Hirdetés
- ASUS Maximus VIII Ranger Z170 6-7-8-9-10 gen támogatás (Coffeetime mod)
- DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Möbelix Milan íróasztal - a tapasztalatok összeszerelés után
- Keychron V6 Max (HU) Mechanikus vezetéknélküli billentyűzet (Bluetooth, RF, USB)
- Újjászületés: szombattól új szerverkörnyezetben a PROHARDVER!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Victoryus: Hp T630 thin client, htpc
- GoodSpeed: Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- GoodSpeed: Möbelix Milan íróasztal - a tapasztalatok összeszerelés után
- GoodSpeed: Egy bihari a Hajdúságban
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jester01
veterán
válasz
RexpecT #2314 üzenetére
Ez egy elég tökkelütött feladat
Az adott tömbben elég sokféleképpen lehet tárolni a halmazt, az egyik módot kingabo fentebb említette. Én most egy másikat mondok, ami valószínűleg közelebb áll a kérdésfeltevő korlátolt elképzeléséhez
Használjuk az x -> h[x] leképezést a számosság tárolására. Vagyis h[0] a 0 számossága, h[1] az 1 számossága, stb.
Ez alapján az adott halmaz leképezése {0, 3, 0, 3, 0} a legnagyobb tárolható elem pedig a 4.Kicsit általánosítva x -> h[f(x)] leképezés lehet, ahol a fenti példában természetesen f(x)=x. Vegyük észre, hogy ennek a leképezésnek igazából az alaphalmaz számosságára illetve az egyes elemek előfordulására van korlátja, nem pedig az elemek nagyságára. Magyarul 5 különböző elemet használhatunk, de azok bármik lehetnek. Például ha f(x)=x-1 akkor máris az {1, 2, 3, 4, 5} alaphalmazzal dolgozunk és a legnagyobb tárolható elem az 5. Mivel a példában csak 2 különböző elem van, ezért a fennmaradó 3 elemet tetszés szerint választhatjuk meg, így bármekkora elemet is tárolhatunk.
-
kingabo
őstag
válasz
RexpecT #2314 üzenetére
Tudom ez Neked nem segít, de az elemeket (érték, multiplicitás) formában szokás tárolni. Ez alapján (nekem!) az tűnik logikusnak, hogy egy indexre beírod az értéket utána a multiplicitását. vagyis: 3 3 1 3, hogy az 5. elem mi a fene lehet nem tudom.
A másik kérdést nem igazán értem, hogy mire akar célozni. A tömb egy elemének maximális értékét a típusa határozza meg, pl 32 bites gépen, int esetén 2^31-1; unsigned int esetén 2^32-1. Hogy erre gondoltak-e nemtom.szerk: elöbb nem vettem észre, hogy int típusú a tömböd. Ezeseben szerintem a max a 2^31-1. A többiek majd vagy megerősítik vagy kijavítanak.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- Gigabyte alaplap topik
- World of Tanks - MMO
- Milyen program, ami...?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Formula-1
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Milyen nyomtatót vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Logitech G27 szett eladó! Posta az árban!
- Dell Precision 7560 - Intel Core i9-11950H RTX A4000 32GB 1TB SSD FHD
- Manli NVIDIA GeForce GTX 1650 4 GB hibátlan, 100%-ban tesztelt állapotban!
- NVIDIA Quadro P4000 8 GB hibátlan, 100%-ban tesztelt állapotban!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Surface Laptop 5 Touch 13.5 Retina i7-1265U 10mag 4.8Ghz 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7500 / GTX 1050Ti / 16GB DDR4 / 128SSD+1TB HDD
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%-3hó gari!
- Új FULL HD webkamera + Számla
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő