- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:19 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Üdv!
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Safranek
aktív tag
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
mobilizmo
addikt
-
n-tek
aktív tag
A NAS az jelenleg még csak B terv, szeretném megoldani egy routerrel a problémát és ha nem kivitelezhető akkor lesz NAS. Most is működik nekem a routerem, csak nem gigabites és a hd minőséget se nagyon szereti, néha megakad, illetve nincs feliratkezelés, legalábbis nekem nem sikerült megoldanom.
Úgy gondolom, hogy egy erősebb vassal csak megoldódnának a szaggatási gondok, plusz frissebb minidlna-val vagy valami ajánlott programmal a feliratkezelés is működne. Akkor spórolnék egy kis pénzt, mert nem nast vennék 30 ezer forintért, hanem 20 körül egy routert.Amúgy a fogyasztásáról és hangosságáról tudnál mondani valamit?

-
lolka1980
aktív tag
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Hát, én schedulerbe még sosem próbáltam, meg aztán ha menne is, ott az egészet beírná az nvram-ba, ami hatalmas hely pazarlás lenne! Így aztán sokkal inkább javasolt egy file-ba másolni, mondjuk a /jffs mappa alatt tetszőleges néven menteni, futtatási jogot adni neki, és ezt időzíteni a scheduler-be! Ha manuálisan indítod, akkor látható a kimenete...
-
Tonyk
veterán
-
Tonyk
veterán
-
krealon
veterán
"Router módban miért mondta azt a DDNS résznél, hogy nem fogják kívülről elérni a router mögötti eszközöket (konkrétan a NAS-t). Ha be van kapcsolva a NAT és port forward is be van állítva akkor mennie kellene, nem?"
Mennie kene, ha a routered WAN oldalan egy publikus IP cim lenne.
Azert irta, mert a routered WAN oldalan helyi IP cimet erzekelt (10.* vagy 172.16.* vagy 192.168.*), azaz a te routered elott van megegy router, ami a szolgaltatoe.
A szolgatatos routerben nem tudsz port forward-ot csinalni (mivel nincs hozzaferesed), tehat mar a te router-edig sem er el a kulso kapcsolodasi kerelem. -
Tonyk
veterán
-
krealon
veterán
Roter mod: 2 halozat kozott van az eszkoz. A publikus IP-vel nem rendelkezo, belso halozaton levo gepek szamara internetelerest biztosit azaltal, hogy az adatcsomagok fejleceben a forras allomas cimet a sajatjara csereli, azaz kivulrol ugy tunik, mintha csak a router kommunikalna az interneten.
A router rendelkezik egy allapot-tablaval, amiben tarolja, hogy melyik belso gep melyik kulso geppel "tarsalog". Ezt a tablazatot hivjuk Network Address Translation (Halozati cimforditas, NAT) tablazat-nak, ami alapjan az adatcsomagokban csereli az IP cimeket es portszamokat a router.SoHo kategoriaban a routerre szokas bizni a helyi halozati cimek es beallitasok kiosztast (Dynamic Host Configuration Protocol) DHCP segitsegevel, valamint a (Domain Name System) DNS (proxy) atjaro szolgaltatast.
AP (AccessPoint) mod: a vezeteknelkuli eszkozok szamara kapcsolatot biztosit a vezetekes halozat fele. Nincs cimforditas, DHCP es DNS proxy se.
-
mobilizmo
addikt
Sziasztok
Kérdésem kapcsán rájöttem, nem vagyok tisztában igazán azzal, hogy mit jelentenek pontosan a router és az ap mód. Keresgéltem a barátommal
, de megnyugtató, számomra is érthető választ nem találtam. Tehát miért nem volt jó a router mód, ha kintről is el szeretném érni a kis hálózatom egyes elemeit?Előre is köszönöm ha valaki válaszra méltat
-
B@ldrick
aktív tag
-
krealon
veterán
-
Gh0sT
addikt
Mi ennek a pluginnak a neve, hogy tudok rákeresni?
Azért lenne erre szükség, mert van egy haldokló winchesterem, amit már csak torrentre használnék és a rajta lévő káoszt és félig letöltött filmeket nem osztanám meg samban. Igazából pontatlanul fogalmaztam. Az kellene, hogy ha kész a letöltés, akkor mondjuk inkább azonnal kerüljön át a fájl a másik winchesterre, kvázi egy biztonsági másolatként. Aztán ezt majd kézzel tovább mozgatom a megosztásba ha akarom.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Szia!
Ez jól égett az agyadba eddig is, ugyanis TP-LINK-en nem megy a Tomato! A kompatibilis routerek listáját itt találod, kivétel nélkül mindegyik BroadCom Chispet-es, ugyanis az említett fw csak ezen fut, még a TP-LINK routerek Atheros alapúak!
-
sanzi89
addikt
-
sanzi89
addikt
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Szia!
Apró trükk lehet, hogy egy partíciót használsz, és azt mountolod a /nas, és az /opt alá is! Ez így működőképes! Ezen kívül ki is lehet hagyni a /nas-t, ahogy azt Te is szándékoztad, de ekkor az optware-install scriptben, valamint a konfig file-okban, és init scriptekben is át kell írni a /nas bejegyzéseket!
lighttpd password file:
/opt/etc/lighttpd/.passwdrtorrent letöltési cél:
/opt/etc/rtorrent.conf file-ban két helyen kell átírni az elérési utat! -
akisbandi
aktív tag
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Nem, sajnos nincs! Az rtorrent, lighttpd, php, és minden ami kell, 150-200MB! Erre esély sincs... CIFS-en pedig a jogosultságok beállításával van a probléma, már az install script is elkapar! Legalábbis, fentebb említett ismerősnél egyszer próbálkoztam vele RT-N66U-n, de nem jött össze!
-
Tonyk
veterán
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
mobilizmo
addikt
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Igen, DLDkox írt ilyet a kliensről, de később azt is írta, hogy a hiba mégsem a routerben volt, hanem egy másik eszközben, amin a szerver futott!
Statikus kulcsos leírásom van!
De látom közben van már segítséged!

-
Tonyk
veterán
OpenVPN:
Routeren:
Server1 - Basic fül:
Start with van: pipa
Interface type: PAP
Protocol: UDP
Port: 1194
Firewall: Auto
Auth. mode: Static keyAdvanced - Custom config-ba : log off
(nem kötelelző, de így nem loggolja teli a routert percenként)Key:
Static key-hez beszúrod a kulcsot amit generáltál. (Ez kell majd az openvpn konfigurációs állománya mellé is.)Generálni a openvpn --genkey --secret static.key paranccsal tudsz kulcsot. A fájlnév elé adj meg elérési utat, ha nem akarod keresgéni. pl: c:\temp -be szeretnéd gyártani, akkor: openvpn --genkey --secret c:\temp\static.key . Ennek a tartalmát tedd a static key -hez a routerban.
Kliensen:
A C:\Program Files\OpenVPN\config\kliens.ovpn állományba :
dev tap
proto udp
remote domain.nev 1194
ifconfig 192.168.1.200 255.255.255.0
resolv-retry infinite
nobind
persist-key
persist-tun
secret static.key
comp-lzo
verb 3Ugyanebbe a mappába, tedd mellé a statikus kulcsot is, pl static.key néven:
A remote kezdetű sorban a domain.nev helyett természetesen a valamilyen domain név szerepeljen, amint pl dyndns-en regisztráltál. pl. remote valami.dyndns.org 1194
ifconfig sorbaba a kívánt LAN ip-t és maszkot írd.A PPTP abból a szempontból kényelmesebb, hogy win-es környezetben, nem kell klienset telepíteni. Sima VPN kapcsolatot kell létrehozni és használni. (Biztonságról most nem beszélünk)
Routerben PPTP menüpontban enable elé pipa, ip tartománynál megadod, hogy honnét kapjon ip-t a kliens, Broadcast relay-hez: Both , Encryption: MPPE-128. A PPTP user listbe felveszel usert.
Kliensen az előbb felvett userre lövöd be a VPN kapcsolatot.
(DNS és wins server maradhat alapon, de ízlés és igény szerint kitölthető) -
Tonyk
veterán
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
vargalex
félisten
Szia!
Nekem nem T-Home-os netem van, mint írtam, egy ismerős mondta. Említette ezt a lehetőséget is, de azt mondta, hogy a legújabb firmware-ban (ez volt kb. fél éve) ügyesen megszüntették ezt a lehetőséget is. Vagyis maga a hide-olt control megtalálható, láthatóvá is tehető, de a hozzá tartozó funkciót szüntették meg. Persze nem tudom, hogy ezeknél a csodáknál hogy van, van-e szolgáltató oldali firmware frissítés, vagy az marad rajta, amivel adták.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
DLDKox
aktív tag
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Hogyne, persze, hogy van WiFi! Sőt maradhat akár a nyomtató is... Ez lényegében annyi, hogy a tűzfalfunkció megszűnik, a WAN port is a LAN-hoz lesz rendelve, és az egyik routerben ki kell kapcsolni a DHCP szervert! Ha a CISCO IP címe 192.168.0.1, akkor ez nálad így nézne ki...
szerk.:
Amúgy igen, jó a másik beállítás is! -
Intruder2k5
MODERÁTOR
Ezen kívül esetleg még switch módban használhatod az ASUS-t, ha gondolod, így egy kicsit egyszerűbb lenne a hálózat struktúra, mert nem lenne két külön alhálózatod! Mondjuk ez csak akkor érdekes, ha a CISCO-ra is csatlakoznak kliensek!
A mag tegnap este döglődött erősen, mind a weboldal, mind pedig a tracker, nekem is voltak piros torrentek jócskán, nem tudom mikor tért észhez, én csak most néztem azóta, de most már jó!
-
vargalex
félisten
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Nem! Ebben sajnos én sem tudok segíteni, de amint Alex írta fentebb, valószínűleg nincs is erre lehetőség!
Milyen gyakorisággal jelentkezik a szakadás? Esetleg ha elindítasz egy folyamatos ping-et, akkor azon látszódna, hogy teljesen megszakad a kapcsolat, vagy csak a netszolgáltatás szűnik meg... PuTTY-ba írd be, hogy...
ping 192.168.0.1
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
aleister
veterán
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Az rtorrent helyi hálón is HTTPS-en érhető el, mivel a webszervere azon a porton figyel!
Az SSH Tunnel! Én VPN-ről beszélek...
http://users.atw.hu/asusrouterforum/index.php?topic=160.0
http://users.atw.hu/asusrouterforum/index.php?topic=180.0Utóbbi sem csak mobillal érhető el!
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
http mögé nem írunk 80-as portot, ahogy https mögé sem írunk 443-ast, és ftp mögé sem írunk 21-est! Portot csak akkor kell megadni, ha ezektől az alapértékektől eltérő van beállítva!
Ha bent nem éred el https-en a transmission-t, akkor kint hogyan szeretnéd? Ezt egy sima portforward-al a 443-as portra, nem lehet megoldani! Nem lenne egyszerűbb egy VPN beállítása, és akkor azon mindent elérsz helyi címmel, ráadásul forward sem kell...?!
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
mobilizmo
addikt
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Egon
nagyúr
Kösz az ötletet, de nem fogadom meg (több okból, pl. azért, mert bizonyos okok miatt, lehet hogy csak egy év múlva fogok NAS-t vagy mikroszervert venni, és addig is kellene NAS funkció).
Szignifikánsan olcsóbb gigabites routert (n-es wifivel), ha jól láttam leginkább csak TP-linket kapnék, az meg annyira nem szimpi (öcsémnek van, nézegettem, de nem igazán tetszett, olyan olcsó húsnak híg a leve-érzésem volt). (Mondjuk kétségtelen, hogy az lett volna a legjobb, ha a pár napja itt árult, még több mint 1 év papíros garival rendelkező N16-ot meg tudtam volna venni, 16K-ért. A jelenlegi routerem használt ára kb. 10K, így 5-6K-ért lenne gigabites lanom, n-es wifim, és használhatóbb NAS-funkcióm - ennyit bőőőőven megér nekem.)
Mit értesz az alatt, hogy 5-6-szor gyorsabb egy alap NAS a router-nél? Ezek az olcsó NAS-ok se tudnak 12-15 MB/sec-nél többel másolni a hálón, ennek kb. a felét hozza az N16 is. Nekem perpill leginkább csak arra kellene egy NAS-funkció, hogy időnként rámásoljam a fontos fájljainkat, és ugyanezt az asszony is meg tudja tenni a notijáról. Nem lenne agyonterhelve (egyszerre csak egy folyamat). Amúgy meg az egyik kolléga annyit szívott már D-link NAS-sal (pl. ékezetes könyvtárnevekkel), hogy azt a márkát mindenképp kerülni fogom. Ha már NAS, akkor legyen kétlemezes, és minimum Zyxel (mondjuk annak az árából lehet inkább HP mikroszerver lesz, de ez már nagyon off itt). -
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Attól nem kellene elérhetetlennek lennie, de tény, hogy néha nem árt ezt megcsinálni... Egyszer már nekem is volt, hogy nyavalygott ezért, azóta inkább minden 3-4 fw csere után megcsinálom előre, vagy ha látom, hogy már kevés!
Nekem jelenleg...
Total / Free NVRAM: 32.00 KB / 9136 (27.88%)
Ezért is lesz jó, hogy mostantól itt van szem előtt!

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Nem tudom mit sikerült összehoznod, nekem simán felment...

Bár az igaz, hogy a JFFS felcsatolása RT-N16-on nem mindig megy elsőre, de ez nem a formázás, csak a felcsatolás, és ez eddig is így volt, nem pedig ennek a firmware-nek a sajátossága. Olyan nekem is előfordult, hogy felcsatolja, majd reboot után ismét nincs bekapcsolva, ilyenkor megint be kell kapcsolni, aztán már jó... De ez semmilyen adatvesztéssel nem jár, csak kicsit kényelmetlen (lenne, ha nem szoktam volna már meg).

-
vargalex
félisten
-
mobilizmo
addikt
-
vargalex
félisten
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Nem tudom, hogy mit tettél ott, én most töltöttem le az optware-install-shibby.zip file-t, és abban nincsenek ilyen mappák... Vagy Neked ott volt még az előző telepítésből származó maradék is?
Ebben a file-ban csak /protected és /webftp van a /nas/www-n belül.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Igen... Amit felmásoltál a /nas mappa alá /rootfs könyvtárat, azon belül kell lennie egy /nas/www mappának, tehát teljes elérési úttal...
/nas/rootfs/nas/www
Ami ebben a mappában van, annak kell lennie a /nas/www alatt!
A kavarodás csak azért van, mert most össze van fésülve a régi szerkezettel...
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
mobilizmo
addikt
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Szia!
Két baj is volt a közelmúltban, ami miatt nem megy a lighttpd, de egyik sem a Te hibád, semmit sem rontottál el! Minden esetre javítani így tudod...
« Válasz #1607 Dátum: 2012. január 07. - 13:33:56 »
Illetve...
-
mobilizmo
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- LEGO klub
- Synology NAS
- Fotók, videók mobillal
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED monitor topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- További aktív témák...
- Erős, !GARANCIÁLIS! Acer Nitro 16 AI gamer laptop! -Ryzen AI 9 365, RTX 5070 8gb, 32gb DDR5, 1tb SSD
- Xreal Beam
- Gigabyte Z170X-Gaming 7 Rev 1.1 / Beszámítás OK!
- Apple MacBook "BlackBook" (2007) - 2,16GHz Core2Duo, 4GB RAM, gyári töltővel (Retro / Projekt gép)
- Realme Realfit F3 ANC aktív zajszűrésű Bluetooth fülhallgató
- Dobozos! Xbox Series X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- 27% - ASUS VY279HGR IPS Monitor! 1920x1080 / 120Hz / 1ms / FreeSync
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, egyszerűen, OLCSÓN! Immáron 8 éve!
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, de megnyugtató, számomra is érthető választ nem találtam. Tehát miért nem volt jó a router mód, ha kintről is el szeretném érni a kis hálózatom egyes elemeit?