Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ielektros

senior tag

válasz gliga69 #10876 üzenetére

Ahh az. De vegre 1:0 legalabb :)

Mostanaban nagyon belemasztam az apple alaplapok megertesebe. Kezdem kifejezetten megszeretni oket. eleg sok meroben mas megoldast alkalmaznak de a lenyeg hasonlo. Rohadt sok busz kommunikacio van mire feleled a lap. Onewire, i2c, stb. Olyan szepen lehet mar ezekbol a hibara kovetkeztetni neha, hogy magam is meglepodtem. Vannak olyan nyalanksagok is mint az Intersil charger ic amirol mar beszeltunk anno es ugye ezekhez nincs kiadott gyari dokumentacio. Na ezt is teljesen atlatom mar. Minden szegletet ismerem annak a kva IC-nek. Par napom benne van. Aztan peldaul az SMC (EC) nem cserelheto a lapon mert az a rohadek valakivel kezet raz indulaskor. De nem ertem kivel mert volt, hogy atraktam mar szinte mindent egy masik lapra es nem indult el. Mondjuk a CPU-t nem raktam at (az is BGA). Tehat vigyazni kell ra ha az ember nem biztos a dolgaban. A durva az, hogy eddig rossz SMC-vel nem talalkoztam. Rengeteg SMC-vel kapcsolatos hiba van de nem maga a chip a hibas. Amugy meg az is BGA :D

Na persze az, hogy pozicioszam mar ezeken sincs ugye alapbol sehol sem. Mint sok uj ultrabookon sincs mar. Lehet vadaszni a kapcsrajz melle boardview-t is. Eloszor idegenkedtem tole, mostmeg mar kifejezetten szeretek igy dolgozni.

Új hozzászólás Aktív témák