Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz PuMbA #43431 üzenetére

"Szerver procikat nem akartam idekeverni, tehát a HEDT vonalat hagyjuk"
    Akkor legyen itt példának a 3800XT vagy a 3900X szemben az 5600X-el vagy 3300X-el. Magszám * erőben is jobb a 3800XT, hát még a 3900, mégis az 5600X arat a legtöbb játékban a 3300X meg ott van a nyakukon.

"de a gyakorlat ma még kevésbé mutatja ezt"
    A gyakorlat azt mutatja, hogy nyilván ha 2 mag is megoldja erőből a 60 FPS-t, akkor az már egy alap szintre elég. Persze, én és amúgy sokan mások sem 60 FPS-re gyúrunk, én jobban szeretem, ha azért 100 környéke megvan átlagban, és ez a 144Hz-es monitorom előtt is így volt már. Illetve én kényes vagyok a mikrolaggokra, így inkább 60 FPS minimumra célzok, míg sokakat egyáltalán nem zavar pár beesés.
    Pont linkeltem pár napja ide egy controlos videót, hiába átlagosan jó, ha egy nagyobb csete-paté így néz ki: [link] . És persze ez konzol, de PC-n kb ugyanez a hatás, ha elkezd fogyni a CPU a játék alól. Többen tapasztalták egyébként az elmúlt években, hogy sok játékban bizony van érezhető különbség egy erős 8 magos (pl. 9900K) és egy gyengébb hatmagos között (pl. Ryzen 3600) akár magasabb felbontásban is, pl. [link] .
    Nem mondom, hogy vegyen mindenki gyorsan drága 8 magos CPU-t, de azt sem merném kijelenteni, hogy aki vesz, az csak feleslegesen elszórta a pénzét...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés