- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
Oké, elfogadom.
A következő kérdésem az volna, hogy mihez kezdesz a közös táppal?
Én eddig úgy tudtam, hogy galvanikus leválasztást két külön áramkör összekötésekor alkalmazunk.
Na de itt közös a táp, közös a földpotenciál és vhogy össze kéne kötni az RGB szalag Data In portját az MCU egyik I/O portjával, amin 800 Khz-es adatfolyam fog közlekedni.
Szóval várom a javaslatokat.Amúgy jelenleg a teszt folyamán semmi jelét nem mutatja a rendszer, h ne lenne működőképes.
Már össze van rakva a prototípus, a programot fejlesztgetem. Az MCU és a szalag párhuzamosan van kötve a tápra.
Ez így működik. Igaz semmi sallang nincs rajta, de megy.
Én csak kiegészítő védelmet szeretnék hozzáadni, ha beépítésre kerül 24/7-es használatra, hogy megfeleljen "a biztonsági előírásoknak". De legalább ne legyen háztűz, ha a táppal gond adódik. Az se baj, ha meg tudom védeni az MCU-t, ha bejön vmi zavar a hálózatról.
Vagy mint az eredeti kérdésben is szerepelt, hogy okozhat-e problémát hidegindításkor a nagy áramfelvétel? Ilyenkor ha megszaladna, akkor azt ki kéne védeni vmivel. Erre van a kondi a szalag elején.
VAGY ha rövidzáram van, akkor azt mivel lehet kivédeni. Szóval ez volt a kérdés.Szóval még egyszer. Itt az MCU csak közvetetten kapcsol nagy áramokat, nem az a feladat, hogy az 5V-os I/O-t illeszteni kell az akármilyen feszültségű nagyobb áramhoz. Itt az I/O port egy 220-as ellenálláson keresztül közvetlenül csatlakozik a led szalaghoz. A led szalag meg közvetlenül (illetve egy 2200 uF kondival) a tápra.
Az MCU is közvetlenül a tápra párhuzamosan.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Eladó Karcmentes állapotban levő Samsung A40 4/64GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest