Hirdetés

2021. október 28., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  BLOGOUT  »  ALV - Lehet megvetni

Hozzászólások

(#1) ALV


ALV
friss újonc

Sziasztok!
A blog arról szól majd, hogy hogyan küzdök meg az alkoholizmussal. Ez tabu téma, de beszélni kell róla.

Naplóvezetésbe kezdek. Gyerekkorom óta nem tettem ilyet. Kezdjük az elején, alkoholista vagyok. Nem keresek kibúvót, sem mintázatokat. Egyszerűen ez van. Szerető férjem van, és az a barát, akinek ezt elmondtam, mindenben támogat. Valahogy úgy kezdődött az egész, hogy pandémia... Nem! Dehogy, ez itt csak romlott. Már megvolt a szokás, megvolt a rutin és minden. Alapvetően én is úgy álltam az alkoholistákhoz, hogy hát, persze, én nem, de bezzeg ők igen. Sosem leszek ennyire gyenge. És, mégis?!
Tulajdonképpen sosem abban kerestem a hibát, hogy ki segíthetett volna, vagy ki nem. Ez nem az az állapot. Sokáig - tényleg nagyon sokáig - árvered magad. Ez nem sok, ez nem gáz, pláne, hogy mindezt egyedül teszed, szóval tuti, senki nem lát. Pedig mindenki lát, csak éppenséggel nem divat erre rákérezni. Pedig mennyi, mennyi kérdésem - azaz, segélykérő kérdésem volt - a világ felé. Tudom, nem a sült galamb jön majd a számba. Ez az én hibám, nem másé. Teljesen jogos, hogy nekik ez fel sem tűnik, ha mégis, megmagyarázod és ennyi. Az egész kesze-kusza iromány csak az első lépés. Az első, hogy önerőből tiszta legyek. Mondanom sem kell, hogy hány próbálkozás fulladt kudarcba, eddig is és ezután is fog.
Kaptam egy tanácsot ezzel kapcsolatban. Írjak akkor is, ha nehéz, ha könnyű, de okulásként mindenképp jó. Hiszen ez a téma baromira tabu, sőt, el is vágja az ember magát, ha vállalja.

[ Szerkesztve ]

(#2) Dave™ válasza ALV (#1) üzenetére


Dave™
nagyúr

Nekem is van közeli családtagom ezzel a függőséggel, én nagyon boldog lennék, ha legalább eddig eljutna, mint te (hogy beismeri legalább saját magának). Emiatt szerintem kifejezetten bátor vagy, ez nem megvetendő semmilyen szinten sem. Nem tudom esetedben mennyire súlyos, a fenti példám változó, olykor vállalhatatlan, ami miatt sajnos a környezetének is nagyon nehéz. Ez a szenvedélybetegség nem egy ember életét nehezíti meg, hanem a teljes közvetlen környezetéét, főleg ha azok segíteni szeretnének, de az érintett nem hagyja, hiszen nincs is semmi probléma... Nem tudom mi a megoldás, de mindenképpen légy kitartó és találj magadnak célt/motiovációt, ami segíthet. Kívánok sok erőt és kitartást!

(#3) Chaser válasza ALV (#1) üzenetére


Chaser
titán
LOGOUT blog (1)

mivel ma regeltél és névtelen vagy biztos nem vágod el magad ( : ettől ne félj
de ezzel fel sem vállaltad az előzőekből fakadóan
ez egy népbetegség, nem te leszel az első kicsiny hazánkban aki ettől szenved
mit lehet erre mondani? passz
eldöntötted hogy ki akarsz gyógyulni belőle, nyilván segítség kell hozzá majd és sok akarat
sztem egyáltalán nem tabu, max kellemetlen lehet elővenni - mint itthon sok témát -
eszembe jutott a vízszerelő segédje - ő is szerette a tütükét, szegény nemrég agyvérzést kapott, köszönhetően részint a sok tütükének -, nézte a friss csempézést és csóválta a fejét
majd megkérdezte:
- mit ivott a burkoló?
mondom vizet, mire ő:
na ez vót' a baj!
( :
kitartást!

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

Útvonal

Fórumok  »  BLOGOUT  »  ALV - Lehet megvetni
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.