- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
anorche1
üzenetére
Igen, közben kiderült, hogy az okozza a problémát titkosított rendszer partíció esetén.
Másnál is előjött a hiba és készült róla hibajegy is.
Igazából visszatettem az előző grub-ot és kivettem frissítésből.grub_error_fix.sh
#!/usr/bin/env bash# install grub packagepacman -U https://archive.archlinux.org/packages/g/grub/grub-2%3A2.06.r261.g2f4430cc0-1-x86_64.pkg.tar.zst# disable grub updatessed -i '{s/#IgnorePkg.*/IgnorePkg =/s/^IgnorePkg.*/& grub/} ' /etc/pacman.conf# install grub to diskgrub-install --target=x86_64-efi --efi-directory=/boot --bootloader-id="Arch Linux"# generate grub configgrub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfgÍgy most végül gyorsan indul és visszatartja a grub frissítést:
...
:: Teljes rendszerfrissítés indítása...
figyelmeztetés: grub: csomagfrissítés kihagyása (2:2.06.r261.g2f4430cc0-1 => 2:2.06.r322.gd9b4638c5-3)
...Egyelőre most ennyire futotta. Nem tennék rá most systemd boot-ot. Persze lehet, hogy a vége az lesz majd.
Update:
Ami fura, hogy desktop gépen (AMD) is frissítettem és azon nem tűnt fel probléma csak a laptopomon (Intel). Vagy nem vettem észre vagy valóban azon nincs gond vele.
Új hozzászólás Aktív témák
- SzoftverPremium.hu
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB White-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4294
- Samsung Galaxy A56 5G, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- 200db SZETT! REFURBISHED - DELL Docking Station WD19S + 130W töltő
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
BoB