- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Barthezz2: Cím: Ismeretlen - Chapter 4
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB versus 990 PRO 2TB M.2 SSD
- sh4d0w: Tele a hócipőm
- moongoose: Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jattila48
aktív tag
válasz
dobragab #3617 üzenetére
"Futásidejű költsége nem a static_cast-nak van, hanem a type switch-nek"
Én is ezt írtam. A type switch-et meg nem tudom elkerülni, mert mikor megtalálok egy szimbólumot, akkor a tíőusától függően kell folytatni a fordítást. Pl. egész mást kell csinálni ha a szimbólum változó, mint ha függvény. És azt előre nem tudom, hogy a keresett szimbólum milyen típusú lesz.
Nem értem mi előnye lenne a különböző típusok külön tárolásának, azonban azt látom, hogy rengeteg a hátránya.Minden, típusonként külön szimbólum táblában kezelni kell a scope-ot, holott a scope a típustól függetlenül ugyanúgy vonatkozik az összes szimbólumra. A find_symbol fv.-nek végig kell keresni az összes szimbólum táblát, és attól függően, hogy melyikben találta meg a szimbólumot, vissza kell hogy adja a típusát (ezután pedig mindenképpen type-switch jön). Sőt nem csak a típusát, hanem valami módon magát a szimbólumot is, pl. iterátorral. A visszaadott iterátor minden esetben más típusú lesz, ha csak az összes szimbólum nem egy közös őstől származik, és a táblázatok az ős pointert tárolják, amiket aztán ugyanúgy típustól függően static_cast-olni kell (mint ahogy most is csinálom). De akkor miért kéne külön táblázatokba tenni? Ha valamiért új típusú szimbólumot kell bevezetni, akkor a find_symbol fv.-t bővíteni kell az új típusnak megfelelő táblázat keresésével. Ezek mind hátrányok, és bonyolítják a programot. A Te megoldásod egyetlen "előnye", hogy a szimbólumokban nem kell a típusukat tárolni.
Az, hogy a táblázat vektor-e, vagy más, teljesen lényegtelen. Max. pár száz szimbólumról lehet szó, ennyire pedig talán a vektor overhead-je a legkisebb, úgyhogy a keresés sem lesz túl lassú (egyébként is csak fordításkor van szimbólum tábla, futáskor már nincs).
Egy szó mint száz, nem tudsz meggyőzni a külön-külön tároláskor, de nem is ez volt a kérdés. A static_cast nekem sem tetszik, de nem tudok jobbat.
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Trollok komolyan
- Jövedelem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elden Ring
- LED világítás a lakásban
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- Galaxy Tab A11 néven érkezik a Galaxy Tab A9 utódja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Nitro AN515 57 15.6" FHD IPS i7-11600H RTX 3070 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Egyedi matricák gyártása, akár kis mennyiségben is! Kattints a további infókért.
- Apple MacBook Pro 16" (2021) M1, 32GB RAM, 500GB SSD Csúcskategóriás erő, elérhető áron!
- HP 280 Pro G2 Sff üzleti gép i3/8GB/WIN11
- Üzleti Monitorok (Led, HD, FullHD)
- Apple iPhone 16 Pro Max Desert Titanium Titán dizájn, Pro kamera 256 GB Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB // Számla+Garancia //
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3244
- LENOVO IdeaPad L340-17IRH - 17,3"FHD IPS - i7-9750H - 16GB - 1TB - Win10 - GTX 1650 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest