Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• katt777

félisten

válasz atti_2010 #9715 üzenetére

1086MHz-en stabil az IGP, és csak 1.225V kell hozzá, az meg alig magasabb a gyári 1.2V-nál. Az viszont tetszett, hogy fullos F1-2012 benchmark 51FPS-szel futott le (maxin volt az élsimítás is, 8XAFQSAA asszem, vagy vmi ilyesmi.) Metro LL fullos tesztjén sajna elhasalt, de én vagyok a Zállat, hogy próbáltam, mert az defaulton is 6FPS körül volt. ;] Amúgy egyébként kb. a Celeron G560 + GT440 konfigom szintjét hozza, ami elismerésre méltó. Heaven-ben (szintén maxigraf!) pl. 8,9FPS volt, GT440 5,8, csak előbbi 1280x1024-ben, utóbbi meg full HD-ben (de elég felszorozni a pixelek arányával, és 9,1 jön ki HD8670G-re. Remélem, nemsokára FullHD-ben is megnézhetem.
    NB és FSB emelés szintén kuka, ccmos lesz mindegyikből. :W
    Gép már rég belőve 4.8GHz-re. Érdekes, hogy menet közben felugrál 1.44V-ra, stress-teszten meg nem, de ezt csak Intelnél lehetett pöccre belőni automatikus vezérléssel.

Amit látok, az az, hogy a CPU-tuningot illetően totál fölöslegesen raktak a biosba egy rakat opciót (mit tegyek, nem akartam elhinni), míg Intelnél 8X ennyinek is van értelme. Lényegében viszont tényleg pofonegyszerű a tuning.

A tuningot viszont sikerült 4.8GHz-ről 8-9%-kal gyorsítanom, ami kvázi 5.2GHz-nek felel meg alapbeállításokkal, így már más a leányzó fekvése. A trükk az, hogy a RAM-jaim alacsonyabb időzítésekkel is stabilak. CL 11-12-12-...-CR2-...-160ns-ről (ennyit az XMP-ről) levettem őket 11-11-11-...-CR1-...-90ns-ra (a 100 fölötti késleltetést már Inteles konfigomban is kapásból kilőttem, mert nem szeretek 3 jegyű számokat látni a beállításoknál :(( ), amitől a 20,7-20,8GFlops-os számítási teljesítmény felment 22,4-22,7GFlopsra (ez persze messze nem 121,9GFlops, mint i5-nél de ez van, ha csak ezt nézném, qrwa drága lett volna ez a proci :DDD ). Csak a biztonság kedvéért adtam 1,525V-ot nekik, de megnézem még 11-10-10-...-en, vagy esetleg 10-10...-tal. Nem tudom, mennyit bírnak a Vengeance-ek, de már csak a RAM-okkal tudok trükközni. Szóval a CPU-tuning még nem minden.

Virtuval a CPU-beállításoktól függetlenül kísérletezhetek. Ha csak VGA tesztekre van időm, azok mennek, ha procira is, akkor az. LinX-et el kellett engednem másfél órára, Intelnél nem volt ekkora időveszteség.

Már csak 1 kérdés (már volt, csak válasz nem): Mi van az 1066-nak látott RAM-okkal? Azt olvastam, hogy IGP-nek kell a gyors RAM, hogy legyen teljesítménye, de nem a 2133MHz van ott, és GPU-Z is 1066-nak látja. Procinál is 1066 van kijelezve, de Aida kiköpi, hogy DDR3-2133MHz. Persze, hülye vagyok, leveszem 1066-ra biosban, és máris látom, mi lesz ott GPU-Z-ben. :W De ha 1066, akkor mi van? Hogyan lehet kihozni a 2133-at? Sajna 26% IGP tuninggal csak 16% körül nőtt a grafikus teljesítmény, tehát sanszos, hogy a RAM fogja meg (foglalt RAM auto-n van). (HD4000-et 72%-kal lehetett tuningolni, +35% körül teljesítmény jött ki belőle, tehát a túlhajtás e szempontból is erősebb intelnél, a valós teljesítmény persze már más kérdés.)

Mielőtt bárki félreértené: összehasonlításképpen írom az eredményeket, és elégedett vagyok az AMD-vel, mert eddig mindenben vagy teljesítette, vagy felülmúlta az elvárásaimat.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés