Hirdetés
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Linuxos topikok Összefoglalójának szerkesztése
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stratova
veterán
válasz #85552128 #11957 üzenetére
Legfeljebb léghűtőre most nem egyetlen pörgettyűt tesznek, hanem az OC kártyákhoz hasonlóan 2-3-at.
Sapphire R9 290X Tri-X OC: 8+6pin 253 peak 316 max
PowerColor R9 290X PCS+: 8+6 pin 274 peak 317 max
MSI R9 290X Lightning: 8+8+6pin 293 peak 386 max
ASUS R9 290X DCU2 OC: 8+6pin 251 peak 412 maxVolt már AMD-nek is 3 ventis ref. hűtése, igaz a 2 GPU-s 7990-en
AMD HD 7990 6 GB: 8+8 pin 313 peak 347 max
Powercolor HD 7990 6 GB: 8+8+8 pin 304 peak 551 max[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
válasz #85552128 #11971 üzenetére
Magyarul meg mindig csak talalgatas van.
AMD is expected to unveil its "Fiji" based high-end graphics card at E3 (mid-June, 2015)
Expected.....
A lenyeg egyebkent azon volt hogy mar reg lehetett tudni hogy nem a computexen startol a 300 szeria, miert olyan nagy huha hogy most ez az uj hir hogy nem ott mutatjak be? Csak errol szepen atterelodott a tema fijire.
[ Szerkesztve ]
-
Crytek
nagyúr
válasz #85552128 #11973 üzenetére
Miért? A tabletes socnak is milyen jó kis alakításokat rittyentettek hogy megy a colin dirt frankón miközben még melozik is a gép a háttérben juj de raj. Látott valaki valaha amd-s táblagépet azokon a bemutatokon kívül? Szóval ilyet bárki tud csinálni.
[ Szerkesztve ]
Next PC Upgrade: 2022
-
Bigemperor
senior tag
válasz #85552128 #11983 üzenetére
Ez lehet csak az én véleményem, de számomra hihetetlen, hogy 80+ fokokon kell mennie egy kártyának komolyabb terhelés alatt. Nanehogymá. Értem én, hogy bírja, meg minden, de szerintem lehetne ez azért alacsonyabb is a mai technikai szinten. Engem jobban zavar, mint hogy 3,28W-al többet fogyaszt valami.
Őszintén szólva sosem értettem, miért jó az, hogy elbírja a 90 fokot is, stb. Nem gondolnám, hogy ez korrekt, üzemszerű működésre vall és biztosan nem tesz jót az élettartamnak, de tudom, tervezett avultatás és hasonló összeesküvés-elméletek.
Ezzel be is fejeztem, csak hihetetlen, hogy egyre magasabb hőtermelést egyre furább (6 km hosszú, sokventis) megoldásokkal "orvosolnak".
[ Szerkesztve ]
-
Bandi79
aktív tag
válasz #85552128 #11985 üzenetére
Erre a mondatra reagáltam: "a hőfokok nekem még mindig kicsit magasabbak, mint ami ma elvárható lenne."
Arra akartam rávilágítani, hogy a TDP-hez illő hűtésekkel (Vapor-X, Lightning, PCS) a 290X is hűvösen tartható.
A DC2, MSI Gaming (ref ) viszont max elégséges osztályzatot kaphatnak. Tri-X egy jó 4-es
-
Bigemperor
senior tag
válasz #85552128 #11987 üzenetére
Nem, a magasabb zaj sem jobb megoldás, de nem morgolódok tovább. Tudom, vízhűtés, etc.
Részemről nem ragozom tovább.
Ami ON: Már nagyon kíváncsi vagyok azért az új 3xx és csúcskártyára, na meg az áraikra főleg.
Nemrég egy 7970 GHZ Ed-t eladtam, addig bizti nem veszek másikat, amíg ezeket nem láttam. -
Yllgrim
őstag
válasz #85552128 #12047 üzenetére
Latod-latod, eddig meg neha elmorfondiroztam egy 980Ti-n, de most mar tudom, maradok a jol bevalt technologianal Miattad vesztettek a zoldek egy jol tejelo ugyfelet A TE hibad
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.
-
-Solt-
veterán
-
stratova
veterán
válasz #85552128 #12071 üzenetére
Újfent megjegyezném, hogy változatlanul nyitva áll ilyen vitára az NV vs. AMD topik. De ha kimondottan a nyelvköszörülés esik jól egyeseknek, vélhetően a konkurens gyártó OFF topikja is megfelel erre.
Az ilyen vitáknál még a konkurens kártya megjelenési idejének és árának OFF megjegyzése is SOKKAL jobb, mert iránymutató lehet az árazásra nézve (ha már találgatós).Magához a kártyához esetleg a palettához ugyan kapcsolódhat a téma, de éppen az API-król és driverekről ment a diskurzus a vs.topikban, így oda sokkal jobban illik ez a vita.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz #85552128 #12071 üzenetére
A low-level az Vulkan, Mantle és DX12.
A Frostbite-ról jelen pillanatban úgy tudom, hogy nem rendelkezik DX12 porttal, de Mantle-lel és Vulkánnak már igen. Azt nem tudom, hogy DX12-t valaha is beépítik. Igazából a Vulkan mellett számukra nem szükséges, de persze lehetséges. Igazából ők még az Apple Metálra is lőnek, szóval a DX12 többletköltsége három low-level API alapvető támogatása mellett nem tényező.
Az 2016H1 belefér az MS által vizsgált időkeretbe.
2016 Q4-re akarnak minimum szinten WDDM 2.0-t. Azt a GPUMMU és az IOMMU miatt akarják és nem az API miatt. Főleg az IOMMU kell nekik, hogy az IGP-ket tudják dolgoztatni.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz #85552128 #12078 üzenetére
A GDC-n maga Johan mondta, hogy Vulkánra építenek mostantól. Ez nekik egyszerű. A kód 90%-ában rá kell keresniük a gr-re és csere vk-ra. A maradékot pedig átírják.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz #85552128 #12085 üzenetére
Valószínű. A DX12 támogatása a Frostbite alatt nem nagy költség.
A Vulkan base specifikációja augusztusban le lesz zárva. A kiterjesztések még nem, de azokat a DX12-ben sem zárják le nyáron. Nem véglegesített kiterjesztesek nélkül is lehet programot szállítani. Azok amúgy is nagyon extrák.
Ha nem használják a Mantle extráit, akkor azt nincs értelme szállítani Vulkan mellett.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #85552128 #12066 üzenetére
Én ezt már egy pár hete eldöntöttem. Semmi értelme kapkodni a DX12 miatt.
Simán ki lehet húzni a következő generációig a mai vasakkal, bő 1 év.Nagyon kíváncsi leszek amugy lesz e bármi magyarázkodás a sok eltelt idő miatt (csúszás?).
Anno Anand tök jó cikket írt az RV870-ről (meg az RV770-ről is előtte)... okokról stb. Mi volt AMD-n belül.[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
ricshard444
veterán
válasz #85552128 #12108 üzenetére
Fúrd ki a HDD tartó lemezt. Úgy akármekkora VGA befér majd. HDD-t pedig az elülső rácshoz is nyugodtan tudod csavarni (3-4 elfér)
5 perces meló az egész és nincs több ilyen probléma. Persze ehhez minimum a második PCI-E Slotba kell rakni a kártyát.[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
Bandi79
aktív tag
válasz #85552128 #12108 üzenetére
Vedd ki a HDD Racket... Ha jól látom, 1 HDD-d + 2 SSD-d van, az simán elfér fent az 5,25-ös helyen is egy egyszerű tartóval:
Én is kivettem a HDD-Racket, hogy:
1. az első 2 befújó házventi előtt ne legyen akadály
2. ha végre kijön egy olyan kártya, ami miatt lecserélem a HD 5850-et, akkor legyen hely bárminek 430 mm-ig -
kovsol
titán
válasz #85552128 #12111 üzenetére
Én amikor vettem a házat ez is szempont volt. Mivel legtöbb embernek 3 tartó hely bőven elég (1 SSD + 2 HDD) így nem gond ha kiveszi az ember a tartót. Az enyémnél külön kiszedhető az első vagy a felső három rekesz. Ha kell mind a hat. [link] [link]
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
Ren Hoek
veterán
válasz #85552128 #12111 üzenetére
Én azt csináltam, hogy a HDD-t fogtam, vágtam az aljára régi gumi egérpadból csíkokat, kétoldaló ragasztóval fel, és egyszerűen leültettem a házikó aljára. Teljesen megszűnt a vibráció is amit átadott a háznak, hőfok semmit se emelkedett és még a VGA kábeleket se zavarja. Meglepően halkabb lett tőle az egész gép. (Samsung 1 TB-os)
-
Malibutomi
nagyúr
válasz #85552128 #12431 üzenetére
Computex 2015 – As we are live at Computex, we wanted to find out of the leaked photos actually were of the upcoming AMD Radeon R9 390X or not. So we caught up with PowerColor and asked them some questions to find out.
And we now know it for sure and sadly have to debunk the previous news. The pictured card is NOT the new R9 390X, nor is it an official cooling design.
The representative at the PowerColor booth confirmed this. Underneath the beefy cooler is an AMD Radeon R9 290X card and it is equipped with a prototype DEVIL 13 Hybrid cooling solution. So sadly, this is neither a finished new card nor the highly expected Radeon R9 390X card.
-
Laja333
őstag
válasz #85552128 #12500 üzenetére
A Maxwellek még mindig csak Tier 2-es bekötésűek. A GCN meg Tier 3. Inkább legyen limit nélküli a kártyám, mint hogy tudjon 2 extra opcionális feature-t, amit vagy fognak használni vagy nem. A bekötést minden esetben "fogják használni". Meg ha jól tudom, a 12.0-s feature-ök közül egy párat a Maxwell csak szoftveresen tud, a GCN meg hardveresen is. Szvsz még mindig egy GCN a jobb választás dx12-re. Igaz semmi értelme arra tervezni, amíg nem látunk egy dx12-es játékot. NV meg jó eséllyel majd Pascal-al lehet ajánlott.
[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
-
Laja333
őstag
válasz #85552128 #12502 üzenetére
Persze, ha NV kártyákra "limitálják" a játékokat, hogy beleférjenek a Tier2-es limitbe, akkor nincs értelme. Megint ott leszünk, hogy a Radeonoknak 3/4-ed gázon kell hoznia a NV kártyák teljes gáz teljesítményét. Ez nem is olyan elrugaszkodott jövőkép.
Malibutomi: +1. Most hogy NV bedobta ezt a 12.1-et, ez lett a DX12 legfontosabb tulajdonsága. Elképesztő a marketing gépezetük. -
nagyúr
válasz #85552128 #12562 üzenetére
Ezt kellett volna linkelnie.
Vagy ezt: [link]
Egyébként amit eddig láttam hallottam róla neten alig számít valamit a +4GB ram...
4K-n van előnye igazán (egy kicsi).[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
addikt
válasz #85552128 #12573 üzenetére
Hát esetleg a kisebbik fury-ra... A linken a sima DCII hűtés szerepel... De már végképp nem lehet tudni semmi konkrétumot...
do3om: Én konkrétan a linkből indultam ki a megállapításommal... Azon 390X szerepel 450$ áron DCII hűtővel...
A 290X tényleg jó kártya, de az asus nem remekelt rajta ezzel a hűtővel, ezt már sokszor kitárgyaltuk..
Az árak pedig szerintem nem lesznek olyan szelídek, mint ahogy várjuk...Akárhogy nézem, ez R9 390X DC2OC-nak látszik...De mindegy, 2 hét múlva meglátjuk.
[ Szerkesztve ]
Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
veterán
-
veterán
válasz #85552128 #12694 üzenetére
Nem túlérzékenyek vagyunk, hanem mondjuk hogy most már fárasztó, mert hetek óta ez ömlik, normális hsz alig, mert mindig csak reakciók-ellenreakciók... Mert ugye reagálunk ha ilyen hsz-eket írnak.
[ Szerkesztve ]
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
-
törölt tag
válasz #85552128 #12694 üzenetére
Szaby hagyd olyan embereknek viccet mesélni akinek nincs humorérzékük tényleg felesleges. 2-4 % ot burleszk beállítani úgy mintha 30.000 trollt legyőztünk volna a gyűrűk urában,ez nem más mint felfújt médiaháború.
A kis kártyáknál amúgy sem a teljesítmény hanem az ár miatt versenyez két szereplő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- GIGABYTE GeForce RTX 2060 SUPER GAMING OC 3X WHITE 8GB
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Sapphire nitro pulse rx 580 4gb /256 Bit BESZÁMÍTÁSSAL!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest