Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Rasiel

senior tag

válasz DeathAdder #1793 üzenetére

Nem biztos, hogy a VRAM a probléma. Amit a különféle monitorozó programok (MSI Afterburner, EVGA PrecisionX, stb.) kiírni VRAM-kihasználtság tekintetében, azokat érdemes fenntartásokkal kezelni, mert közel sem pontos érték, maximum "saccperkábéra" tudja a program közölni ezt velünk.

"Én ultra alatti beállításokon kezdtem és onnan jutottam el végül a low-ig. Érdekes hogy az fps szám nemigen csökkent, tehát gondolom a GPU-ban megvan az erő, csak a VRAM fogy el"
    Erre így látatlanban az írnám, hogy alacsonyabb grafikai részletesség mellett a GPU-használat is leesik valamelyest, ezért kapod kb. ugyanazokat az FPS-számokat. Tehát míg High-on szinte végig 99%-on teker, addig Low-on pl. csak 7x%-on. De mivel írtad, hogy végig, minden esetben maxon teker a VGA, így ez elég érdekes. Erre írhatnám azt, hogy sz@r az optimalizáció, de akkor pl. ebben a videóban (bocsi az orosz nyelvért) hasonló konfiggal, miért megy tűrhetően?! :F

A GTA V-ből azért ne induljunk ki, más fejlesztők, más motor, korrekt optimalizáció! :K Unity-ről meg hallottunk egy s mást. :)

"A lapozófájl kihasználtságát hogyan kell monitorozni?"
    Pl. Aida64-ben megnézed a memória résznél a kihasználtságot. Ott a virtuális memóriát is láthatod.

Egyébként VGA (GPU, memória) és CPU órajelek hogyan alakulnak játék közben? Ezeket is érdemes monitorozni. :K

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés