Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Digitális Állampolgárság Program
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kobe
veterán
válasz bambano #6259 üzenetére
Nagyon tudatosan valogatok, nem fejlesztoi programozoi pozikra adogatom be es nem csak IT cegekhez, hanem pl SAP uzleti tanacsadas (pl ismerem az uzleti folyamatokat es kepes vagyok azt pl fejlesztok nyelvere) vagy teszt\projektmenedzsment szeruekre ahol a vezetoi tapasztalatot is kihasznalhatom es amely szinten mar nem kernek programozast, es ott van tobbevyni relevans tapasztalat.
Epp ezert csak olyanokra kuldom el, ahol a requirement minimum 85%a megvan es a "plus" minimum fele. Tobbnyire valami kimondottan SAP-s expertpozira penzugyi kontrolling teruleten vagy tesztmenedzsmentre ITn, nem a frissdiplomas lesz ami lesz alapon
Hidd el, kornyezetemben sok embert latok fele ekkora tapasztalattal es mondjuk zero relevans tapasztalattal hasonlo pozit kifogni, ezert volt kicsit furcsa h nekem elso korosig sem jut a process
FLx :megvan az okom a valtasra, elsosorban az h hosszabb tavon is ezzel szeretnek bibelodni, erre egyelore korlatozottan latok eselyt a jelenleginel.
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
Sziasztok
Kis gyakorlati tanacsot kernek allaskereses ugyben. Junius ota probalok valtani, de eddig eleg gyer interjuztatos felhozatallal (4 honap 1 ceg hivott be szerintem vicc), ezt szeretnem javitani.
6 ev munkatapasztalat (vilagvezeto multinal) utan valtanek penzugy\kontrolling reszrol ITra. A 6 ev felet SAP tesztelessel, implementacios projektekkel, tesztelessel, tesztmenedzsmenttel es SAPhoz kotodo tanacsadassal toltottem\toltom, tobb teruletet es modult is eleg jol ismerek + van meg par plusz program ismerete is, valamint tobb fo kontrolling teruleten szerzett tapaszatalst (logisztika, penzugy stb) nemi vezetoi tapasztalattal kiegeszitve.Eleg multifunkciosnak gondolom magam, tobb teruleten is bevethetonek, gondoltam ilyen referenciaval azert pl valamilyen multinal process expert \ tesztmenedzser \ tanacsado \ projekt menedzser pozi sikerrel megpalyazhato, de a gyakorlat nem igazan ezt mutatja (lasd interjuk aranya).
Igazabol az erdekelne, mikepp lehetne ezen javitani? Tudatosan jelentkezgetek, CV szerintem (es masok szerint is) impozans, lenyegretoro, linkedin profil rendberakva, az eredmenyek megsem jonnek annyira.
Mind portalokon, linkedinen, de cegek career sitejan is szoktam jelentkezgetni, mire lenne meg erdemes figyelni?
Megerne kulon leszerzodni egy fejvadasszal, HR tanacsadoval is ? Lehetnek ok annyival hatekonyabbak ?Vagy ez mar csak ilyen turelemjatek marad ?
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
válasz MrSealRD #5824 üzenetére
Havi 200k-t szerintem en nem koltok el egy honapban, pedig teljes haztartas van, ha beleszamolom a hetvegi nagybevasarlasokat es a teljes alberletet en fizetem, akkor sem nagyon, de meg ott vannak a kotelezo kozuzemek, net, telo, edzes, az is boven belefer.....jo, a napi reggeli meg ebed talan nincs benne mert az cafeteriabol megy, de akkoris.....200k egyetemistakent ? Vsgy csunyan atveri osoket vagy minden nap a Gundelben kajal....
-
Kobe
veterán
sziasztok
érdekelne, hogy multinál SAP tanácsadó pozikért mit lehet elkérni kb manapság? Programozás, kódolás része nem játszik de van 6év világvezető multis tapasztalat - ebből 3 év, többfajta területet (S&D, MM, DW) érintő SAP projektezés: külföldi komplett implementációs projekt, custom funkciók tervezése, tesztelés és tesztkoordináció, ezek implementálása, illetve a hozzá kötődő adminisztratív dolgok, cost/benefit analízis, stb
-
Kobe
veterán
üdv
Asszonypajtásnak keresünk valami képzettségének megfelelőbb állást a fővárosban. Érettségi + 2 felsőfokú OKJ-s levele van közgazdasági területen + német nyelvtudás + pár egyéb tapasztalat ami cégeknél előnyös (kis SAP, Lotus, bankot is látott már belülről, stb).
Nem a minél magasabb fizu a lényeg, hanem hogy első körben valami hé-pé munkarendű valamit találjon (adminisztráció, oktatásszervezés, bank, tehát elég széles spektrumban), ami mellett be tudná fejezni a főiskolát levelezőn. Jelenleg mivel sokszor hétvégére is be van osztva ez esélytelen.
Eddig a hagyományos módszer ment - álláskereső portálok, szőnyegbombázás - de siralmas eredménnyel.
Aki pesti, az tud mondani valami olyan forrást, ahol kb a fenti kvalitásokkal rendelkező ember sikerrel pályázhat, viszonylag korrekt munkáltatónál (tehát ahol nem csak próbaidőre kellesz, vagy míg Gizike meg nem gyógyul)?
Tudom, hogy ilyen képzettséggel multihoz esélytelen bekerülni, de az a réteg ahova meg pályázhatna, pont hogy ismeretlen előttem is, a pr*fession meg j*bline pedig semmi eredményt nem hozott idáig -
Kobe
veterán
volna egy hülye kérdésem. behívtak egy elég neves céghez, első körre. Tesztírás, semmi más, és a tesztírás alapján dől el, hogy lesz e interjú. A cégnél a dress code elég komoly, az ott dolgozóknak öltöny+kosztüm van előírva. Szerintetek gáz, ha tesztírásra valami "casual"ba jelenek meg, nem öltöny, de valami sötét nadrág+ing pl ?
-
Kobe
veterán
válasz juliabrilke #946 üzenetére
oké, csak épp saját bőrömön tapasztalom,mivel járkálok én is IBM es interjúkra, igaz más területen, hogy itt kicsit többről van szó, mint leépítés van e vagy sem éppen.....ugyanis pesten most hoznak létre egy új szervezeti egységet, ahol jövőre már 560 ember fog dolgozni, ha minden igaz, és 280-at akarnak felvenni az év végéig több hullámban, jelenleg is tart. Szóval ha van módjuk 100 embert felvenni 300-ért irodistának, és mondjuk a maradékot pótolja házon belülről, nem értem miért a fehérvári üzemen spórolnak
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
válasz juliabrilke #944 üzenetére
jó, csak én speciel 5 éve hallgatom infós haveroktól hogy "mer a közgazdászok,nézd csak meg majd a fizetésünk"....ehhez képest most ugye jönnek elő a dolgok, hogy székesfehérváron egy junior it-s 140 bruttóér bevállalja info diplomával, pesten meg egy adatkezelőnek, aki excelbe csinál dolgokat, meg még megtanítják mondjuk egy lotus notesra, bruttó 300-al indul és kérnek tőle egy főiskolai diplomát, lehetőleg közgazdaságit.....namost akkor mivan a mer az infósok megmondták dologgal ?
vagy pl ericsson, kezdő info technikus (betanítják őket), ahova van akit biologus diplomával meg környezetmérnökivel vettek fel, vagy épp közgázzal, 280+ 20 cafeteria, meg albérlettámogatás fél évig....és ezek mind olyan pozik ahova pályakezdőket vettek fel, zéró szakmai tapasztalat vagy tök irreleváns. Én amondó vagyok, jobb lenne egy fél éves szakmai tapasztalat megszerzése után pest felé orientálódnia, mert ahhoz képest hogy székesfehérvár egy virágzónak elmondott fejlesztői központ, 2x szorzó a fizetésben nem mindegy[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
egyik ismerősöm még legalább egy, ha bukik grafikán akkor másfél tanévre van diplomától, de mégis sikerült suli mellett nettó 100at fialló szakmai gyakorlatot szereznie. Nem hiszem el, hogy infósként ennyire gyenge alkupozícióban vagy.
Én is ma voltam 2 interjún, mindkét meló jó, tetszene, frekventált helyen pesten de az egyik sztem bukom mert már interjún éreztem, hogy nem vagyok szimpi, a másik meg egyértelműen álommeló....annak emg azért kicsi a valószínűsége
-
Kobe
veterán
grat hozzá, de én amint van tapasztalat, dobbantanék onnan. Pesten tudomásom szeirnt ugyanez a cég bruttó 280-300 körül vesz fel emberkéket adminisztratív melóra, és azért az kevesebb szokott lenni, mint egy IT melósé, illetve kellene hogy legyen.... szintén pesten ericsonnál kezdő technikus szintén 280 bruttóval + 20 juttatással kezd.
-
Kobe
veterán
nekem is volt 2 hónapja ilyen, hogy á, 5 napon belül értesítünk, azóta is várom hívásuk pedig ott kerekperec megmondták - igaz cska interjú volt - hogy átmentem. Aztán mikor emguntam a várakozást, kiderült h már betelt a pozi, jaa, mondom kösz, elbattyogok interjúra 8ezeré de egy emailt küldeni luxus
és akkor kellene egy kis segítség:
asszonynak adódott munkalehetőség pesten, nekem még nem de sokat járok interjúkra fel. Mivel a melóról ynilatkozni h bevállalja e vagy sem mert sürgős, kellene szállás 2 főre, viszont saját albérletre kaukciónk nincs perpillanat. relaztíve központi vagy legalább jó közlekedésű helyen hogy lehetne minél olcsobban emgoldani ? gondotlam már diákszállásra, stb, de 5-6 ezer sok egy éjszakáért -
Kobe
veterán
ha IBM a programozói pozíciókat is úgy kezeli, mint a többit, akkor fogsz velük szívni sajnos, gyakorlatilag még az interjú eredményéről sem küldenek semmilyen eredményt, ha meg te érdeklődnél, senki nem tud semmit....
és ha már itt tartunk, brókercéghez (nem brokernet, hanem rendes) analitikai tesztírásra miben illik odaállítani ? nem valószínű, hogy interjú is rögtön aznap van, csak teszt
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
tegnap én is átéltem egy igen érdemes szituációt, amin még röhögtem is volna, ha épp nem került volna 10 ezrembe az a vicces kör....
állásközvetítő cég, interjú, természetesen anonim módon, és az interjú legvégén derül ki, hogy mi a megbízó cég, illetve, hogy a hirdetés is max olyan 50%-ban fedte a valóságot. Semmi gond a pozíció ettől még jó, érdekel, de az kicsapta a biztosítékot hogy az 1 órás interjú 52-edik percében megtudom mi a cég, a következő kérdés meg az, hogy jó, de miért maga a legalkalmasabb jelölt, miért magát válasszák, miért érzi úgy, hogy ez a cég igen közel áll önhöz, miért olyan kurva motivált a cég iránt....nem tom ki hogy van vele, de nekem 1 perc alatt nem igazán alakult ki örömömben ugrálós kötődés egy addig ismeretlen cégről - attól függetlenül, hogy már attól ugrálnéák ha dolgozhatnék végre, és ezt valahogy a HR es is észrevehette mert kcisit húzta a száját.....eddig csak sejtettem, mostmár tudom, hogy a HR szakma az egy az egyben vicc
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
hehe
mai nap álláskeresős highlightja....találok egy hirdetést, munkaközvetítőn keresztül, elküldöm anyagomat, erre ma jön vissza az email, hogy köszönjük, legyen szíves regisztrálni az alábbi linken. Az alábbi link meg a cég magyar honlapjának teljesen nyílvános karrierszekciója Ez aztán a kurva nagy munkaközvetítés, hogy átirányítanak, biztos jól eljárnak más ügyben is. Magyar hatékonyság rulz. -
Kobe
veterán
lövésem sincs, erre szeretnék választ kapni, ha lenne valami lehetőség, másnap már pakolhatnék 3 ismerőshöz is, de állandó lakcímet meghamisitani vagy fals ideiglenest beírni csak azért, hogy behívjanak nincs kedvem (mert az állami szfáéra pl csak levélben értesít ki)
ha viszont pl ezért nem hívnak be, az érdekes, mert itt meg 3 hónapja nicns hirdetés sem helyben.,... -
Kobe
veterán
ja, olyanokat én is kapok a képzettségek alapján, csak most már szeretnék valamivel tovább jutni az emaileknél, ugyanis köv hónap végéig van TB-m, diákigazolványom, plusz diákhitelt is el kell kezdenem törleszteni...és kicsit furcsállom hogy 35-40 elküldött hirdetésre 1 visszajelzést nem kaptam....
-
Kobe
veterán
mmint telefonos, vagy ilyen automata állásértesítő ? Ha telefonos, nem tom hogy csináljátok, mert képzettségeimnek 99%ban megfelelő hirdetéseket nézek, de ilyen fejvadászos cégen keresztül még 1x nem hívtak :S Utoljára 1 hónapja voltam interjún, az sem ezeken keresztül ment, azóta semmi. Mondjuk annyi igaz, hogy állandó lakcímem nem pesti (azt nincs kedvem "hamisítani" ) viszont "szükség" esetén 2 munkanapon belül kezdeni tudok, start kártya jogosultságot is beleírtam az anyagomba. Nem tudom, ennyit nyomna a lata ha vidékről pestre pályázok ? :S
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
ha elolvassák egyáltalán.....én nem tudtam regelni egy űrlapon, mert hibás volt, ezért elküldtem a CV-m a HR-esnek, ígérte, hogy akkor ő a benne foglaltakat rögzíti. Jah, kaptam egy emailcímet, egy nevet és 1 db középfokű angol nyelvtudás rublikát az adatbázisukban...a problem csak annyi, hogy felsőfokú, de inkább tolmácsi szintű tudásom van + másik nyelv ismerete, iskolák, munkahelyek, elbonyolított projektek is vannak ugye....és akkor csodálkoztam, miért nem kerestek a meló kapcsán, ennyit a hatékonyságról
Amúgy álláskeresőktől kérdezem - ti az ilyen jobportalos - munakerőközvetítő céges hirdetésekre kaptok visszajelzéseket, hogy interjúztatnának stb ? Professiont szoktam nézegetni, mert bő kínálat van pályakezdő pozíciókból is - de általában ilyen gr*fton, egyéb recruitment cégek hirdetnek ott, és már vagy a 25-ödik (a korábbi 30-40 sikertelent nem is említem) hirdetésre küldök el úgy anyagot úgy, hogy semmilyen megkeresést nem kapok,csak automata visszaigazoló emaileket
-
Kobe
veterán
az egy dolog, hogy van benne sok hasznos újdonság, de én speciel több alkalmazást is használok/használtam rendszeresen, nem húdekomolyak, de pl a képem vakartam attól, hogy a vistához írt verziók mindegyike egy az egyben feláldozza a funkcionalitást a design oltárán, nem kell nekem csiricsáré menüsor, ilyen olyan villogós izékkal, legyen egy "univerzális" gomb és elrendezés, amit már megszoktam
-
Kobe
veterán
kimutatásokat vágom nagyjából - igaz varázsló segedelmével, de most pl szabadidőmben úgyis unatkozok, megtanulok pár hotkeyt meg gyorstrükköt, illetve találtam egy nagyon klassz gazdasági oktatóanyagot, lynda.com os - nettójelenérték meghatározás, hitelütemezés, jövőbeni érték meghatározása, vezetői riportok, trendek, stb, egy probléma van vele, hogy excel 2007-re kihegyezett anyag. Nem tudom, munkahelyek hogy vannak vele, de az office 2007-nél nagyobb hulladékot én még nem láttam. Szép, jó, designos, ellenben funkcionalitása zéró...
-
Kobe
veterán
ha egy hirdetésben azt írják, hogy erős excel tudás szükséges, az mit takarhat ? logisztikai területen mik lehetnek az excelnek azok a részei?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
JobAngel - Az álláskeresők védangyala
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Samsung LCD és LED TV-k
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Projektor topic
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest