Hirdetés
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Építkezünk 6. rész (2024)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cocka
veterán
Sziasztok!
Van egy gameportra csatlakoztatható midi kábelem, amit azért nem tudok használni, mert a hangkártyán már nincs gameport. A beépíthető pci-os hangkártyáknál meg pont a gameport nem működik, mert akármit csinálok (alaplapi hangkártyát letiltom) akkor is ütközik valamivel. Meg olvastam, hogy a Gigabyte típusú alaplapok nem is támogatják a gameportos kártyák gameportját.
A kérdés.. melyik eszközzel járok jobban?
1. Ha veszek egy gameportról usbre átalakítót: [link]
2. Ha veszek egy közvetlenül usbre csatlakoztatható másik midi kábelt: [link]
-
cocka
veterán
Sziasztok!
Egy párhuzamos LPT porton keresztül működő szkennert hogyan lehet usbn keresztül működtetni? Windóz NT-s driver van hozzá, szal. elvileg win7-en is menne.
De ha nincs párhuzamos port egy alaplapon, akkor max. ilyen pci expresses LPT portos kártyával tudnám elképzelni, ám kérdés, hogy működne-e. Ja és tudom, hogy léteznek ilyen usb-párhuzamos port átalakítók, de a többségük nyomtatóhoz van, sok esetben sajnos Centronics csatlakozóval, ezen a szkenneren pedig nem az, hanem natúr párhuzamos portra illő kábel van.
Szal. létezik itt olyan ember, akinek sikerült már a párhuzamos kábeles szkennerjét usbn működésre bírni? Ha igen, hogy?
-
cocka
veterán
Sziasztok!
A kérdés a következő:
Oprendszer: Windóz XP, de Windóz 7-ben is ugyanez a helyzet, de szerintem a 8-ban is előjönne ez a furcsaság.
Felraktam az ImageMagicket, ami létrehoz egy bejegyzést a path környezeti változóhoz, hogy bárhonnan elérhető legyen a convert parancsa. Igen ám, csakhogy a windóznak a beépített fájlrendszer-konvertálóját szeretném használni, ami szintén convert.exe-vel indul. Hogyan lehet egyértelművé tenni a windóz számára, hogy nem az imagemagick convertjét szeretném futtatni?!
Választ köszi.
-
cocka
veterán
Sziasztok!
Következő anomália történik a gépemnél. Régi, de még mindig működik.
Windóz XP-nél fájlok másolásakor vagy áthelyezésekor (még nem jöttem rá milyen rendszer szerint) egyszerűen eltűnnek a biztonsági leírók. Azaz ha jobb klikkelek a fájlon és megnézem a Biztonság fület, nincs ott semmi. Ebből következően nem is tudom megnyitni az ilyen fájlokat, csak akkor ha hozzáadok egy felhasználót.
Az a vicces, hogy a saját tulajdonba vétel sem segít. Nem változik semmi.
Ugyanez a gép Vista PE-ben chkdsk-val átvizsgálva nem talál hibát. Ugyanakkor a chkdsk-t XP-ben futtatva meg talál. Win8-ban (32 bit, enterprise, windóz to go, meghajtók felmountolva) pedig az egyik meghajtóhoz csak a minden rendszergazda felett álló rendszergazdai jogosultsággal hajlandó megmutatni az egyik meghajtó tartalmát.
Vírusellenőrzés is megvolt, 3 progival:
Eset, néhai NOD32
MalwareBytes
Spybot Search & DestroyEredmény: semmi. Legalábbis semmi, ami vírusra utalna.
Mit javasoltok?
-
cocka
veterán
Még nem. HD Sentinelben néztem, hogy mindkét HDD 100/100-as. Meg a rövid teszten is végigfutnak. Ha jól tudom még mindkettő garanciális, szóval nem kéne bekrepálniuk. Jól szolgálnak.
OK akkor még a HitmanProt kipróbálom meg a Webrootot.
Az Avast futtatása nálam gyötrelem.
-
cocka
veterán
Hát a memtestig még nem jutottam el, majd ma, még jó, hogy csak 3 giga ram van benne.
Ha lassú a proci és relatíve sok a RAM
Hát nyilván a mai procikhoz képest már lassú, de maga az alaplap "ki van maxolva", azaz a lehető legjobb teljesítményű meg legtöbb utasításkészletet támogató cucc van benne, ami ehhez létezik, a ram meg ddr1-es, 3 slot, 1-1-1 giga. Szóval kvázi az is.
néha csak 10-12 óra után jelentkezik a hiba.
Ja amikor már szinte lángolnak a ramok.
Nem indulgat újra vagy akármi?
Nem. Akár mi? Az akármi kapcsán jutott eszembe, hogy azt elfelejtettem megemlíteni, hogy valami Generic Host Process kínja is szokott lenni, még nem sikerült megfigyelnem, hogy mikor, de néha úgy mond ez a folyamat váratlanul leáll. És persze mindig elcseszi a hangkártya drivert is, mert elmegy a hang. De ez nem újraindulás, nem szokott újraindulgatni, se kék képernyőzni.
olyat, ami teljesen engedi a fájlműveleteket
A windóz 8-ban az a vicc, hogy az "Ez a gép" részből az egyik meghajtó nem érhető el, mondván nincs hozzá jogom. Ugyanakkor víruskeresők "jogok nélkül" is simán végig tudják pásztázni. Sőt mondok jobbat, egy másik windózos párbeszédablakból, ahol meghajtókat lehetett kijelölni, szintén gond nélkül megnyílt a meghajtó tartalma. Szal. én ezek előtt a kérdések előtt úgy állok, hogy most akkor watafaka van?
Szal. összegezném akkor a hozzáférhetőséget:
Vista PE chkdskje nem talált hibát egyiken se. Plusz hozzáférést is enged.
Win8 chkdskje sem talált hibát egyiken se vagy az esetleges hibákat javította, ennek ellenére az egyik meghajtóhoz csak a "superusert" engedi hozzáférni, mindenki másnak nincs jogosultsága, még rendszergazdáknak sem. (Ez az "Ez a gép" részre vonatkozik jellemzően)
Win XP chkdskje szerint gyakorlatilag minden meghajtó hibás. Ugyanakkor XP-n belül simán hozzá tudok férni a problémás meghajtóhoz, de ott meg jellemzően a letöltött fájloknál vagy azok átmozgatásakor tűnnek el a fájl jogosultságai. Egyáltalán ez hogy a rákba történhet meg?
Amikor először történt ez, azt hittem, hogy hibásan lett letöltve, de miután megnéztem a mérete oké volt, mégse tudtam megnyitni, így derült fény a problémára.A három ellenőrzés közt nem volt különösebben nagy mennyiségű írás vagy fájlmódosítás, ami a hibákat indokolná.
Ja XP-ben olyan is volt, hogy sikerült kijavítanom minden meghajtót a chkdskkel, aztán el is tűnt az elillanó biztonsági leírók probléma, de egy szép napon újra előjött, aztán mikor megint ellenőriztem a chkdskkel, kiderült, hogy megint hibás az összes meghajtó. Szóval nem tudom mi az úristent gányol az XP lemezkezelője... Mert mint említettem ugyanazt az állapotot Vistánál meg Win8-nál hibátlannak mutatják az ottani chkdskek. Érti ezt valaki?
Linuxot még nem próbáltam. De szerintem ott simán menne, ha jól tudom az simán meg is kerüli a jogosultságokat.
-
cocka
veterán
talán települni sem volna hajlandó ellenkező esetben.
Hát ezt jól látod. De mivel ez egy windóz to go workspace, a telepítés gyakorlatilag bárhonnan elvégezhető, nem kell ténylegesen futnia, lásd wintousb.
Egyébként kérdésedre válaszolva, valószínűleg kompatibilis, mert ha nem lenne, a már telepített rendszer sem indul el. Lásd pl. win8.1 64 bit.
Ezen csak a 64 bites win7, ami a 64 bitesek közül képes még futni.
-
cocka
veterán
Na kvázi megszületett a megoldás a biztonsági leírók rejtélyes eltűnésére. Valami miatt a Total Commander megbolondult és ha nem pipáltam be, hogy NTFS jogok másolása, akkor az áthelyezett fájlok egyszerűen nem kaptak jogokat.
Ez azért furcsa, mert ha nem pipálod be, akkor alapból úgy kéne működnie, hogy akkor default jogokat oszt ki a fájlnak és nyilván csak akkor van értelme bepipálni az NTFS jogok másolását, ha az adott fájl/fájlok jogosultsága ezt megkívánja, mert mondjuk valami speckó jogokat állítottál be, amik eltérnek a default jogoktól.
-
cocka
veterán
Sziasztok!
PDF ügyben tud valaki segíteni? Van egy dokumentum, ami tele van dokumentumon belülre hivatkozó linkekkel. Acrobat Pro Extendedből használom a 9-et, az utolsó verziót, ami még normális menürendszert tartalmazott. Na ennek van egy link toolja, amivel szerkeszthetőek a hivatkozások. Ezek a hivatkozások egyébként pontosan oda mutatnak, ahova a bookmarkok is. De ezek nemcsak szimpla oldalhivatkozások, hanem az oldal egy bizonyos pontjára történő hivatkozások. Ez azért fontos, mert a szövegrészek számozva vannak (á lá játékkönyv) és minden kvázi bekezdés elején van egy szám, ahova a pdf olvasónak pontosan kell ugrania.
Na most a bookmarkok jól működnek. De a hivatkozások szerkesztésekor csak annyit látok, hogy go to page xx (ahol xx valahanyadik oldalt jelenti). Azaz így a link toolon keresztül nem nyomozható le, hogy a pontos hivatkozást hogy csinálták, de működik. Az egyik link viszont rossz helyre mutat és sajnos csak úgy tudtam pontos pozícióra ugrást megoldani, hogy destinationt kellett beállítanom, holott a dokumentum más hivatkozást tekintve nem tartalmaz egyetlen más destinationt sem. Ezzel meg is oldódott a probléma, csak nem értem, hogy destinationök nélkül hogy tudtak pontos pozícióra hivatkozást készíteni csupán úgy, hogy oldalakra hivatkoztak. Bár az is igaz, hogy ez egy generált pdf, nem én csináltam.
-
cocka
veterán
válasz Satyricon #94934 üzenetére
Nézz rá partícionáló progival, hogy mit mutat. Ha csak szoftveresen baszódott el, akkor azzal megoldható. Asszem Paragon tud ilyet.
Viszont előfordulhat, hogy hardveresen baszódott el és a partícionálatlan területet is kevesebbnek mutatja. Hát ilyenkor talán valami fw update segítene, de szerintem még az sem.
Nekem pl. van egy pendrive-om, ami mindmáig működik, eredetileg 128 megás volt, aztán valamilyen furcsa oknál fogva, hardveresen elveszett a tárhelyből és maradt 62 megás. LOL
-
cocka
veterán
válasz AssAssynn #94938 üzenetére
Én windóz to goval szoktam, arra fel van telepítve vagy 3-4 vírusirtó, pontosabban spyware irtó meg egy vírusirtó, aztán ott átvizsgálgatom. Feltétel, hogy a gép képes legyen win8-at vagy win10-et futtatni.
Most pl. olyan netbookhoz volt szerencsém, ahol nem indult a win8, de a win10 igen.
Ja és nem árt a rendszer elindulása után a lemezkezelőben csatlakoztatni a közvetlenül alaplapra kötött hddket/ssdket, mert egyébként biztonsági okokból nincsenek felmountolva.
-
cocka
veterán
Sziasztok!
Azt hallottam egy okostojástól, hogy ne DLNA-n wifin keresztül játsszam le a gépemen lévő videofájlokat, hanem egyszerűbb a gépen elindítani a lejátszást és a lejátszott képet átvinni a tévé képére.
A kérdésem: Ez hogyan kivitelezhető?
-
cocka
veterán
válasz quailstorm #96816 üzenetére
Az gyönyörű, mert a tévé a másik szobában van és gondolom kéne vagy 10 méteres HDMI kábel, arról nem is beszélve, hogy a géphez tartozó monitoron van egy VGA bemenet, azt annyi.
-
cocka
veterán
válasz quailstorm #96818 üzenetére
Tök mindegy, mert ott is csak DVI van.
2.4 GHz-en szaggat, 5 GHzen viszont tökéletes.
-
cocka
veterán
válasz quailstorm #96818 üzenetére
Ami viszont érdekesebb volt, hogy 2.4 GHz-en a youtube (ez a tévékhez való youtube app) nem szaggatott, csak időnként a minőségét változtatgatta. Viszont ha DLNA-n keresztül próbáltam hozzáférni saját géphez és 720p-s videot lejátszani, ott már kb. 2-3 mpenként meg-megállt.
-
cocka
veterán
Sziasztok!
Windóz 7 32 bit
Az Internet Explorerben meg a Google Chrome-ban az ő és az ű karakterek nem jelennek meg bizonyos oldalaknál, de egyelőre konkrét példaként csak a facebookot tudom felhozni.
Van erre valami értelmes megoldás, ami működik is? Firefoxban jó.
-
cocka
veterán
Sziasztok!
Skype-MS account érdekességről kérdeznék.
Nekem külön van MS accountom és később létrehoztam egy Skype accountot, de a nagy egyesítési mizériakor nem vontam össze őket.
Haveromnak meg sose volt külön Skype accountja, de MS accountja igen és ezt tudja Skype-pal is használni.
Az anomália:
Ha weben az MS accountommal bejelentkezek, akkor látja amit írok és tudunk chatelni.
Ha Skype-pal lépek be bárhol programmal vagy weben, akkor bár átjönnek az adatai, de még csak a partnerkérelmemet sem látja, meg persze azt sem, amit írok neki.
A kérdés: Mi kell ahhoz, hogy Skype-on küldött partnerkérelmemet lássa?
-
cocka
veterán
válasz ádikácska #108375 üzenetére
Az elég bonyolult, használj VMWare-t, ott nagyobb sikered lesz valószínűleg.
Először is ugye mivel csak FAT32-t támogat, létre kell hozni valamelyik partícionáló progival egy FAT32-es partíciót. A max. kb. 64 giga lehet, ennél többet asszem nem is látna. A klaszterméretet meg jó nagyra kell venni.
Aztán onnantól kezdve annyi a sztori, hogy az elkészült partícióra másolod a telepítőcsomagot, aztán setup.exe indítása. Kész. Utána vagy 66-szor újraindul telepítés közben stb..
A kínos rész majd az lesz, hogy megvannak-e még az adott géphez a driverek, mert ha nincsenek akkor nonstop fog cseszegetni, hogy ismeretlen eszközt talált, telepítsd stb.. Aztán vagy van még a géphez neten driver vagy nincs.
-
cocka
veterán
Hi újra!
Valaki tudja, hogy hogy lehet úgy létrehozni NTFS junctiont, hogy ne a létrehozott junctiont nyissa meg total commanderben, amikor belemegyek az adott mappába az eredeti tartalommal, hanem úgy nyissa meg mint pl. a 7-től felfelé rendszereken pl. a Documents & Settings mappát, hogy a nyitáskor egyúttal ugorjon is az NTFS junction forrásmappájára?
Azaz ha van mondjuk egy B mappa, amiből létrehozok egy A mappát NTFS junctionként, akkor az történik, hogy ha megnyitom A mappát, akkor A mappa megnyílik a B tartalmával. A kettő tartalom szinkronban van.
De nekem kényelmesebb lenne, hogy ha megnyitom A mappát, akkor a B mappa nyíljon meg a B tartalmával. Ilyet lehet?
Mondjuk igazából az első opció sem rossz, csak kíváncsi vagyok.
-
cocka
veterán
válasz Aryes #108400 üzenetére
De ugyanazon van, sőt ugyanazon a partíción is, csak mivel a legtöbb esetben nincs kedvem átlépkedni a forrásmappáig, tulajdonképpen így oldottam meg.
Jó de XP-n. Kellett hozzá egy segédprogi és műxik. De akkor ezek szerint ez az odaugrást nem tudja vagy csak nem tudok róla.
Amúgy ezt használom:
-
cocka
veterán
Hello!
Az lenne a kérdésem, hogy PS2-es billentyűzet num lockja miért világít a gép kikapcsolása után is? Hibernálás, hibrid alvás és társai ki vannak kapcsolva. Ez így nagyon gáz.
A BIOS-ban is ki van kapcsolva, hogy billentyűzetről felébreszthető a gép.
Van erre valami megoldás?
-
cocka
veterán
válasz E.Kaufmann #108968 üzenetére
Az nem megy. De ha megnyomom a billentyűzet power gombját, akkor kikapcsol. Kérdés, hogy elfelejtem-e.
-
cocka
veterán
válasz E.Kaufmann #108971 üzenetére
Power gomb van a billentyűzeten is. És biztosan leállítom a gépet. Talán annyira még nem vagyok idióta, hogy ne tudjam megítélni, hogy kikapcsoltam-e a gépet vagy sem.
-
cocka
veterán
válasz gyulaitomika #108986 üzenetére
-
cocka
veterán
Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi, hogy mi lehet a gond a géppel. Windows 8.1 van rajta, a hibernálás meg egyéb energiatakarékos marhaságok a monitor kikapcsolásán kívül ki vannak kapcsolva.
A hibajelenség: ha éppen változik a kép (ezt megfigyeltem, hogy mindig ekkor történik valami, ha menüben scrollozok le-fel stb..), akkor egyszerűen belefagy a gép az állapotba.
Az automatikus újraindulás is ki van kapcsolva és nem kapok kék képernyőt. A routeren keresztül látszik, hogy nem igazi fagyásról van szó, mert van hálózati forgalom (ha pl. éppen letöltök valamit és közben fagy meg), látom a másik gépről, sőt a hálózati megosztásaimat is el tudom érni. Az egeret tudom mozgatni, de ezenkívül SEMMI nem működik, semmilyen billentyűparancsra nem reagál, holott látszik, hogy a HDD visszajelző led egy pillanatra felvillan, mintha dolgozna a gép, de pl. feladatkezelőt vagy ctrl+alt+deles menüt sem nyit meg. Általában a resetelés megoldja, de ebben az a borzasztó, hogy bár nem túl gyakran, de mindig a legváratlanabb helyzetekben fagy meg.Még annyi, hogy kontrasztos témát használok, mert szarul látok és csak így lehet valamennyire testreszabni az ablak színeket meg egyebeket.
Néha olyat is csinál, hogy ok nélkül világosra változik a kép pl. ablakváltáskor és mintha széjjeltöredezne a kép, aztán ha átváltok másik ablakra megint, akkor megjavul. Erről szerintem még screenshotot se tudnék csinálni, max. lefotózva lenne hiteles.
A videokártya kb. 1 éves. De az tuti, hogy max. 2 éves lehet, de inkább másfél. Friss, új vásárlás volt nem túl régen.
A táp hibája lenne? De akkor nem merevre fagyna az egész? Tápdöglődéskor nálam mindig az történt, hogy vagy el se tudott indulni a gép rendesen, mert folyton újraindult vagy lefagyott az egész kék képernyő nélkül és tényleg semmit nem tudtál csinálni, még az egeret mozgatni sem.
-
cocka
veterán
válasz Aryes #114249 üzenetére
Az lehet, mert hát ugye úgy mond nem omlik össze (vagy lehet hogy magával a PCI-express porttal van valami gond).
Régi videokártyával hót másik gépen meg az volt a probléma, hogy 8 esetén hiába volt feltéve a kártyához a megfelelő driver, időnként kiírta, hogy a képernyőillesztő összeomlott és újra lett indítva. LOL
Ez a hibajelenség most nem áll fenn. Mi annak a neve? VRAM?
-
cocka
veterán
Sziasztok!
Nem könnyű meghatároznom mi a probléma és reprodukálni se biztos, hogy tudom, mert kb. kéthetente egyszer vagy havonta egyszer jön elő, de van hogy egymás után egy héten többször is.
A lényeg: Windows 8.1 64 bit, az automatikus újraindulás kikapcsolva, a gép rendszerint úgy fagy meg, hogy nincs kék képernyő és nem indul újra, de az egérkurzort tudom mozgatni, a billentyűnyomásokra viszont nem reagál a gép, az óra is lemarad. A vicc, hogy a múltkor megnéztem, hogy ilyenkor hálózatról elérhetők-e a megosztások és a válasz igen.
Na most azt vettem észre, hogy ez vagy akkor történik, amikor valamilyen programban automatikus kiegészítést használok vagy megjelenik valami legördülő menü vagy ráviszem az egeret valamire stb..
Gyakrabban történik viszont az, hogy egy-egy programra visszaváltva pl. alt tabozásnál "szétesik" a kép, azaz önkényesen átszíneződik a kép és ez az átszíneződés olyan mértéket ölt, hogy sokszor alapból különböző színű területek is ugyanolyan színűek lesznek pl. hót fekete vagy hót sárga vagy hót fehér és egérmozgásra vagy hasonlóra ez az állapot folyamatosan romlik, míg át nem váltok újra egy másik programra, majd vissza és akkor megjavul, ha szerencsém van. Ha nincs, akkor az történik, amit fentebb vázoltam: lefagy.
A videokártya drivert mindig a GeForce Experience-szel töltöm le, úgy mond legfrissebb. Na most amire gyanakszok, hogy valami gond van a videokártyával, de mikor újonnan a gépbe került, akkor ez a jelenség még gyakoribb volt. Vagy a táp a gond.. vagy talán a táp és a videokártya közreműködése? Nem lehet, hogy túláramot kap a kártya és nem tudja magát "újraéleszteni"?
Ezer szerencse, hogy olyan programmal végzem a munkám, ami alapból folyamatosan ment, mert egy esetleges áramszünet vagy hasonló miatt több órányi munka lenne az enyészeté.
Vélemény?
-
cocka
veterán
válasz Aryes #118023 üzenetére
Ja az alaplap hiba valószínű. A tápot se vettem a videokártyához képest olyan régen, asszem tán 2-3 év különbséggel.
Az alaplapnak lehet hibája, mivel havertól vettem használtan. De mi van ha néha tényleg túláramot enged a videokártyára vagy akkor el is tűnne a kép?
Néha eljátssza, hogy a videokártya driver összeomlott, a "windóz" automatikusan helyreállította. De ez ritka, tán windóz 10-en volt ez.
Ja és kvázi bagós gép volt, kb. három hónapig tároltam benne ecetet (egy tálban, tehát az alkatrészeket nem érte nedvesség), mire a füstölős-bagós szarszag végre eltűnt annyira, hogy már nem sugárhánytam a gép szagától a működése közben, de a kábelek és alkatrészek felületén közelről még érezni az eredeti bűzt. Mellesleg én olyan szempontból "steril" környezetben használom a gépet, hogy semmilyen állat nincs, semmilyen illatos gyertya, füstölő, cigi, vízipipa és társai nincs, ami átjárhatná az egészet kívülről-belülről, akár akarod, akár nem. (magyarul füstmentes és állatmentes lakás)
-
cocka
veterán
válasz Essejó #118029 üzenetére
Várjál csak... volt egy másik kártya, ami szintén jó volt, de azzal is ugyanez a hibajelenség volt. Igen, ráadásul gyakrabban, azért vettem új videokártyát és akkor azt hittem egy időre megszabadultam a problémától, de újra előjött. Tehát korántsem biztos, hogy a videokártya a hibás.
-
cocka
veterán
Sziasztok!
Minek a hibája lehet az, hogy ha kérek egy újraindítást, a gép nem leáll, hanem amikor a POST folyamat jönne, akkor egyszerűen kikapcsol?
Táphiba lenne?
Majd amikor így kikapcsol, vissza se tudom kapcsolni. Úgy tudom visszakapcsolni, hogy áramtalanítanom kell az egész gépet, aztán amikor visszajön az áram be tudom kapcsolni, bár volt már, hogy kétszer kellett áramtalanítanom, mert az első áramtalanítás után sem tudtam bekapcsolni.
-
cocka
veterán
Sziasztok!
PC normál ATX ház, beragadt a bekapcsológomb. Megpróbáltam kihúzni, de csak a felszíne jött ki. Javítható ez valahogy vagy vegyek új házat?
[ Szerkesztve ]
-
-
cocka
veterán
válasz shadow1901 #121011 üzenetére
Az ebayes link az oké, ismerős a vége. Mintha az lökődött volna be a gomb foglalatába és utána meg már le is szartam, mondom ezt már úgy se tudom kipiszkálni.
-
cocka
veterán
Na hát mindenesetre köszi mindenkinek. Majd olvasgatok hogy kell szétszedni. Hátha van róla valami.
-
cocka
veterán
2JA29 001 REV E
Ezzel aztán sokra megyek.
-
cocka
veterán
válasz Doky586 #121020 üzenetére
De most nem az lenne az elsődleges dolog, hogy milyen gombra cseréljem a vezeték végét, hanem az, hogy egyáltalán hozzáférjek a vezetékhez. Az előlapot persze nem sikerült leszedni, próbáltam a felső lapot leszedni, mert gondoltam, hogy valahol ott van összeillesztve, de persze az előlaphoz közelebbi rész az istennek se akart elválni.
Mondom jó, akkor nézzük az előlapot, elkezdtem kifeszegetni, azt paff egyből valami kis műanyag darab repült ki belőle.
Mondom jó, akkor ennyi volt, nem akarom totál szétcseszni, hogy utána meg bár lesz bekapcsológomb, de előlap meg nem lesz, mert nem tudom visszatenni.
-
cocka
veterán
válasz ricsi99 #121022 üzenetére
a ház elölapjat meg 3 3 csavar rogziti mind2 oldalon belůlröl.. aztán tudod kipattintani
Ez a nagy tévedés, mivel itt nincsenek csavarok. Beakasztható műanyagfülek vannak, amiket csak ki kellett pattintani. De eddig ez volt a legértékesebb hozzászólás. Köszönöm.
Többieknek meg:
Az hogy leszeded a ház előlapját nem egy alapskill, mint az adattárolók, ram vagy proci, videókártya vagy tápcsere.
Mikor először csináltad te is rutinosan tudtad mit hol kell keresni? Pláne, ha senki nem mondta el előtte?
-
cocka
veterán
Nálam az egész dologban a kulcs az volt, hogy nem tudtam hogy kell leszedni az előlapot. De most hogy megtudtam, meg láttam azokat a füleket. Szerencsére csak egy tört ki, a másik 5 megmaradt.
Ezt valójában burkoltan már korábban megfogalmaztam itt:
Nem tudom, hanem tudnám felszerelni, ha tudnám hogy kell.
De nyilván nem az volt a célom, hogy titeket szórakoztassalak, hanem tényleg nem láttam át, hogy mit kéne, hogy kéne. Most tisztábban látok.
Ez afféle tanulási folyamat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
- iPhone topik
- Hálózati / IP kamera
- Nintendo Switch
- Call of Duty: Black Ops 6 – multiplayer és Zombies
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Milyen TV-t vegyek?
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- VADIÚJ BONTATLAN, AKTIVÁLATLAN Midnight blue MacBook Air M3 8GB 256GB Magyar bill, GAR!
- NZXT Hue 2 RGB Lighting Kit + NZXT Aer RGB 2 140mm + NZXT Aer RGB 2 120mm
- Asus Rog XG43UQ 4k Gamer Monitor!43"/VA/10bit/144hz/1ms/G-sync-Freesync/HDR1000/KOnzolhoz is!
- Bontatlan vadiúj! 15" MacBook Air M3 16GB 512GB CTO GAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest