Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
7time
senior tag
-
törölt tag
válasz kovsol #10225 üzenetére
Mert 800 MHz-en nem kell 1.25V a GPU-nak, hanem például csak 0.95V. Egy kevésbé megterhelő vagy 2-3 éves játék nem terheli annyira a GPU-t így nyugodtan visszavehet. Mass Effect 3 Multi pl. egy 260X-en 700-900 MHz körül volt nagyrészt és max 55 °C-os volt a GPU míg TR, FC3-ban maxon járt és 73 °C-ot is elérte...
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
Részemről csak egy eszmefuttatás/feltételezés:
Nyilván befolyásolja, egy GPU órajelét és fogyastását ha egyszerre több részegysége is komoly terhelést kap, mintha kevesebb kap teljes terhelést de magasabb órajelre boostol, a többi egység viszont ezek eredményére vár.
Itt talán abból eredne némi előny, ha egymásra épülő feladatokat sikerül jobban ütemezni, ezáltal esetleg alacsonyabb órajelen üzemel az adott GPU, mégis hamarabb elkészülhet egy-egy képkockával.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Nem ez a lényeg, hanem hogy a driver nem tököl órákat azzal hogy négyszer is újraellenőrizze az adatokat. hogy ha kiadod a parancsot hogy add ide a memória egy részének tartalmát, akkor megkapod direktben, nem kell arra várni, amíg a driver és az api százszor ellenőrizve, a direkt eléréshez akár tízezerszer lassabban visszatér a kért adattal.
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
veterán
válasz kovsol #10267 üzenetére
Azért adták ki, mert egy vicc volt, hogy egy amúgy jó és erős proci azért kattogjon javarészt üresben, mert a dx11 az intelt preferálta.
mantle alatt meg úgy meglódult hogy öröm nézni. Ergo nem csak hogy nem dőlök a kardomba hogy FX-et vettem, de perpill azon is gondolkodom hogy minek cseréljem le, ha dx12 és vulkan alatt is ez lesz a hatás. 40-ért vettem a procit, ebből a leggagyibb i5 sem volt kapható. i7-eket meg most is 90k körül nyitják (a 8320 felkúszott 42k-ig)
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
HSM
félisten
válasz kovsol #10270 üzenetére
Az viszont nem volt előre látható, hogy ilyen sokáig marad talpon fejlesztés nélkül a DX11.
Nekem amúgy a 4,4Ghz-es i5 4690K-mon is jelentős előrelépés volt a Mantle, szóval túlzás, hogy csak FX procik miatt lett. Ha ez lett volna, nem a Mantle mintájára készülne a DX12 és a Vulcan is, hanem szépen kihalt volna a Mantle a piacról.
(#10271) daveoff: Egyébként ennek volt alapja. Jóval melegebb volt a 290 Mantle alatt, mint előtte bármi más DX játékban. Tuningban is kisebb volt az órajel, amit bírt tuningban adott feszen.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz kovsol #10270 üzenetére
Nem gondolnám hogy már az FX-el tervezésekor (évekkel a 2011-es debütálás előtt) egyértelmű lett volna hogy egyetlen szál képes csak kommunikálni a vga-val meg a driverrel, és hogy az ennyire le lesz terhelve. Mert ugyan nem mai csibe a dx11, de az FX-ek alapjául szolgáló Bulldozer sem. Az biztos hogy elszámították magukat és ez gáz, de egy ténylegesen régi prociról beszélünk még mindig.
Mindezek ellenére a jövő eléggé arra mutat hogy még erősebb kártyákat is ki tud hajtani egy 8320/50 (bár 290-ig ezzel nem is volt igazán gond)
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz kovsol #10279 üzenetére
Nos. Ha 28 nanón maradnak akkor nem lesz semmivel sem jobb az új széria ezen a téren mint a 290X.
Legalábbis én nem várom. Ezért van a vízhűtés is, hűteni kell mint a nyavaja és fogyasztani is fog rendesen.Cserébe olcsóbb lehet mint az nVidia megoldásai.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
proci985
MODERÁTOR
válasz kovsol #10295 üzenetére
nagyon sok kartyanal elszurtak a hutest.
de pl legalabb az asus rog kartyakra memhutest se raktak, annyival is konnyebb atrakni rajuk az FC blokkot.
wattot szamolgatni teljesen normalis, pl mekkora tap kell, hol marad meg csendben a tap (pl 1300as superflower leadexet ezert nezegettem egy idoben amig meg a 295x2 tervben volt, overkill lett volna de az 800Wnal meg csendben van), mennyi radi kell a rendszerbe.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
veterán
-
7time
senior tag
válasz kovsol #10833 üzenetére
Nem érdekel a piaci részesedés még annyit sem mint a tegnapi csirkét, viszont mindenki annyit fizet nekik amennyit akar, ez a demokrácia, ha megveszek egy R9-380X a GTX 980 fele árában hatalmasat fogok röhögni, részesedés nélkül is, nem értem miért kell a részesedésbe keverni a vásárlók hasznát????
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
válasz kovsol #11845 üzenetére
Mobilnál mindkét gyártónak bevett szokása. Most az OEM palettának gyakorlatilag kibővítése a 300-as sorozat (éppen olyan modellek kaptak 300-as címkét, amiknek nem volt azonos konfigurációjú elődük).
R9 290X Hawaii XT (GCN 1.1)
R9 290 Hawaii Pro (GCN 1.1)
R9 380 Tonga Pro (GCN 1.2)
R9 270X Pitcairn XT (GCN 1.0)
R9 370 Pitcairn Pro (GCN 1.0)
R9 260 Bonaire XT (GCN 1.1)
R9 360 Bonaire Pro (GCN 1.1)
HD 8760 Cape Verde XT (GCN 1.0)
R9 255 Cape Verde Pro (GCN 1.0)Egyébként akár átnevezés lesz akár nem, csíkszélességváltásig a legtöbbet szoftveresen tehetnék pl. DX11 alatt.
[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
-
Crytek
nagyúr
válasz kovsol #11875 üzenetére
Gondolom arra gondol hogy a hairworks direkt atom mod van tesszalálva hogy gyorsabb legyen mint az atikon,de semivel nem néz ki jobban ha lejebb veszed a tesszaláció szintjét. Ezt pedig az nvidiánál nem tudod amd nél meg igen.Mesterségesen magas a gépigény pedig nv-n is sokkal jobban futhatna és hairworksel is meglenne a 60 fps a 970-en is.(Nélküle minden ultrán megvan)
Next PC Upgrade: 2022
-
Crytek
nagyúr
válasz kovsol #13573 üzenetére
Nem tudom mennyibe fáj de azt tudom hogy a VGA maga nevetséges összegért állítódik elő.
Ha tudnánk a valós értékét többen szörnyethalnánk a sokkhatástól.Szerencsére van egy ismerősöm aki bárkivel le"áraz" bármit. És hidd el ha egy 120 ezres hűtőt (csak most legutóbb erről volt szó) ami kb magyaroszágon a legolcsóbb helyen 120 odaadja neki a faszi 40 ezerrel olcsóbban úgy hogy nyilván még ezen is keres akkor szerinted mennyiért és szerezhetik be a boltok? (Nem lopott nem kéz alul számla gari minden) És ez a hűtő még csak a legalja olyan árak vannak elképzelni se tudják az emberek.
Next PC Upgrade: 2022
-
oliba
őstag
válasz kovsol #13573 üzenetére
Hát anyagra lehet, hogy több van benne, "értsd": nehezebb, de az egyik még mindig felfűti a házat, a másik pedig még mindig nem.Emellett, hogy ha az 500W TDP-jű 295X2-t ugyan ez a megoldás képes volt 70°C-on tartani a GPU-kat Furmark alatt, akkor ez fog menni a "300W" TDP-s Fury-n is.
https://www.youtube.com/watch?t=411&v=gVDnQomkkaI
(#13580) Jack@l: úgy, mint az enyém, de mond ezt az emberek kb 95%-nak
[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
válasz kovsol #13765 üzenetére
Ez is egy jó szempont.
Egyébként pedig az fog ilyet venni aki most akar feljebb váltani 5850/70 6850/6870 környékéről de nem akar túl mélyen a zsebébe nyúlni és továbbra is megfelel neki ez a kategória vagy pedig az aki tök tájékozatlan és csak az újdonság ereje hajtja, anélkül, hogy utána nézne a dolgoknak.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
aktív tag
-
CsonkaImo
addikt
válasz kovsol #14000 üzenetére
Ezzel én is így vagyok, kb 50-50%-ban voltak kártyáim mindkét oldalról. Most hosszabb ideje AMD vonalon vagyok, de ettől független tisztában vagyok az nV előnyeivel és el is ismerem. Csak az a baj, hogy ez nem az a topic, és van egy-két hsz ami nem is a ph!-ra való hangnemben íródott. A vitával semmi bajom nincs, ha jó helyen, megfelelő stílusban zajlik.
-
veterán
válasz kovsol #14244 üzenetére
Lehet hogy az nvidia is apple árréssel dolgozik, és az amd is így "csak" 1-200 dolcsit zsebel a kártyákon (de akkor az nv mennyit ). De ezt kétlem. Nagyon szimpatikusnak tűnnek a kártyák, megnézzük mire lesz képes a Fury X vízzel, húzva 650 dolcsiért... Aztán meg reméljük hogy nem viszi csődbe az amd-t Mindenesetre impresszívnek tűnik így benchmark nélkül, persze kérdés mit tud nyújtani a 980 Ti ellen. Ha csak húzva éri be, akkor annyira nem jó, de ha alapból tudná hozni, akkor húzásban is pariban lehet a kettő.
Yllgrim: azért teszteket várj előtte ha eddig vártunk, az a pár nap nem oszt vagy szoroz
Nálam meg ki tudja, egy ilyet már akár most is tudnék venni, de ha még céges bónuszt is kapunk, akkor lehet beesik mellé egy játékvízzel hűtött 4790K is Ha víz legyen víz[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz kovsol #14763 üzenetére
Nem néztem, de akkor már vehetnék az adott gyártó kártyáját is pl. MSI-nek is van Gaming szériában és az ASUS-nak a Strix szériában 960/970/980.
Mondjuk mindegy... Pár napja is gondoltam, hogy annyit húznak rajta, hogy pont beérje a ref 980-akat és így a tesztekben szebbet fog mutatni.
Egy OC 390X vs OC 980-ra lennék kiváncsi.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz kovsol #15350 üzenetére
benne vannak, kérdés nincsenek-e levágva az áramkörről is. mert ha nem kapnak áramot sem, akkor hiába vannak ott, nem fogyasztanak. ha pedig rajta vannak, de nem végeznek számítást (vagy működést), akkor megintcsak nem fogyasztanak legalábbis olyan mértékben.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest