- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
Hát, sajnos az egy alapszintű, integrált grafika, nem sok mindenre jó, ezt el kell fogadnod. Játékra akár a legegyszerűbb, legkisebb tudású, de diszkrét grafikai chipes gépet kellett volna venned.
10417: nem azt jelenti. Annyit jelent, hogy fogyasztásban, egyébben notebookokba lett tervezve. Egy mezei, északi hídban levő, nem cserélhető, integrált grafika. De mit akarsz már notin játszani? Örülj, hogy ad képet.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Igen-igen! Jól döntöttél adamAT, maradj az Acernél
, a Toshiba egy trágya.
Instabil, nincs supportja. És még a HD-DVD-vel is befürödtek. Na meg HDD-t akarnak rád erőltetni SSD helyett.HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Én sem. Sőt ebben a topikban nem is igen fogsz hallani ilyet. Mindenkinek Acer van ugyanis szinte azon emberek közül, aki idejár. És nagy többségünk elégedett vele. Magamnak is 3 Acer gépem volt már, és közeli ismertségben pedig egy negyedik. Tökéletesen üzemeltek.
A másik topik pedig a maga igazát hajtja. Olyan ez, mint a tanárok esetében, mindegyik azt mondja, hogy Ő tanít jól, ahogy eddig tanultátok, az a helytelen.
HGyu
UI: Szerintem nagyon jók az Acer notebookok!
-
04ahgy
nagyúr
Az a 90-95°C az sok. Nem is kicsit! Szerviz kéne, hogy lássa, lehet, hogy csak a gyári pasztázás ilyen gyér. Épp ezért szoktam a zsír új lapokat is a chipsetborda alatt újrapasztázni. Persze notebooknál ez nem játszik.
A túlmelegedés továbbá semmiféle driver gondja nem lehet. A túlmelegedés egy fizikai tény, sajnos hűtési elégtelenségre utal.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Nekem is lenne egy hasonló gondom...
Ott van ugye a HDD elején az a kicsiny 2,3GB-os, FAT partíció. Rejtett. eRecovery-vel lehet csinálni: bootolható image-et, és csak add-on CD-t (gondolom illesztőprogik, egyebek). Namármost, a bootolható CD nekem, ha kiírom, az istennek sem akar _rendesen_ bootolni.
Elindul róla a gép, de egy fekete háttéren, bal felső sarokban villogó fehér kurzoron kívül más nem fogad...
Más gépen is ugyanez. Szeretném én azt a partíciót pedig eltüntetni onnan.Adtak a gépemhez még egy spéci cuccost is! BluetoothPhone. PC-Card foglalatban tölt, gyakorlatilag egy wireless kézibeszélő. Ez az alkatrész nekem rossz. Nem tölt, csak melegszik. Gondolom zárlatos az akkuja. Csak akkor akarják legarizni, hogy ha az egész gépet visszaküldöm Brnoba! Ekkor az adataimmal mi lesz? Mert ugye ott van a kitétel, hogy felelősséget nem vállalnak. De a gép hibátlan, csak az a kis bigyula a rossz. Mit tehetnék?
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Hello!
Nemrég vettem egy gépecskét, ami a topik címéhez illően Acer márkájú. Az előző is Acer volt, amíg el nem tulajdonították, és az az előtti is Acer volt, míg el nem romlott, és garanciálisan nem kaptam azt, amit elloptak.
Az első: Acer TravelMate 2413LMi, mellyel elégedett voltam, csak az akku bírt keveset, ~1,5 órát. Főbb paraméterei az alábbiak.
Celeron M 370 (1,5GHz)
i915GML
256MB DDR2-400 (amit bővítettem 768MB-ra)
40GB 4200rpm IDE harddisk
1024*768 14" matt TFT
DVD író.A kijelzője meghibásodott, és ekkor cserélték később erre, a másodikra (Acer TravelMate 2493WLMi):
Celeron M 420 (1,6GHz)
i915GML
512MB DDR2-533 (amit bővítettem 2GB-ra)
60GB 5400rpm IDE harddisk
1280*800 1,4" matt wide TFT
DVD író.
WLAN
kártyaolvasó
Akkuról 3 órát bírt, és ezzel a géppel is nagyon meg voltam elégedve.Most vettem, mert kénytelen voltam az egyetem miatt venni. Ezúttal egy subnotira esett a választásom, az alábbi szempontok alapján:
- CPU gyakorlatilag mindegy
- NE legyen fényes kijelzője
- Ne express Card, hanem PC Card II (PCMCIA-nak hiszik hibásan) legyen benne a bővítőhely.
- Akkuüzemidő
- NEM az Acer új, fényes fekete vs. hófehér designja...A gép egy TravelMate 3012WTMi lett végül is. Paraméterei:
CoreDuo T2300 1,66GHz
i945GM
2 * 512MB Dual DDR2-667
120GB 5400rpm SATA HDD
1280*800 12,1" matt wide TFT
Gigabit Ethernet, WLAN, Bluetooth, Infra
Külső FireWire DVD író
Két akku, egy 6 cellás, és egy 3 cellás (4800mAh, 2200mAh)
4,5 óra, 1,7 óra üzemidők ezekről.
1,3Mpixel webcam.
1,7kg a kisebb, 1,9kg a nagyobb akkuval. És akkora az egész, mint egy A/4-es lap.
És ami még fontos, hogy nem műanyag, hanem magnézium házas az apró szépség.214.000 Ft-ért vesztegették. Tisztában vagyok vele, hogy nem a legújabb CPU, stb., de elég jól megérte ennyiért. Nektek mi a véleményetek?
HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra