- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ATK Blazing Sky X1 Ultimate Metallic Red gamer egér
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- GoodSpeed: Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fpeter84
senior tag
válasz
ityam #116526 üzenetére
akkor ott meg a proci volt rettentően lemaradva a vidkártyától - mármint release date tekintetében - igencsak cpu limites volt a kombód, a kis TNT minden plussz CPU MHz-et lelkesen meghálál közel lineáris gyorsulással
#116524KROK640
én 98-ban örültem a kölcsönkapott cyrix 486slc laptopnak - rettenet lassú volt, de végre az enyém volt, nem a bátyám gépéhez kellett néha bekönyörögnöm magamaztán DX2-66, Am5x86 133@160, az első "igazi" gépem meg asszem 2000 közepén lett egy K6-2 500 meg hozzá egy Matrox G200... a kezdeti nehézségek leküzdése után igencsak a szívemhez nőtt ez a kis Matrox, azóta is úgy be van kattanva nálam hogy igyekeztem abszolút minden variánsát összekukázni - még +8MB modulom is akad - egyedül PCI-os G200-at meg G250-et nem találtam még...
-
fpeter84
senior tag
válasz
ityam #116526 üzenetére
ha teljesen időhelyesek szeretnénk lenni, akkor egy 400 v 450-es deschutes-t kellene mellé rakni - a dátumok egy kicsit zavarosak, mert van aki 98 júniusra, de mások augusztusra, szeptemberre datálják a TNT1 megjelenését, de itt-ott még márciust is emlegetnek... a két proci meg április/augusztus a cpu-world szerint...
de konkrét oka van hogy miért ezt választottam: ez már tudja az SSE1-et is az MMX mellett - a korai driver viszont még nem, idővel jön be az is, így kíváncsi leszek a hatására... az egyértelmű hogy baromira CPU-függő ez a TNT1, minden MHz-től közel lineárisan gyorsul...
az 550 meg azért annyi amennyi, mert tudatosan kerestem ezt egy még nagyobb szabású teszthez:
-Mendocino Cel 366@550
-Katmai P3 550
-Copper P3 733@550
-VIA Cyrix 800A@550
-K6-2 500@550
-K6-III+ 400@550
-K7 Pluto 550
reményeim szerint még majd egy Spitfire Duron-t is le tudok kalapálni 550-re... olyan érzésem van hogy valamit kihagytam még a felsorolásból, de a lényeg hogy egy nagycsomó procit tudok majd 5.5x100-on összehasonlítani, clock2clock... -
KROK640
nagyúr
válasz
ityam #116526 üzenetére
Kicsit le voltál maradva proci fronton. A TNT meghálálta maga mellé a gyors CPU-t.
Nekem ugye a Celeron 550-et tudott menni elvileg, gyakorlatban inkább 458-at. És persze ezerszer eljátszottam a gondolattal, hogy az az 550MHZ lehetne PIII-as is nem Celeronos. A 192MB meg adott volt, meg a TNT1 is. 2001 tavaszán még bőven elvoltam vele. Aztán sajnos cseréltem TNT2 M64-re, ami visszalépés volt, hiába 32MB VRAM volt már rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Call of Duty: Warzone
- iPhone topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Google Pixel topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- iKing.Hu - Motorola G86 5G Dark Blue Használt, karcmentes állapotban 8 GB RAM / 256 GB tárhely
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Samsung Galaxy A16 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest