Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Garanciális ügyintézési Horror Bestbyte...
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- gerner1
- Android másképp: Lineage OS és társai
- E91 blog 2. rész
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoltanz
nagyúr
S805 készlet nem akar elfogyni: Nem saját hirdetés
-
zoltanz
nagyúr
Köszömöm azbest tagnak és a Topikgazdáknak! Sikerült beállítani végre Kodi alatt a Youtube klienst. Most kezeli a profilomat: Kedvenceimet, előzményeket, valamint video ajánlásokat is ad. (régen nem kellett ilyen procedúra hozzá) Jó ez a totyik.
[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
Nézegetem a torrent oldalakon a 4K-s ripeket, én szinte nem is látok 60 Fps-es filmeket. Ennyire fontos ez szerintetek közel és közép távon? Valamikor biztos alap lesz persze, a HDR elég elterjedt viszont.
[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
Hasznos kis cuccos lényegében egy SSD egy SD foglalatban: [link]
-
zoltanz
nagyúr
S912-es boxra szeretnék Armbian-t, vagy Ubuntu-t vagy Debian-t (mondjuk LXDE ablakozóval), átlagos felhasználásra, böngészés, YouTube-ozás, kis irodai felhasználással. Egy 32GB USH-I U3 A1 SD kártya elég vagy inkább HDD, SSD adapterrel?
-
zoltanz
nagyúr
válasz Csicsóka #47589 üzenetére
"Én Oleg mester Armbian-Ubuntu megoldását javaslom. "
Ha rendben megy jó lesz. A konzervatívabb Debian alapú Armbian driver támogatása milyen, szenvedős nagyon?
Ez az Oleg féle miben más amúgy mint a hivatalos? Lokalizált teljesen?#47616
Köszi! Látom mocorog szépen.
[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
válasz Csicsóka #47623 üzenetére
"Azóta már szinte minden változott, és most már azonos kernelt használ az Ubuntuval. Szerintem azt is próbáld ki. Én mindig, mindenen, inkább Debian-t használok."
Debian Kernel ha verzióra ugyan az is, gondolom itt is csak a nyílt meghatókat tartalmazza nem?
Inkább Ubi-t próbálom először ki, én is Debian párti vagyok. (Utolsó jó Ubi sztem a 14.04 LTS volt, x86-on legalább is) Ezen az ARM-esen is lehet felvenni külső PPA tárolókat Ubi-val? -
zoltanz
nagyúr
válasz DoItYourself #47645 üzenetére
és kedves Csicsóka-nak is
Vettem valamelyet, aztán fesz, Ohm mérővel még kimérem mielőtt összedugom őket. Max elvágom és össze forrasztom a megfelelőre.[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
válasz headhunter #47718 üzenetére
Jó a nick neved. Én is szeretem Front242-ot.
-
zoltanz
nagyúr
válasz Directors #47817 üzenetére
Én kb 1 hónapja telepítettem fel a YT bővítményt, ment úgy is, hogy be voltam jelentkezve. Valamit engedélyezni kell a webes Gugli fiókon aszem. De itt olvastam az összefoglalóban, 30e pont, lehet nálad nem ez a gond.
Mostanában fogom újrarakni, majd írok.[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
Armbian-ról írok, szépen megy egy S912-vel, (X92 box) egy C2D 2x1,8GHz rendszerrel lehet egy szinten. (pontosan nehéz megmondani mert a karácsonyi időszak miatt elég hullámzó az internet) Youtube videó 1080p: 50% hajtja a CPU-t.
Annyi negatívat tudok elmondani, hogy pár órás használat közben egyszer lefagyott újra kellett indítani.HDMI-vel okés a hang is, de az analóg nem akar működni (pedig a jelszínt grafikus visszajelzője szerint minden rendben, mozog), sem BT-s hangszórót nem tudok hozzáadni.
Ezt a pulseaudio-t ha levenném Alsa-val nem menne?[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
Nézem az újabb boxoban már szuper eMMC 5.0 -ás háttértár van.
4.4 ugye már van Trim is. [link] -
zoltanz
nagyúr
válasz Armagedown #47966 üzenetére
"Armbianal mire képes, átlag böngészésre elég-e a teljesítménye?
"Tartalom fogyasztásra elmegy, egy közepes C2D szint vagy egy mostani gyorsabb 2 magos Atom. (youtube, böngészés, torrent, zene kis irodai alkalmazásokhoz)
Nálam azért napi egyszer fagyizot, HDMI-n néha nem volt hang, az analóg csatin egyáltalán nem. (de lehet a te TV-del pont kijön)
1-2 év múlva biztos jobb kiforrtabb lesz, egy stabil Debian-tól távol van.[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
válasz Armagedown #48038 üzenetére
Nekem HDMI-n sem volt néha hang (lehet én toltam el valamit, vagy a TV-vel nem jött ki passz)
"Nem tévével használnám, hanem egy olcsóbb aktív hdmi-vga átalakítóval egy 1680x1050 felbontású monitorral, úgy is működne?"
Sztem menne manuálisan beállítva (mindegy minek nevezzük TV vs monitor). FullHD-ben használtam annyi szépséghiba volt, hogy egy tálcányi szélességű területet nem láttam a képernyő minden oldalán, GUI-ból és manuálisan sem tudtam beállítani. (tehát vakon kellett egerezni ott, de lehet ez is csak a kijelző miatt volt, mivel más nem panaszkodott ilyenre, kijelző OSD menüjében sem találtam lehetőséget a képernyő összehúzására sajna)
[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
Ezeken az újabb generációs @mlogic megoldásokon S922X 4/32 megy az Ubuntu-s vagy Debian -os Armbian már?
Lehet teszek vele egy próbát S912 -es 3/16-os X92 naponta fagyott.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3090 24Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/850W 2-3 Év Gar
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- minigép/ i5 7500T (35W TDP)/ 16GB DDR4/ 256GB SSD/ wifi/ garancia/ ingyen foxpost
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest