- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alpi.
addikt
válasz
AsakuraDave #44335 üzenetére
Lényegében bármilyen eljárással is felskálázott kép egyre kevésbé "romlik" ahogy növekszik a felbontás. 720p-ről 1080p-re felskálázott kép elég ótvar, míg 1440p-ről 4K-ra nagyságrendekkel kevésbé romlik a natív felbontáshoz viszonyítva. Ez a "viselkedés" majdhogynem önmagában, optimalizáció oldalról képbe kerülhetne. Mert ha valami nem okoz észrevehető romlást, de csökken a gpu terhelés, azt értelmesebb fejlesztők próbálják kiaknázni. Ez a jövőben, 8K, akárhány K-nál még inkább előtérbe kerül majd ha tippelni kéne.
"Konzolokon is csak úgy megy az RT hogy a felbontás kb negyede az RT felbontás." - RT-vel nem vagyok igazán képbe, de általában a fényforrások / árnyékok / tükröződések oldalról rengeteg opció, eljárás, stb. alkot egy rendszert. Úgy kell felépíteni, hogy minden helyzetben jól nézzen ki, de ugyan akkor a feltolunk mindent oszt' jólvan út óriási mellét eredményez. A teljesítményt bármeddig agyon lehet verni, de lehet olyant is, hogy nagyon jól néz ki, mégis ahhoz mérten, alig kérjen "enni". Tuti, hogy RT -nél pont ezek meg még sokkal több opciós a story. Pc-n nagyon ritkán látni értelmesebb optimalizálást vagy kiemelkedően jól összerakott, jól működő engine-ket. Középszar és nagyon rosszat annál gyakrabban. Annak ellenére, hogy nem vagyok nagy konzolos, azért ott tudok mondani jópár olyan művet, ami szinte hihetetlenül jól néz ki, ahhoz képest, hogy egy kenyérpirítón fut ! Ezt most csak amiatt mondtam, hogy én nyitva hagynám itt azt az ajtót, hogy simán beleX@rnak pcs oldalról jópár dologba, mert majd úgyis megveszi az ürge az erősebb vgat, aztán annyi. Valahol meg is értem egyébként őket. Ennek ellenére ami jó az jó, ami rossz az meg nem jó. -
Callisto
őstag
válasz
AsakuraDave #44335 üzenetére
4K + Quality DLSS -nél azért már kicsit a tűt a szénakazalban szindróma, hogy észrevedd a "romlást"
Messziről kiböki a szemem azonnal. AMD-s verziója pedig még rosszabb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Kerékpársportok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Elfelejtettem a film címét
- Call of Duty: Mobile
- Melyik tápegységet vegyem?
- Gumi és felni topik
- Torrent meghívó kunyeráló
- Béta iOS-t használók topikja
- Házimozi belépő szinten
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
- További aktív témák...
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest