- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Én konkrétan egy videokártyát szerettem volna rendelni, de ha kiválasztottam az AlzaBox lehetőséget, akkor inaktívvá vált az utólagos fizetés lehetősége, tehát csak előreutalással, stb. lehetett volna megvenni, utólagos fizetésre lehetőség nem volt. Sem AlzaBox, sem futár esetében. Ilyent még életemben nem láttam egyik bolt esetében sem, korábbi rendeléseimnél ilyen az Alza esetében sem volt.
-
törölt tag
válasz
Core2duo6600 #4695 üzenetére
A múltkor ugyanígy voltam, AlzaBox-ba szerettem volna rendelni, de csak előre fizetést engedett a rendszerük. Korábban pedig biztosan lehetett utánvéttel is rendelni AlzaBox-ba.
-
fatal`
titán
válasz
Core2duo6600 #4695 üzenetére
Hali,
Nem, mindig lehetett a boxnál fizetni kártyával, a legelső Alzas rendelésem úgy vettem át, 2018 elején.
-
Core2duo6600
veterán
Hello,
Egy ternéket az Alza box ba kértem, de csak online tudtam fizetni.
Pár hete egy korábbi rendelésnél, nem kellett online,
hanem a box terminálja segytségével ugyanúgy bank kártyával fizettem.
Ez valami ujdonság ? -
mike1334
veterán
Alzánál a futárszolgálat hogy megy? He a megjelenés napján hozza a játékom, akkor pont dolgozok, 5 előtt nem is érek haza. Lehet velük beszélni, hogy másnap hozzák, vagy aznap, de este?
Mi van, ha nem tudom átvenni, amikor kihozza? Előrendelés, ezért az alzabox nem játszott... -
Hali, a 27e Ft feletti ingyen szállítás van még?
-
chege
aktív tag
Sziasztok! kb ~2 hete visszavittem egy monitort, aminek alsó részén (kb 3cm magasságig) bekapcsolás után pár percig csíkok jelentek meg, majd eltűntek. Valószínüleg bemelegedett és utánna már nem volt gond vele. Viszont garancia még volt rá, és gondoltam vissza viszem mielőtt rosszabb lesz. Viszont van olyan érzésem, hogy nem mindig jön elő a hiba és így azt mondják rá hogy jó.... Ez esetben mit tudok tenni? Videóm van róla pl. azzal tudok valamit kezdeni szerintetek?
Jelenleg a rekalmáció státuszánál "Tesztelve" szerepel.
Ez mi jelent? Érdemes valahol érdeklődöm, vagy várjak?Köszönöm előre is!
-
ScomComputer
veterán
válasz
KisBundi #4684 üzenetére
Erről már volt szó,itt van hivatalosan az alzától....
[link]
De bemásolom ide, ha más is keresné,nem kell annyit visszaolvasni:"A termék második (vagy többedik) tulajdonosaként az alábbi dokumentumokra lesz szüksége a garanciális ügyintézés lefolytatására:
- Számla (az első tulajdonostól tudja beszerezni, vagy az Önt megelőző tulajdonostól, ha rendelkezik azzal)
- Adásvételi szerződés (melyen szerepel a számla sorszáma és az adott termék szériaszáma)
- Meghatalmazás az első tulajdonostól, hogy eljárhasson garanciális ügyintézéssel kapcsolatban (melyen szerepel a számla sorszáma és az adott termék szériaszáma)A fenti dokumentumok birtokában budapesti bemutatótermünkben van lehetősége a terméket leadni garanciális ügyintézésre, az üzlet nyitvatartási idejében.
Ha a fenti dokumentumok nélkül kerül be a termék reklamációs ügyintézésre üzletünkbe, akkor az eredeti vásárló kerül kiértesítésre a szervizelés eredményéről, és a csere/javított termékről, vagy az esetleges visszafizetésről is ő kapna tájékoztatást."
-
KisBundi
őstag
Sziasztok! Alza még mindig szórakozik azokkal akik nem az eredeti tulajdonosok? Magánszemélytől vásároltam, de lehet gondok lesznek a termékkel.
-
lafaty80
addikt
válasz
lafaty80 #4682 üzenetére
Megoldódni látszik. bár érdekes a szituáció:
- böngésző cache törlés hozott csak változást
- most nincs paypal már az elérhető opciók között, maradt a google pay (de nem lehet vele fizetni, legalábbis nekem ezt írja)
- így az ingyenes jelölések már ingyenesek a rendelésnél -
lafaty80
addikt
Az csak nekem új, hogy a rendelésnél ha fizetés módját változtatom, minden esetben 490Ft-ot odarak az árhoz? (Paypal, google pay is pl ingyenesnek van írva, de odateszi az ősszeget, amikor kiválasztom)
-
Marosko
csendes tag
válasz
KaitouP #4680 üzenetére
Nem biztos hogy a box volt tele, lehet millio logisztikai problema(és van is), a rendszer nem ajánl fel orvoslást.Az Alza raktari egységei nagy mértékben automatizáltak főleg ami a kisebb cuccokat érinti, a rendszer saját maga dönti el mikor töröl egy megrendelést vagy mikor nem illetve milyen okból(ez valszeg nem tartozik az ügyfélre) vagy nem annyira ruglamas a rendszer hogy indokot közöljön mert milyet is valójaban...hogy a raktaros felboritotta raklapot a cuccokkal, ez végett lekéste a kamiont, az összes többi sorban váró megrendelés pedig elé került.Ilyenkor kerül képbe az ügyfélszolgálat, hátha tudják orvosolni a problémát.De ez is olyan dolog ha tapasztaltabb kapja az emailedet akkor tudja, ha kevésbe tapasztalatabb akkor meg nem.
-
KaitouP
nagyúr
Oké, de ez akkor sem megoldás így. Egyrészt nem hívják fel erre sem az Alza felületén, sem applikációban, sem e-mail vagy SMS útján a figyelmem erre a rendkívül "okos" dologra a figyelmemet, másrészt ezeken a csatornákon szintén nem kapok megkeresést azt illetően, hogy "tele a box, ezt és ezt a megoldást tudjuk javasolni számodra a kiszállítást illetően".
Most ha nem vagyok résen, akkor lehet hogy még egy hétig pislogok mint hal a szatyorban, hogy ugyan már, hol a rendelésem, aztán konstatálom, hogy amúgy az Alza szépen kussban törölte a rendelésem, anélkül, hogy információt, indoklást kapnék erről. Ebben az időszakban amikor az embernek ígyis van elég baja, meg vélhetően sok mindent rendel ilyenkor akár több helyről is mert jön a karácsony, elég bosszantó egy ilyen dolog, mint ez az Alzás. A tegnapi, helyenként durván fogalmazott levelemre kaptam választ most reggel, sajnálják és köszönik a türelmet, felajánlottak egy ingyenes házhozszállítást. Na, valahogy így kell orvosolni a vásárlók problémáit, meg ezt jelentené az ügyfél/vásárlóbarát szemlélet, ahogy azt anno tőlem is elvárták, mikor kereskedelemben dolgoztam. Csak nem értem, hogy ehhez nekem miért kell az asztalt verni, esetenként a Fogyasztóvédelemmel "fenyegetőzni".
Imy #4678, nem kaptam automatikus értesítést, természetesen minden mappát megnéztem.
-
KaitouP
nagyúr
Srácok!
Az mi hogy rendelek valamit az Alzától (nevezetesen egy párologtató gépet) AlzaBox-ba kérem ahogy eddig számtalan alkalommal tettem, majd megrendelés után és az eredetileg várható kiszállítási idő után kétszer halasztják az AlzaBox-ba való kiszállítás idejét, persze magyarázat nélkül. Legutóbb szombat 20:00-ra ígérték a kiszállítást, hát lám, eltelt a 20:00 óra, semmi SMS értesítő vagy email az átvehetőségről. Mondom most már megnézem az alkalmazásban hogy mi van a rendelésemmel, erre ez fogad:
Bakker, azért a lókolbásznak is van ám vége. Otthagyok náluk egy rahedli pénzt folyamatosan, erre arra nem méltatnak, hogy figyu, xy a gáz, töröltük a rendelésed, íme az ajánlatunk az orvoslásra. Én meg csak várok mint jógyerek a Mikulásra, hogy amúgy mikor jön már a cuccom.
Most küldtem nekik egy szép levelet ezzel kapcsolatban, kíváncsi leszek, hogy mit reagálnak.
-
titetoyz
tag
Alzán ingyenes szállítás kupon 27e felett
visszaidéztem a régi szép kuponozós időket egyből..
-
Imy
veterán
válasz
Corleone33 #4671 üzenetére
Nah én sem jártam jobban, ma jött az e-mail, hogy a tegnapra ígért beérkezéső termék jövő csütörtökön ér hozzájuk. Erre kíváncsi leszek.
-
Imy
veterán
válasz
Corleone33 #4671 üzenetére
Én is így vagyok vele, én felhívtam őket, és azt ígérték szerdán ér a raktárba, csütörtökön készletre veszik, és pénteken küldik, Kíváncsi leszek rá.
-
Corleone33
senior tag
Azt lehet tudni hogy ez a szöveg mit takar náluk?
" Kérjük várj A terméket biztosítjuk. Amint további információ áll rendelkezésünkre, küldünk egy e-mailt. A megrendelés ki van fizetve. "
Anyámnak múlt hétvégén rendeltünk telefont, ki is lett fizetve (az akkor még kb csütörtökre saccolt postapontos kiszállítással) de azóta semmi hír. Meddig érdemes várni mielőtt még üfsz-el kapcsolatba lépünk?
-
Sanyi.mTs
addikt
változó.
én rendeltem 2 héttel ezelőtt szerdán alzabox-ba egy nyomtatót, szombatra ígérték, majd a nagy leterheltségre hivatkozva lett belőle vasárnap, majd csütörtök, majd pénteken újabb csúszásról írtak. így lemondtam a rendelést és máshonnan rendeltem másik nyomtatót.a bemutató terembe rendelt cuccok, amiket személyesen vettem át 1 napon belül ott voltak.
-
Bagoly01
senior tag
Kár hogy nincs kuponozás. Így tavaly legalább hasonlított valamit
a valódi BF-re.
Idén nem foglalkoztam a fekete péntekkel, annyira komolytalan itthon. -
Imy
veterán
Milyen gyors a kiszállítás alzanal? Postapontra kértem, vadarnap rendeltem. A termek sürgős lenne csak azért kérdem.
-
Weboldalon a termék melett megnyomod a visszaküldés (vagy valami hasonló) gombot. A közlétől számított 14 napon belül be kell érjen hozzájuk. Leírhatod egy papírra, hogy
" Tisztelt Alza! Szeretnék élni a 14 napos elálléási jogommal az alábbi "zabhegyező" termékkel kapcsolatban az alábbi "xz/x" rendelés kapcsán. Kérem a termék véteárát az alábbi "000-000-007" számlára utalni szíveskedjenek. Köszönettel, Gipsz Jakab
Továbbá legyen elmentve a számlaszámod a személyes adatoknál. Miután ezt megírtad és elküldted írnak emailt, hogy írd meg hova utaljnaka, miután elküldted megkérnek, hogy legyen kitöltve a számlaszám a profilodban és miután megírtad a kártyádra utalják vissza... -
jeni
félisten
írj nekik emailt vagy hívjad fel őket,hogy postán küldőd vissza mert elállsz 14 napra hivatkozva.
ők fognak erről tájékoztatni,de a csomagolás rajtad múlik,hogy miképpen kapják meg a terméket.
utánvételként nem küldheted, ajánlottként MPL csomagként küld vagy az általuk javasolt küldő szolgálattal.
ennek a költsége téged terhel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MSI B550 GAMING GEN3 AM4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- iKing.Hu - Google Pixel 9 Pro XL - Hazel - Használt, karcmentes
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest