- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyapo11
őstag
Ha én írok minden utasítást, amit a processzor végrehajt, akkor ez igaz. A megszakításokat, a soros port kezelést, és mindent. És még ez sem pontos, hiszen egy a=5; programsor valójában lesz vagy 20 gépi kódú utasítás, és ha hibát/időzítést kell keresni, akkor nem az a=5; és társai sorokban kell, hanem a gépi kódban.
Rágen, még a dosos időkben volt a turbo pascal meg a turbo debugger. A debuggerbe betöltve a pascal forrást, mellette mutatta a forrásból fordított gépi kódot, a futási időket, na az hibakeresés volt. Az arduinon a beszúrt sorokkal led villogtatás vagy soros portra írás, az nem hibakeresés, csak annak egy nagyon halvány lenyomata.
Arduinonál írok egy programot, amibe belinkelek egy halom libraryt, van egy bootloader. A soros portot nem bitenként billegtetem időzítve, hanem serial.print, én pl. még nem láttam azt a kódot, ami akkor fog lefutni, amikor ezt a sort hajtja végre és küldi ki a soros portra a byte-okat. Ha nem láttam, akkor hogy tudnék benne hibát keresni? Ha nem tudok hibát keresni, akkor honnan tudnám megmondani, hogy miért vesznek el adatok?
Vagyis amikor kiírom a soros portra hogy hello, akkor nem tudom mit csinál a processzor.
Ha a hex file-t visszafordítanám assemblyre, ugyanezt a libekkel is meg a bootloaderrel is, akkor láthatnám, hogy mit csinál a processzor, de addig nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged