nincs időm, hogy a mélyebbre ássak, de ezért hajlok még mindig afelé, hogy az új build nem tartalmaz a felhasználóknak érdemleges javításokat, csak hitelesítési és dokumentációs módosításokat, hiszen ha tartalmazna, azt nem tartanák vissza tőlünk. -
PuMbA
titán
válasz
westlake
üzenetére
Igen, a könnyen bizonyítható dolgokkal sajnos így vagyok. Nem rég a Radeon 6xxx-es topikban egy általánosabb közvélekedésnek néztem utána, a saját gépemen megmértem. Kiderült, hogy nem úgy van. Sajnos túl sok rossz információval találkoztam már, hogy csak úgy elfogadjak dolgokat netről
Ez nem a te hibád."A driver mappájában van 163 file, ebből 106 eltérő, 57 azonos. Nagyrészt dll-ek, de van pár exe is."
Kösz! Erre voltam kíváncsi. Ha lesz időm, akkor majd kicsit mélyebbre megyek

-
PuMbA
titán
válasz
westlake
üzenetére
", de jelentheti azt is, hogy lecserélik az egész driver-t."
Én szoftverfejlesztőként ilyet még nem láttam és az AMD nagyobb cég, mint amilyen helyeken én dolgoztam. Minden változtatást feljegyzünk és minden változtatás új program verzió. Ez benne van a szabályzatunkban. Ha mégis új verzió lenne, ahogy te mondod és javítottak benne valamit, akkor mivel magyarázod, hogy az AMD el akarja titkolni? Nem akarja elmondani a felhasználóknak, hogy valamit javítottak? Ne tudjanak a felhasználók az új driverről, pedig ott van kint a javítás, ami megoldaná pont az ő bajukat? Saját magára vetne rossz fényt a cég. Ha leírsz nekem egy gondolatmenetet, ami érthető ok, akkor az jó lenne, mert én nem tudok magamban kigondolni, hogy miért hülyítene az AMD mindenkit.
-
PuMbA
titán
válasz
westlake
üzenetére
De a letöltött driver verziószáma nem változott, nem? Ezek a leírások driver verzióhoz vannak csatolva, hiszen az oldalon olvasható, hogy "Article Number: RN-RAD-WIN-23-7-2", tehát ez a leírás a 23.7.2-es driverhez érvényes. A Build-től nem változik meg egy driver tartalma, ezért hívják build-nek. Ha változik, akkor minden esetben új verzió lesz, ahogy a Ratchet drivernél is volt. Szoftverfejlesztés az így működik. Nálunk is. Ha valami változik, az tuti új verzió lesz.
-
PuMbA
titán
válasz
westlake
üzenetére
Nem lett elavult, mert ebben a driverben nincs benne a javítás a leírás szerint, tehát teljesen ugyanaz maradt, mint a régebbi ugyanilyen verziószámmal ellátott:
"Known Issues
Application crash or driver timeout may be observed while playing Ratchet & Clank™: Rift Apart with Ray-Tracing and Dynamic Resolution Scaling enabled on some AMD Graphics Products, such as the Radeon™ RX 7900 XTX."
-
PuMbA
titán
válasz
bobalazs
üzenetére
Ez volt az egyik oka, hogy AMD-re váltottam, hogy kíváncsi voltam erre a hiperszuper fícsörre, azaz hogy 3rd party program nélkül is lehet normálisan tuningolni
Egyébként a görbe legfelső értékét állítja ez a program, mert 1150mV-ra állítottam, de Cyberpunk alatt például 1062mW-on megy a kártya maximum.beef: Lehet, hogy a mostani driverbe került bele ez a hiba. Most váltottam AMD-re NVIDIA-ról, szóval AMD VGA driver és szoftver tuti nem volt ezen a Windows 11 rendszeren még soha, azaz teljesen friss telepítés.
-
PuMbA
titán
válasz
bobalazs
üzenetére
Instabilitás kizárva. Ha csak annyit állítok be, hogy a Power limitet lehúzom -6%-kal, azt is elfelejti...
A 2D értékeket, amit beállítottam, azt viszont mind megjegyzi még gép újraindítás után is megmaradnak. Megpróbálom a globális beállítások helyett a Cyberpunk-ra beállítani a 3D tuning értékeket, hátha. -
PuMbA
titán
A probléma egy újabbra cserélődött. Kilépek a játékból és visszaállnak a 3D tuning értékek az AMD Software-ben. Azaz, ha megint elindítom a játékot, akkor már megint a gyári beállításokkal megy a kártya.
-
PuMbA
titán
Windows 11 alatt a legújabb, 23.7.1-es driverrel és egy XFX 6700XT-vel van egy olyan gondom, hogy beállítottam Global tuning hatáskör alatt a GPU értékeket, majd rányomtam, hogy Apply, de mégsem módosult semmi. Nem csökkent a beállított értékre a feszültség és maximum órajel is meghaladja a beállítottat, tehát maradtak a gyári értékek. A beállítások egyébként megmaradnak gép újraindítás után is. Mi lehet a baj?
-
PuMbA
titán
"pedig a mikrofos a hibás."
NVIDIA-k esetén egyáltalán nem cseréli a drivert a Windows Update, szóval szerintem nem 100%-ban a Microsoft a hibás. Vagy az NVIDIA megkérte őket, hogy ne csinálják vagy nem tudom, de valahogy megoldották. Ezt kellene valahogy az AMD esetén is elérni.
-
PuMbA
titán
-
PuMbA
titán
válasz
Nyethuszar
üzenetére
Mondom
Így legalább már éles képet nézhetsz, mert eddig biztosan homályos volt kicsit a méretezés miatt. Rosszul nézhetett ki. -
PuMbA
titán
válasz
Nyethuszar
üzenetére
Amit próbálj meg, hogy a TV-n a méretezési módszereknél mindent kipróbálsz a PC-n 0%-ra állítva a méretezést, illetve, hogy ha ilyen régi TV-d van, akkor feleslegesen megy ki 12bit-es szín, amikor 8-at tud a TV-d, szóval azt állítsd át 8bit RGB PC formátumra a képeden látható ablakban a PC kimenetet és ha van PC mód, akkor kapcsold be a TV-n. Leírásában benne kell lennie, ha van. Ha nincs szabad HDMI port, akkor pedig a kettőt felcserélheted, illetve, ha a leírásban van utalás, hogy melyikbe érdemes dugni a PC-t, akkor oda rakd.
-
PuMbA
titán
válasz
Nyethuszar
üzenetére
Az tényleg nagyon érdekes, mert nem kellene úgy lennie. Milyen TV-ről van szó pontosan? A TV-n másik HDMI porton próbáltad? Másik HDMI kábellel próbáltad?
-
PuMbA
titán
válasz
Nyethuszar
üzenetére
Miért rakod 4-es értékre?
0-áson kell tökéletesen éles képet kapnod, ha a TV-d jól van beállítva. -
PuMbA
titán
válasz
Mengele
üzenetére
Proci miatt. Steam-en ez van odaírva a minimum gépigényhez:
"Not compatible with AMD CPUs that do not support SSE 4.1 multi-threading."
(#36676) Lalikiraly: "Továbbá ti a telljes csomagot szoktátok felrakni, vagy a webes minimált? Melyiket miért érdemes?"
Mindkettő ugyanaz, csak az egyik utána letölti az egészet, míg a másikban benne van és telepítés előtt nem tölt le semmit. Az ilyen régi AMD-s cuccokat nem szereti a Windows 10, azért rakja vissza, mert rosszul ismeri föl. De letilthatod az eszközillesztők felrakását, ha jól tudom.
-
-
PuMbA
titán
válasz
üzenetére
Arra, hogy le volt írva, hogy az APU-k 3 lépésben készülnek és a 2-3éve megjelent példányok még csak egy folyamat kezdő részei voltak. Továbbá ezen APU-k VGA architektúrája nagyon régi, szóval minden várható volt, én már rég nem ajánlottam senkinek se a Trinity és Richland APU-kat

-
-
PuMbA
titán
Az a baj, hogy túl sok ilyet láttam már: majd frissítek, ha akarom és 1 év múlva még mindig nem frissítettek, aztán 1 teljes napig ment fel az 500db frissítés, szerintem semennyivel se jobb megoldás ez, mert időben ugyanott vagyunk
Persze vannak akik megcsinálják, de ez az én megfigyelésem szerint ez a kevesebb 
-
-
PuMbA
titán
válasz
B3nnyHill
üzenetére
15.7-es AMD driver tettél fel a hivatalos honlapról? Ha nem, akkor tedd fel
Egyébként a gépedhez: a 4GB memória nagyon visszafogja az egyébként kiváló géped, mert manapság minden játékhoz ez csak a minimum, míg a többi komponensed bőven az ajánlott szint felett van
Csak azért mondom, hogy ha egyes játékokban nem tudnád felhúzni magas szintre a grafikát, akkor ez az oka ennek 
-
PuMbA
titán
válasz
üzenetére
Egy haszontalan élményindexre alapozni egy driver működését elég érdekes dolog. Windows 8.1-ben már nem lehet lefuttatni a GUI-ról, csak a konzolból, a hamarosan megjelenő Win10-ben meg hiányzik, szóval az AMD valószínűleg rettenetesen nem koncentrál rá, hogy jól fusson

-
PuMbA
titán
válasz
lemusz
üzenetére
Minden videó "javítót" kapcsolj ki a Catában, ne csak a dinamikus kontrasztot
Fehérebb fehér stb... csak az automatikus deinterlacing és a pulldown észlelés legyen bepipálva az egész videó beállításoknál
VLC amúgy felejtős lejátszó, a legbutább, legfejletlenebb, egy MPC-HC-val sokkal jobban jársz 
-
PuMbA
titán
Biztos jó lesz
Egyébként meg itt a téma Összefoglaló Általános beállítások részét csekkold, minden szükséges beállítást tartalmaz 
-
PuMbA
titán
-
PuMbA
titán
A HDMI, mivel digitális, szépen meg tudja beszélni a monitorral, hogy mi is az ő felbontása, mire állítsa a VGA magát. D-Sub-on ellenben fingja sincs a VGA-nak, hogy mi van a túloldalon, mert alap technika

megema: Csak a gyári oprendszerrel és driverekkel fog menni a dolog
Laptopokra a támogatás a 0-val egyenlő. -
PuMbA
titán
válasz
berek21
üzenetére
Máshonnan másolva: "AMD videókártya esetén a Catalyst Control Center-ben a Videó menü Szín almenüjében az összes Speciális videó színbeállítás elől vegyük ki a pipát és ugyanezt tegyük meg a Minőség almenü Videóminőségben található elemekkel, majd alkalmazzuk a változtatásokat."

-
PuMbA
titán
-
PuMbA
titán
válasz
Pityu.
üzenetére
Az Összefoglalóban a -2-től a 0. pontig csináld meg a dolgokat és úgy nézd meg

-
PuMbA
titán
válasz
lehella
üzenetére
"Akkor az volt az anomália, hogy amikor csak a monitorom ment, majd a TV-t bekapcsoltam, párszor elment majd visszajött a kép a monitoromon."
Ez nem anomália, hanem normális működés
A TV bekapcsolásával a Windows érzékeli, hogy van még egy megjelenítő, szóval inicializál és visszaállítja az előzőleg használt két képernyős módot
A leírásban is kiterjesztett asztal van, szóval kénytelen vagy azt használni
madVR-es részt ne csináld meg, mert az nagyobb munka. -
PuMbA
titán
válasz
lehella
üzenetére
"A fő monitor HDMI-re van kötve, a TV pedig DP -> aktív DVI -> HDMI átalakítón megy"
HDMI kell a TV-re, ezt az átalakítósdit szerintem te se hiszed el, hogy jó megoldás
Itt az Összefoglalóban van egy leírás a videó lejátszásról, azt csináld meg, a TV-n pedig kapcsolj ki minden képjavítót 
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Az AI átformálja a Peugeot modelljeit is
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Tőzsde és gazdaság
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Eladó Samsung Galaxy A51 4/128GB / 12 hónap jótállás
- Apple iPhone 15 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia / Akku: 88%
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B360M i5 8400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB RAMPAGE Shiva Adata 600W
- HP ProBook 455 G7 15,6" Ryzen 3 4300U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Ryzen 7 9850X3D // Számla // Garancia //
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Az AMD-nél sincsenek tesztelők.
Mióta megjelent az új AMD Install Manager, nem kell manuálisan telepíteni.

A 2D értékeket, amit beállítottam, azt viszont mind megjegyzi még gép újraindítás után is megmaradnak. Megpróbálom a globális beállítások helyett a Cyberpunk-ra beállítani a 3D tuning értékeket, hátha.