Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
-
SunMount3r
nagyúr
válasz pinnacle #103058 üzenetére
Talán mert a TV-knél a hangfolyam "átengedést" annak is veszik, feltételezve, hogy úgy is valami "házimoziszett" van a végére kötve, aminek van saját távirányítója.
Amúgy ez a "szoftveres" hangerőállítás pl. az ilyen Box-os lejátszók esetén (csakúgy, mint PC-n) mindenképp járhat valami minőségromlással is, hiszen a nélkül nem lehetne csökkenteni a hangerejét egy digitális hangfolyamnak, hogy annak eredeti kódolását/minőségét meg ne változtassuk, redukáljuk...
Így, ha olyan minőségű hangrendszer lóg a lánc végén, amin ez estleg már tényleg számítana, akkor érdemes mindig csak azon állítgatni a hangerőt.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz pinnacle #103122 üzenetére
Gyorsítótárazásra, nincs valami ötletetek? Érdekes módon ha a Process Info-t bekapcsolom, akkor akad a lejátszás.
Ha valaki Confluencen szeretne Androidot is használni, itt van leírva hova kell a fájlt másolni (most már 1080p), de a link nem él már. Szerencsére megvolt még nekem. Android után az Újraindításra kell kattintani.[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz pinnacle #103148 üzenetére
Ehhez is adnak ventit? Amúgy legelőszőr szerintem a bordát kell lecserélni valami nagyobbra, no meg a pasztát alatta. De már én attól is félnék, hogy hogyan szendém le lóra... Amúgy egy Arctic P8 kéne rá, az tuti jól hűtene és nem is lenne semmi hangja, de az még a "dobozba" sem férne bele.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz pinnacle #103154 üzenetére
Vontar X3 ugyanolyan méretű, mint az X4? Ha igen, akkor van nyomtatható ház. Ebbe nagyobb venti is belefér, illetve ha nem, akkor módosítható a mérete.
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz pinnacle #103163 üzenetére
Köszi a tippet. Érdekes módon Android alatt sem működött, pedig be volt kapcsolva a CEC, de a többi CEC opció nem (bekapcsolja a TV-t, a TV bekapcsolja a box-ot, a nyelv átvétele..). Ki/bekapcsoltam a CEC-et, és bekapcsoltam ezeket az opciókat is, utána elkezdett működni Android alatt. Ezekután vissza CE-re, akkor még nem ment, de egy újabb reboot után végül elindult, úgyhogy most működik.
Egyébként egy Panasonic GT60 a TV és egy Onkyo NR-818 erősítő van köztük. -
blakey
titán
válasz pinnacle #103191 üzenetére
Érdekes módon a Player Debug Info-tól viszont szaggat. -sajnos ez régóta így van, Nexuson is. Ennek oka, hogy külön rétegen, eltérő fps-sel jeleníti meg, úgy, mint feliratok esetében, ezáltal vannak akadások, sajnos.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
fecus
őstag
válasz pinnacle #103195 üzenetére
Nekem gyári állapotban működik fél éve.
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
®abstract®
őstag
válasz pinnacle #103195 üzenetére
mint írtam, úgy tudom hogy a 905x3 hoz képest a 905x4 jobban tud izzadni akkor még jobban,hogyha megy a wifi.. Bluetooth meg lanport nettel kevésbé..az enyém az x96m+ q2 az ilyen de a hasonló boxok is ugye mindez elrontva a forditott lapkaval- proci lefele néz-emiatt alulról fűti az egész zárt tv boxot...nagyon elbaxottak ezek a tv boxok alapból..pedig a megoldás nagyon 1 szerű= jól szellőző vagy pucér ház, megfordított lapka-proci égbe nézzen- így távozni tud a meleg. nem szükséges aktív hűtés elég a passzív.venni 1 remek hűtő párnát-proci hűtőborda- szevasz..
ott vannak a premium ugoos tv boxok= faxa hardverek,good soft, nagy hűtőborda - majd elcseszik az egészet a zárt dobozzal csak felülre kéne mesh háló le tudna gyorsan hűlni az egész box könnyen.. ez sok boxnak jelentene megoldást,hogy ne forró kisdobozok legyenek..
Szavahihetőség manapság ritka kincs.
-
cof
veterán
válasz pinnacle #103202 üzenetére
Szerintem felesleges az USB powerrel kínlódni. Venni kell egy hőkapcsolót amit már beszéltünk régebben is és azt bekötni a ventilátor egyik vezetékére, így ha elér egy bizonyos hőfokot a borda ahova rakod az érzékelőt, csak akkor kapcsol be.
És amúgy jól látom, hogy a ventilátor befele húzza a levegőt? Ilyen kis helyre nem szerencsés, inkább a meleget kellene kihúzni, szóval én megfordítanám, hogy kifele fújjon.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
®abstract®
őstag
válasz pinnacle #103202 üzenetére
teszteld így ahogy a képen van.majd mennyi a hőfok..ha továbbra is annyira magas akkor nagyobb hűtőpárna- borda- elég ha csak a procihoz ér ha ezután is magas a hő akkor add el szerintem, vegyél másikat mert valami nem kerek..🤔
Blakey
neked melyik boxod van? mert az a 46 fok erős terhelés mellett hihetetlen számomra
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz pinnacle #103213 üzenetére
Amiről írtam, az ventilátor nélküli verzió, azaz nem szükséges a jó hűtéshez, passzív módban is jó.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
cof
veterán
válasz pinnacle #103244 üzenetére
Odroid azért jó mert frankón ráfeszül a borda a pattintós megoldás miatt. Legalább tervezhetnének két lyukat átlóba gyárilag, ha már normális bordát nem tudnak beletenni ezekbe. Nekem most egy 50x50x30 mm borda van rézlemez magasítóval, plusz rajta egy 12V ventilátor, de csak a 3V-ról kapja a tápot, így hangtalan. Legnagyobb hőségben sem jártam szerintem 55C felett.
Ilyen fix hűtőborda lefogatást sajnos még én sem találtam. Hőpadok egy idő után engednek, lazul a kontakt, paszta szintén csak megkeményedik. Ragasztót én sem merném kipróbálni. Elég a gyári bordát leszedni némelyikről úgy bele van ragasztva, Vontar is pl.
Kis házban mint a Vontar X4 szerintem jobb ha kihúzza a meleg levegőt, mert így csak azt keringeti szinte ha fújod befele kintről.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
pinnacle
nagyúr
válasz pinnacle #103265 üzenetére
Megkérdeztem a HEYNOW-t, hogy a venti leáll a készülékkel, mert az USB-t nem kapcsolja le. Ezt válaszolták.
friend. when you close the tv box. the fan will run. but we will send the power adapter with switcher you can close the fan with that
Nem is értem mi indokolta, hogy ilyen lett az S905X4. BL301 Blob sem működik USB kikapcsolás sem működik.
Régebben is volt ventis box, kár, hogy nem ebbe az irányba mentek tovább.
[ Szerkesztve ]
-
®abstract®
őstag
válasz pinnacle #103274 üzenetére
egen,jobb lenne biztosan évek óta hatalmas biznisz az tuti,mert az elavult hulladék hardvereket eladják tv box ba-szevasz.a sok bolond ember az itteni fórum lakók meg én is megveszi ezeket a szutykokat és boldog vele 😎 2,5 éve használom az X96MP boxot,olyan amilyen,elvagyok vele.
viszont sokkal jobbat fogok venni= single board computer- orange pi 5 plus vagy max 8-16-32 gb ram lehet az izmos hardver partnere- pcex. 3.0 nvme ssd re lehet 12 s droidot rakni 😁vagy linuxot vagy win 10-11 et. szóval faxa!amlogic s905x5- hm..kicsit izmosabb lesz a hardver-nem sokkal- végre lecserélik a mali g31 et ja, és maradnak továbbra is emmc n..ufs tárhely túl drága tuti..dehogy..
Beni2360
no,az a profi megoldás kérem szépen elfér még alatta nagyobb hűtőbora is,emiatt nem szükséges venti,minek hangoskodjon a tv box..
gyűrű kolega megoldása specko de nem tetszik a lenti venti..aaa.. 🤔[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
válasz pinnacle #103403 üzenetére
DolbyVision képessége emeli ki az ugoos am6bp-t, ha CE-vel használod tárolt tartalom lejátszásához. Semmi képen sem B kategóriás (jelentsen ez bármit is), hanem a legjobb.
Ha fontos a DV és a streaming is tárolt tartalom mellett akkor inkább a Homatics.
Ha csak a streaming a fontos és nem annyira kell a tárolt tartalom akkor pedig Firestick 4K max gen2 az érdekes.
Szóba jöhet még FireTV Cube gen3 is.
Kb ezek a prémium lejátszók.[ Szerkesztve ]
-
jkutya
tag
26 fokos szobában nagy bitrátás HEVC film lejátszása mellett 60 fokos.
Én nem vagyok híve a vetillátoros hűtésnek - ennyi hőt el kell tudni disszipálni passzívan egy normális házban.
Más kérdés - hogy a VONTAR x4 háza nem normális, nem is értem mik lehettek a tervezési szempontok: nem elég hogy ronda, de még sz@r is....
Viszont teljesen jól működik, annyi pénzért meg főleg.
Nálam a box nem látható helyen van - valójában doboz nélkül is ellennék, inkább csak hobbyból csináltm.
USB power- ren em tok mit mondani, nem kapcsolom ki a boxot. -
Beni2360
félisten
Egy normális külső hdd magától lekapcsol ha nincs adatforgalom, hiába kap áramot. Nekem van 2db 3.5" és 4 db 2.5" küső hdd-m és mindegyik lekapcsol ha nincs adat forgalmuk. Ezek a kis boxok majdnem mint készenléti módba kapcsol.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz pinnacle #103418 üzenetére
Sajnos fogalmam sincs, ilyenekkel sosem foglalkoztam.
Hova kell másolni a kapott fájlt?
Talán onnan lehet kimásolni a Leiaból..Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
blakey
titán
válasz pinnacle #103420 üzenetére
Fonts
-
pinnacle
nagyúr
válasz pinnacle #103420 üzenetére
Leia Arial betűje nem jelenik meg (egyébként sok más Arial betű is ilyen), hiába másolom a /storage/.kodi/media/Fonts-ba. Csak lett egy másik DejaVu Sans. Ezzel a beállítással használom, de nem olyan jó, mint a legfelül látható Leia. Akiknek van ilyen Arial betűje, Nexusra, Omegara, töltse fel legyen szíves.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz pinnacle #103430 üzenetére
Amit elküldtem, az mindegyik Kodi alatt jó. Valamit figyelmen kívül hagysz, esetleg rossz helyre másolod.
Esetleg ne Confluence felszín alatt próbálkozz, mert az sajnos sok esetben "kevés", azaz nem jelenít meg minden információt. Beállítás után használhatod a felszínt.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz pinnacle #103432 üzenetére
Az összes az Arial családhoz tartozik. Felső félkövér, középső némileg összehúzott, ún. "semicondensed" és a harmadik legyen a normál (regular). Ha nem tetszik, akkor vadássz a neten, elég sok helyről le lehet tölteni betűtípusokat, akár ingyen is.
-
pinnacle
nagyúr
válasz pinnacle #103432 üzenetére
Még arra gondoltam, hogy azért más a felirat, mert ugyan mindkettő TV FHD-s, de az egyik 43" a másik meg 50". De nem, mert előbányásztam a régi Beelink MXIII-as boxomat, és az 50"-es TV-n is szépen jelenik meg. Beelinken csak ez a gyári 4533 KB-os Arial van.
Köszi gyűrű! Mindig Félkövér beállítással használom. Más nem tapasztalt ilyet, hogy a Leia után más lett a betűmegjelenítés? Nem tudom, hogy mi a fene lehet a probléma.
Látod blakey Leia-val jó, itt a probléma, a Nexus-ra váltással lehet.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz pinnacle #103435 üzenetére
Én is egyéni betűtípust használok, minden Kodiban ugyanolyan, csak épp beállítás kérdése. Értem, hogy problémád van, de inkább nézd meg, hogy Leia alatt sima (Regular) Arial van annak nevezve, vagy inkább félkövér, amire még bekapcsolod a félkövér lehetőséget, így már "kövér" lesz. Töltsd le és próbáld ki, hogy melyik tetszik. Ennyit nem kell szenvedni a betűkkel.
-
nfsu17
veterán
válasz pinnacle #103435 üzenetére
https://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=371498
Kodi 20.0 "Nexus" brings "Subtitles Rework", "enabling features that were previously not possible".
itt a probléma, a Nexus-ra váltással lehet.
Nincs probléma, egyszerűen "újraírták" a feliratos beállításokat a nexus-ra (matrix alatt még a "fapados" beállítások vannak...ahogy Leián is), nexustól meg már a kutya fülét is tudod benne állítani.
Árnyék, az meddig ér, mennyire átlátszó, milyen vastag a betű kerete, stb.
Ugyan nem arial (de azt hiszem az is van telepítve, majd megnézem), de más betűtípussal nekem is fura lett nexusra, de én inkább megszoktam, mint állítgassam -
blakey
titán
válasz pinnacle #103443 üzenetére
B@sszus, minden Kodi verzióban látszódik az Arial, vagy bármelyik másik betűtípus. Küldtem neked egy "valag" Arila ttf-et, próbáld ki őket. Szerintem rossz helyre másolod.
Nézzétek már meg légy szíves, másnál látszódik a "gyári" Arial… - nincs "gyári" Arial, kikerült a csomagból, neked kell bemásolni, és igen, látszódik.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek (2, 4 és 8 GB RAM) összeállítása, alkatrészek
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X - GTX 1060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest