- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
AMD AM5 Platform - Zen 5 processzorcsalád - Ryzen 9xx0(X/X3D) széria
A Zen 4 (Ryzen 7xx0) topic [erre található]!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Curtain
senior tag
válasz
DroiDMester #6201 üzenetére
Ez a lassulás csak a zen 5-öt érinti? Csak mert asus b650/7800x3d kombónál nem vettem észre különbséget más lapokhoz képest ami a szintetikus teszteket illeti.
-
Curtain
senior tag
válasz
DroiDMester #6192 üzenetére
Ahogy olvastam "csak" biztonsági rés van a régebbi agesa-ban amit majd az új javít. Teljesítményre szerintem nincs hatással.
-
Curtain
senior tag
válasz
hackeeeee #4163 üzenetére
Az hogy stressz teszt alatt felmegy annyira nem jelent semmit szerintem a hűtés szempontjából. Játékoknál úgyis jóval alacsonyabb a hőfok nem? Cinebench r23-nál az én 7800x3d-m is felmegy 80fokra, játék közben meg 65 felett nem láttam még. (kivéve shader betöltés közben.)
-
Curtain
senior tag
válasz
deathcrow42 #3413 üzenetére
Arra reagáltam amiben azt írtad hogy egy 200w-os procit nem lehet rábízni egy b650-es lapra.... Nézd meg melyik hozzászólásra reagáltam először... Szó nem volt ott árról akkor még. Utána finomítottad a dolgot, ezt írtam is.
-
Curtain
senior tag
válasz
deathcrow42 #3399 üzenetére
Szóval pl egy 12+2 60A tápfázisos lap kevés egy 200w-os procihoz?
szerk: Látom közben finomítottad.
-
Curtain
senior tag
Amúgy egy bios frissítés alapra állítja az Ai tweaker-es és az Amd overlocking-os beállításokat is?
-
Curtain
senior tag
válasz
deathcrow42 #2916 üzenetére
Igen igazad lehet!
-
-
Curtain
senior tag
Nem értek hozzá de szerintem ebbe az asus nem nyúl bele. Nekem gond nélkül megy az expo1 tuf b650m plus lapban szintén Kingston Fury Beast rammal. (6000 cl30). Direkt az expo-s változatát vettem meg. Van xmp-s is belőle. Frissíts biost a legutolsó stabilra ha még nem tetted meg.
-
Curtain
senior tag
Közben a 7800x3d is kifogyott ipon-nál. :)
-
Curtain
senior tag
Az normális hogy az am5 rendszer bekapcsoláskor kicsit többet vacakol a ram ellenőrzéskor mint az intel? Igazából csak pár másodpercről van szó. Ez a ram training?
-
Curtain
senior tag
Vajon várható hogy a 9700x játék teljesítményén még optimalizálnak? Erősebb magjai vannak mint a 7700x-nek, játékokban mégis minimális az eltérés.
-
-
Curtain
senior tag
válasz
csaba951 #1227 üzenetére
Full hd 75hz-s monitoron van most de még idén lecserélem egy 144hz-re. Multiplayer játékoknál a minél több fps elérése a cél, ezek inkább igénylik az erős cpu-t mint a vga-t. (nagy map, sok játékos) A 7800x3d jelenleg lehet overkill lenne de évekig nem szeretnék újat venni ez pedig sokáig kiszolgálna. Max jövőre lecserélem a vga-m és ennyi. Elsősorban a 9700x-et néztem ki (lehet ez lesz a befutó) de a 7800x3d sokkal időtállóbb lenne. Csak hát az ára. Még nézek teszteket a 9700x-ről aztán döntök. Az alaplap és a ram már meg van hozzá.
-
Curtain
senior tag
válasz
szacsee #1202 üzenetére
Érdekes hogy a tesztben nincs nagyon lemaradva a 9700x a 7800x3d-tól. (ez a két proci között vacilálok). Eddig ahány tesztet néztem mindíg más volt az erősorrend. Volt hogy pl a 9700x még a 14900k-t is megelőzte játékokban de volt olyan teszt is amiben alul maradt a 14700-hoz is. Vajon melyik tesztnek lehet leginkább hinni az erősorrendet illetően?
-
Curtain
senior tag
Multiplayer játékokhoz kéne amik inkább cpu igényesek mint vga. Warzone, battlefield 2042, pubg.... Ezeknél fontos az egy szálas teljesítmény is. A keret közel sem végtelen. Néztem pár tesztet és ez a 9700x egész jónak tűnik. Vennék hozzá egy Asus Tuf b650-es lapot és 2x8gb 6000mhz-s ramot. Ezek így még beleférnének anyagilag és jópár évig kiszolgálna még szerintem. Csak egy példa még: pl battlefield 2042-ben 64fős meccsen pályától függően megvan a 100-150fps ami simán jó. Viszont egy 128 fős meccsen már koránt sem ilyen jó a helyzet ugyanazokon a mapokon. Ilyenkor jön ki hogy a processzorom kevés hozzá.
-
Curtain
senior tag
Teljes mértékben hidegen hagy a ray tracing főleg egy multiplayer játékban. Jelen pillanatban minden igényemet kielégíti ez a konfig de most lenne lehetőségem upgradelni. A lényeg az időtállóság. Intel 13/14.gen-re tudnák váltani könnyen (lap és ram csere nélkül) de azokat inkább kihagynám, a legújabb generáció meg nem lett akkora előrelépés. A lényeg hogy most meg tudnám ejteni a cserét de 1 év múlva már lehet nem.
-
Curtain
senior tag
-
Curtain
senior tag
Sziasztok! Az adatlapomon lévő konfigot upgradelném cpu fronton. Eddig kizárólag intel procijaim voltak de áttérnék a piros oldalra. Melyik az a ryzen ami érezhető teljesítmény javulást eredményezne játékokban? Nagyon nem vagyok tisztában a nevezéktannal, szóval nem tudom mi számít közép vagy felsőkategóriás ryzen-nek. Full hd-ban játszom, a 7800x3d talán nagyon overkill lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fogadás lezárult, elindult a hardvervágta
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Háztartási gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Tesla topik
- RAM topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Intel Xeon W3505 2.53GHz LGA1366 Server
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- 27% Számlával! Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!