Hirdetés

2024. április 22., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Running


Running
tag

Oldal: https://www.ashesofcreation.com/
Facebook: https://www.facebook.com/AshesofCreation/

64 class: Link

Mostani legfrissebb videó: Link
Nyáron készült videó: link

Az Ashes of Creaton-ről szóló IPON cikk:
Az Intrepid Studios készülő, új MMO-ja, az Ashes of Creation a fejlesztők bevallása szerint a műfaj megújítására törekszik. Hatalmas, nyílt világot, frakcióktól mentes játékmenetet, havidíjas rendszert és a pay-to-win elemek teljes hiányát ígérik a játékhoz, melyre május 1-től a Kickstarteren gyűjtenek támogatásokat. Az érdeklődés mértékét mutatja, hogy a kért 750 ezer dollár kevesebb, mint egy nap alatt összejött.

Maga az alapprojekt egyébként teljesen finanszírozva van, a kampány arra szolgál, hogy némi mozgásteret adjon a stúdiónak, illetve biztosítsa, hogy valóban sikerül majd saját kiadásban megjelentetni a játékot, bármiféle külső partner bevonása nélkül, hiszen ezt tartják fontosnak ahhoz, hogy minden az elképzeléseik szerint valósulhasson meg.

Amit kínálnak, az bizony nem kevés. Az Ashes of Creation világát teljes egészében a játékosok alakítják majd. Építhetünk városokat, piacokat, vagy akár saját házat is. Mi határozzuk meg, ki az ellenség és ki a barát, hiszen nincsenek frakciók. Négy faj közül választhatunk (emberek, orkok, elfek és törpék), mindegyik két változattal lesz jelen. A karakterosztályok terén nyolc lehetőség áll majd rendelkezésünkre (tank, fighter, rogue, ranger, mage, cleric, summoner és bard), de a választott faj is hatással lesz ezekre, tehát egy elf harcossal más érzés lesz játszani, mint mondjuk egy törpével.

A játék legfontosabb eleme a változás. Megjelenik ez például az évszakok rendszerében is: minden héten más évszak lesz, tehát egy játékbeli év egy valós hónap alatt zajlik majd le. Az egész világ reagál arra, amit a játékosok tesznek, a változások pedig komoly következményekkel járhatnak, ugyanis döntéseinken nem tudunk változtatni.

Az egyes területek több csomópontból, node-ból állnak, melyek szintén fejlődnek. Egy node-ból falu, város, majd metropolisz lehet, ahová beköltözhetünk, házat vehetünk. Minden node speciális tulajdonságokkal és hatásokkal rendelkezik, ez fogja adni a konfliktusok alapját, hiszen egy területen csak bizonyos számú aktív node lehet és ha másoknak pont nem arra van szüksége, mint nekünk, akkor harcolnia kell a helyért. A PvP jelen lesz a kereskedelmi karavánok közelében, melyeket megvédhetünk, de ki is rabolhatunk, ha úgy szeretnénk.

A történetről még mindig nincs túl sok információ; annyit tudni, hogy egykor egy fejlett civilizáció létezett a világon, de valami sötét és szörnyű dolog történt, ami eltörölte az egészet. Most, hogy kezd visszatérni ez a civilizáció, a gonosz erők ismét mozgolódnak.

Az Intrepid Studios többnyire régi MMO-veteránokból áll, akik olyan játékokon dolgoztak korábban, mint a Star Wars Galaxies, az Everquest, vagy a Planetside.

[ Szerkesztve ]

(#2) Running


Running
tag

Ashes of Creation Feb. 9th 2018 LIVE STREAM ~ Pre-Alpha Gameplay

(#6) Running


Running
tag

PAX-ról összefoglaló: Link

(#7) Running


Running
tag

17. stream infók: Link 1

A harcról: Link

(#8) Ghoosty válasza Running (#7) üzenetére


Ghoosty
őstag

Már én is néztem a videót a harcról. Eddig tetszik amit láttam. :D

(#9) Running válasza Ghoosty (#8) üzenetére


Running
tag

Eddig nagyon jó az irány. És egy mmo legnehezebb részeivel indultak a tesztek, pvp, siege. mindig utáltam, amikor annyi volt a teszt, hogy 4-en szaladgáltunk egy instancolt dungeon-ban.

(#10) Running


Running
tag

Fajokról összefoglaló: Link

PVP-ről összefoglaló: Link

(#11) Running


Running
tag

A pár napja leadott stream összefoglalója, 10 kérdés és válasz:
[link]

(#12) Running


Running
tag

A gazdaságról és PVE-ről: kereskedés, gyártás, termelés, stb...
[link]

(#13) Running


Running
tag

Egy összefoglaló cikk arról, amit eddig a Karavánokról tudunk. Jó szórakozást. Link
/A honlap még fejlesztés alatt áll./

(#14) Ghoosty válasza Running (#13) üzenetére


Ghoosty
őstag

Végre van magyar honlapja. :)

Van közöd hozzá, vagy csak találtad?
Már látom, hogy te vagy a szerző a cikkeknél.

Küldjek pár hibát amit találtam, vagy úgyis tudod, mert még fejlesztés alatt van.

[ Szerkesztve ]

(#15) Running válasza Ghoosty (#14) üzenetére


Running
tag

Igen. Remélem pár hét és sikerül lefordítani minden fontosabb dolgot. Majd meglátjuk, ahogy időm engedi.

(#16) Running


Running
tag

Összefoglaló cikk a Guild rendszerről. Jó olvasgatást. Link

(#17) Running


Running
tag

Összefoglaló cikk a Dungeon-okról. Link

(#18) Ghoosty válasza Running (#17) üzenetére


Ghoosty
őstag

Nem tudom, figyelted-e, de az NDA-t ideiglenesen felodották és van már pár stream video a tesztről.

(#19) Running válasza Ghoosty (#18) üzenetére


Running
tag

Igen, az előző hírben az oldalon kint vannak a videók.

(#20) Running


Running
tag

Housing-ról amit eddig tudunk. Ashes of Creation Hungary

(#21) Running


Running
tag

Az NDA feloldásra került, Nephin közvetít, akit érdekel. Jó bámészkodást.

(#22) Running


Running
tag

Összefoglaló cikk a hátasokról. Link

(#23) Running


Running
tag

Gyártás-Szakmák-Feldolgozás témaköre került összefoglalásra. Jó olvasgatást.

(#24) Running


Running
tag

(#27) Running


Running
tag

(#31) emmm


emmm
senior tag

Kíváncsian várom, azt hiszem, ha ez egyszer beindul, rengetegen fognak eldobni mindent és kezdenek el vele játszani. Az alap koncepciója abszolút hiánypótló!

(#32) Ghoosty válasza emmm (#31) üzenetére


Ghoosty
őstag

Kickstarter óta követem a játékot, mert nagyon érdekel, de én csak mérsékelt sikerre számítok. Ennek a legfőbb oka, hogy MMORPG körökben sokkal népszerűbb a PvE, mint a PvP. Itt teljes mértékig nem lehet kikapcsolni a PvP-t, rengeteg dolog szabadtéri lesz tehát raid közben is megzavarhatnak. Nyersanyag farmolás közben is zavarhatnak. Ezt kevesen viselik jó. Bár lesz a korrupció, ami ezt hivatott visszaszorítani.
Remélem jól megoldják.
Runningék oldalán van fenn új video, ami az MMO részét mutatja be a játéknak. Még nem láttam, mert cégnél tiltva van a youtube, meg amúgy is hosszú lenne munka közben megnézni. :)

(#33) emmm válasza Ghoosty (#32) üzenetére


emmm
senior tag

Én is figyelem időnként a játékot, kb. már a felajánlás időszaka óta. :)

Mondjuk igen, ez a PvP dolog engem sem érdekel, kifejezetten bosszantana, ha abban a kevés időben, amit erre fordítani tudnék, más játékosok is elkezdenének darálni. Nekem nincs már időm annyit játszani, de amennyi van, azt szeretném élvezni.

(#35) Running


Running
tag

Igen, ez a játék a CSAK PVE beállítottságú játékosoknak nem való. De ezt lehet tudni régóta, és jogos is, nem kell mindenkinek jó játékot készíteni mert az szar lesz.

(#36) emmm válasza Running (#35) üzenetére


emmm
senior tag

Kár érte.

(#37) Running válasza emmm (#36) üzenetére


Running
tag

Lesznek más játékok, amelyek jobban megfelelnek majd az igényeidnek. Pl itt.

(#38) Ghoosty válasza Running (#37) üzenetére


Ghoosty
őstag

Azért ennyire nem lesz PvP a játék, mint mondjuk az Archeage. Corruption rendszert pont azért hozták létre, hogy a PvE játékosok is megtalálják a számításukat. Ha nem lesznek kiskapuk, akkor az ember kétszer is meggondolja, hogy 'non-combatant' játékost megtámadjon. Persze, aki viszolyog a PvP-től, az tényleg jobb, ha elkerüli.

Amúgy nem nagyon várható a közeljövőben tényleg érdekes fantasy PvE játék.
Ebből a listából az új LOTR MMO és a Magic: The gathering MMO ami még szóba jöhet, de ezekről még szinte semmit sem tudni. Szóval a megjelenésük még 3 év alsó hangon.
A többiben lehet, hogy van valami újdonság, de valahogy inkább állnék neki WoW-ozni, mint azoknak, annyira nem fogott meg.

(#39) Running


Running
tag

(#41) Running


Running
tag

(#42) Ghoosty válasza Running (#41) üzenetére


Ghoosty
őstag

Te már beírtad, hogy 2020-ra csúszhat a megjelenés, de szerintem még nem jött hivatalos bejelentés erről, pedig szerintem minél előbb meg kéne ezt tenniük.
Egy WOW kiegészítőnek is kell több havi béta teszt, pedig ott aztán tényleg minden kész van már, itt meg csak az alapok működnek. Furcsállom az optimizmusukat, pedig a csapat nagy része részt vett már MMO fejlesztésben.
Sajnos a korai lelövése miatt az Apokalipszist csak 3 játszma erejéig sikerült kipróbálnom. Abból az első olyan gyorsan ért véget, hogy csak lestem. Gondoltam jó ötlet egy toronyház tetején leszállni, mert tuti el van rejtve ott valami. (Nem volt.) De lejutni nem sikerült, csak kellően nagy eséssel, ami halálosnak bizonyult.
A 2-3. játszám során meg beállítottam, a grafikát úgy, hogy élvezhető legyen, mert a távolsági fegyverek használhatatlanok voltak az FPS droppjaim miatt. (gyenge már a gépem) De azért közben rájöttem a páncélok javítására, meg, hogy mindegyik másik skillt ad. Szóval jött volna végre egy meccs, ahol esélyem is lett volna, de addigra lelőték a szervereket.
Azért majd egy-két hétvégén mindenképpen benézek még.

(#43) Running válasza Ghoosty (#42) üzenetére


Running
tag

Igen, hogy csúszhat. Tavasszal kiderül, hogy áll a játék, de nagyon csodálkoznék, ha rá fél évre már megjelenés lenne. A pár héttel ezelőtti bemutatók sem azt mutatták, hogy annyira jól állnak, de ki fog derülni. Én személy szerint egy fél éves csúszást simán kinézek, ez náluk 10x nagyobb cégeknél is simán benne van a pakliban.

Az Elder Scrolls Online is csúszott vagy 4 hónapot, pedig 7 évig készült. Aztán megjelenéskor ki is derült, hogy még legalább fél évet kellett volna csúsztatni, olyan állapotban volt.

[ Szerkesztve ]

(#44) Ghoosty válasza Running (#43) üzenetére


Ghoosty
őstag

A honlap frissítés óta nem tudom olvasni a fórumukat. Van már hivatalos? Vagy a Discord az?

(#45) Running válasza Ghoosty (#44) üzenetére


Running
tag

Komolyan fogalmam sincs. :)

(#46) Running


Running
tag

2019.01.09. - Kérdések és válaszok

/És a kérdésedre meg is kapod a választ.../

(#47) Running


Running
tag

Castle Siege kedvcsináló videó: Link

(#50) Running


Running
tag
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.