Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz ->Raizen<- #9394 üzenetére
Okés, köszi, akkor gondolom a gpu a ventinek a fordulatát 55-60-70 fok környékén emeli fel inkább
Amúgy próbálgattam és 10%-on 1000rpm-en megy, 30%-on 1100rpm, 50%-on viszont már 2000rpm-en forog a venti. Szóval nem egyenesen arányosan növeli.
Viszont tapasztaltam egy elég szomorú hibát épp most, amikor indítottam el a gpu-z-t meg az asus gpu tweak-et.
Ugyanazt tapasztaltam amit ismerősömnél amikor szar volt neki a sapphire 7870-es kártyája. Tehát hogy black screen jött be, majd a monitor villogott hogy no signal. Namost ez vagy a béta miatt van? Netán mert csak simán uninstalláltam az előző drivert és nem rendesen szedtem le progival őket, illetve ezek után simán az Ati mappát töröltem.
Szóval ehhez mit szóltok? Asus-nál elvileg ez a Black Screen nem jött elő nem? Csak inkább Sapphire-nál.
iPhone 13 Pro Max
-
->Raizen<-
veterán
válasz jozsi252 #9402 üzenetére
Az baj nekem nem volt még black screen error. Két beta drivert meg a 12.10-es drivert használtam eddig ezzel a kártyával. Tuning közben kaptad? A driver uninstallálása korrekt úgy is ahogy te írod nem használok én se már régen driver sweepert. Azt igazán csak akkor ajánlott ha nv vga után amd vga-ra vált az ember. Úgy jó eséllyel el lehet kerülni a kékhalálokat anomáliákat stb. Végső megoldásként ha minden kötél szakad javasolhatok egy full win reinstallt .
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz ->Raizen<- #9403 üzenetére
Nem, nem tuningoltam egyátalán. Illetve ugye ezen a kártyán 2 dvi csati van.
Van 1 DVI-D meg egy VGA DVI-I csati. Namost mivel DVI-D csatim van, abba dugtam be a monitort. De gondolom ez lényegtelen.
iPhone 13 Pro Max
-
Baxo89
tag
válasz csucsbicep #9401 üzenetére
Az okés, h. te nem ölnél, csak gondolj bele, h. el kellene adnom az egész gépet és vehetnék új alaplap proci ram, az jóval többe jönne ki, mint ha csak procit vennék használtan egy q9xxx szériásat ami már 12mb cash és húzott óra jel mellett már ki tudnám használni vagy nem, ez itt a kérdés...
-
lowzor
veterán
Csak közel sem tudná kihajtani a 7870-et egyik Q9 sem...
Vegyél használtan egy H61-es lapot, meg egy Sandy, vagy Ivy i5-öt és 40-45-ből kijössz. És az nagyjából már kifogja hajtani.
Ha a mostanit eladnád, akkor fillérekből kitudnád hozni. Így csak felesleges ott az a 7870.[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
-
SleepyDraugr
csendes tag
hey, a sapphire hd7850 2gb mennyire megbízható kártya játékra? Driverekkel, játékokkal kompabilitással nincs probléma? black screen ennél a típusnál is esélyes?
-
->Raizen<-
veterán
válasz SleepyDraugr #9410 üzenetére
Msi-t asus-t vegyél inkább esetleg gigabyte 7870-et szerintem megéri a 7870 az árkülönbözetet nem muszáj gigához ragaszkodni.
[ Szerkesztve ]
-
csucsbicep
nagyúr
-
Baxo89
tag
Mutatnál egy gpu kihasználtságot pl msi afterburner bd2 alatt. Nekem 7870el így 60%os a gpu használat max. Haverom egy 6870es karival i7es proci mellett alap feszen max 80% volt. Az sem normális. Valakivel majd szeretném összemérni játékban milyen gpu kihasználtságaik vannak. Egy i5 meg i7es ember jelenkezhetne néhány képes bizonyítékkal hogyan is fut nekik. pl gta4 icehancer 2.1 alatt. Crysis 2 1.9 high felbontás pack és dx 11. Crysis warhead.
-
SleepyDraugr
csendes tag
válasz ->Raizen<- #9411 üzenetére
Aw, az összes fajta 7850-es kártyánál?
-
Chapel
addikt
Tudja valaki hogyan kell egy asus p8h67mpro lapnál a biosban kilőni az alaplapi vga-t?
Nem sikerül és remélem béna vok és nem vga hibaFotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
csucsbicep
nagyúr
válasz SleepyDraugr #9414 üzenetére
Semmi gond sincs a Sapphire 7850-el, o 7870-re gondolt.
-
->Raizen<-
veterán
válasz SleepyDraugr #9414 üzenetére
A sapphire-nál van most gond vélhetőleg hamarosan kiszűrik a hibás beszállítót és az alkatrészeket. Csak egy ideig érdemes kerülni a gyártót nem végleg. Ha minden igaz a 7850-et nem érinti a hibás hátoldali gpu alkatrész. [link]
[ Szerkesztve ]
-
Pocok77
tag
válasz ->Raizen<- #9420 üzenetére
Inkább linkeltem. Nekem egyszerűbb
-
seederking
őstag
-
SleepyDraugr
csendes tag
válasz csucsbicep #9417 üzenetére
zsír köszi, beruházok egyre akkor
-
Baxo89
tag
válasz seederking #9424 üzenetére
Rendszer az töke friss, viszont a cpu-t nem mertem sokáig tesztelni Prime95el, hogy stabil-e mert akkor igen csak 95 fokon ment volna a proci amit nem akartam és lehet hibáznak a magok is, tehát nem stabil. Azt kellene megnéznem. Am játékok nem fagynak meg semmi, ha sokáig játszom, de én is kevesellem a kihasználtságot.
-
-
nagyúr
melyik? a tex streaming vagy az IO-limit?
az előbbi azt, hogy a játék csak akkor tölti be a textúrákat, amikor szükség van (esetleg okosabb motor esetén várhatóan hamarosan lesz) rájuk, nem a pálya elején az összeset.
utóbbinál valamelyik adatforrás / adatcsatorna a szűk keresztmetszet. lassúsági sorrendben: HDD - SSD - PCIE-busz - rendszermemória."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Baxo89
tag
válasz ->Raizen<- #9427 üzenetére
van egy freezer 7 pro hozzá, az jól lehűti, csak 3,5n nem, viszont aramok miatt nem tudom 3,3ra állítani, mert ahoz picit a 800as ramokon húznom kellene a szorzók miatt, csak 3,6tól tudok lejönni, de akkor már 600as ramjaim lennének.. így is 750en mennek, már nem tom pontosan mennyin.. :S
-
kovsol
titán
[link] 53% volt a legkisebb és nagyon sokszor 99% on megy. Ez a kép egy elég nagy ütközet adatait mutatja. Játék kimaxolva teljesen minden amit lehet maximumra állítva. Physix is! Ha csak úgy kocsikázok barangolok akkor végig 99%, mikor már mondjuk tucatnyi emberrel harcolok és robbantások stb van akkor esik le. Játék mondjuk nem SSD-re van telepítve, nem tudom az segítene bármit is, meg a fizikát ha mondjuk mediumra raknám akkor javulna a helyzet gondolom.
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
nagyúr
Amit linkeltem MSi -t az kb pont ugyan akkora mint a sima Dual-X ami neked is van épp Viszont a hűtése jóval gyengébb (hangosabb és melegebb is a GPU) mint a Dual-X szóval semmi értelme nem lenne lecserélned
Várj még fél évet és majd lecseréled 8870.re ami remélhetőleg 15-25.% al gyorsabb lesz mint a 7870 és a mérete is olyasmire tippelek mint jelenleg a 7770.es széria7870 et nem igen van értelme most lecserélni semmire max egy 7970 re főleg ha nincs semmi gondod a jelenlegivel Esetleg várd meg az agyonra butított Tahiti LE GPU -val szerelt HD7890 -et bár méretre sz.tem ugyan akkora lesz mint egy Ref 7870
a rövid 7870 -el csak annyi a bajom hogy az már túl van olcsósítva a hűtése is kb az mindha a mostani karidra rátennéd a 7850 Dual-X hűtését sz.tem nem lesz képes olyan halkan lehűteni a GPU -t mint a mostani hűtésed.
Pedig a Dual-X hűtések irtó jóra sikerültek mindegyik karin, csak nem kell egyel kisebb gpu -ra tervezettet rátenni egyel nagyobbra -
Gabás
addikt
válasz DroiDMester #9434 üzenetére
Az MSI 2GD5T hűtésével kapcsolatban ezt tapasztalatból mondod? Éppen ezen a típuson gondolkodtam…
(egyébként, ha lehet, ne boltot linkeljetek, hanem gyártói adatlapot, így tisztességesebb) -
törölt tag
Hali!
Nem épp ide való de hátha van itt valaki akinek van tapasztalata ebben... ez lenne az
-
kovsol
titán
AMD vel a proci számol 4 magon fizikát ebben a játékban. Amúgy látszik eltérés főleg a szöveteken és a robbanásoknál. Ha már úgyis bírja a proci akkor én bekapcsolom
medium fizikával itt 93% volt a legkisebb amit láttam. Amúgy meg én fix 60 fps el szoktam játszani. Itt meg magas fizikával is legtöbb esetben 70-80fps ről van szó még mindig! Proci teszt ideje alatt 4300Mhz en ment azt még hozzáteszem. Most lusta vagyok ahhoz, hogy megnézzem mondjuk alapon és 4500Mhz el is. FPS ben amit láttam legkisebb az 50 volt a max meg 110.
[ Szerkesztve ]
-
Pocok77
tag
-
lowzor
veterán
-
Alpachino
veterán
-
tasakos
tag
Sziasztok!
Azt hiszem itt a vége a gpunak, talán menne 1280-at is 3dmrk11 alatt, de heaven-ben elhasal. A ramok még bírnának többet is, de felesleges jobban húzni.
A Graphics score a lényeges, összpontszám nem olyan jó, a kis Phenom 2 miatt. De sztem így sem rossz.
[ Szerkesztve ]
BFBC2 nick: Tasi Hun
-
kovsol
titán
Generációnként kb 10% -t javultak a procik azonos órajelen is átlagban, de az új játékok az SB és Ivy procikra vannak optimalizálva inkább így még nagyobb az eltérés. AMD esetén nem ilyen egyértelmű a dolog, mert van amelyik játéknak az új bulldozerrel bejött arhitektúra nagyon nem fekszik és ott még a phenom2 is megelőzheti.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- ASUS Expedition GTX 1050 Ti
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest