Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
twollah
nagyúr
válasz Neurotoxin #4050 üzenetére
Mire rajottem a trukkjere eltokoltem vele majd egy percet.
Eloszor arra gondoltam, hogy vmi lenyilo ajto lehet, de nem talaltam zsanerokat, az utan probalkoztam a befele nyomassal mint a kartyaolvaso eseteben. -
twollah
nagyúr
Tegnaprol mara virrado ejszaka fordult elo, hogy egesz ejjel ment a notebookom (Acer 5710Z) az asztalon.
Kicsit feltem, hogy hangos lesz a gep, de nem.
A ventilator neha felzugott, de olyan halkan, hogy tenyleg csak akkor hallottam meg a hangjat ha nagyon figyeltem ra, a HDD kaparaszasat meg egyaltalan nem hallottam.
Szoval elegedett vagyok a gepzajaval is. -
TigerCat
nagyúr
3-4 napja egy ismerősöm laptopján dolgoztunk. Miután végeztünk és elrakta volna a táskájába, BECSOMAGOLTA EGY REKLÁMSZATYORBA!!!
Először azt hittem poén, de azt mondta, ha jót akarok, én is csomagoljam be és úgy tegyem el a táskába.
Állítólag a páralecsapódás miatt tönkre tud menni, így viszont nem lesz baja...
Na erre varrjon valaki gombot?!Az Acernél ezt eddig senki nem mondta és nem emlékszem, hogy a kézikönyvben benne lett volna...
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
almorion
csendes tag
sziasztok..
gépet vennék, lehet, hogy acert, a két esélyes:
TM5520 402g16 x056
lényeg: turion tl58 (ATI M690G chipkészlet)+ radeon x2400xt
vagy
TM5720 302g16 x028
lényeg: centrino c2d t7300 (Intel PM965 Express chipkészlet)+ radeon x2500
mindkettőben 2GB memória, a többi ugyanaz/lényegtelennek tűnik...cél: CAD, render, kis játék
nos a kérdés pedig, hogy melyik processzor a jobb, továbbá, hogy megvannak-e együtt az intel chipkészlet és a radeon, illetve általában az acer gépek megbízhatóak-e..köszi
TM5520G-6A1G08Mi - XP
-
almorion
csendes tag
ja és @4053:
csak hogy bemutassam a dolog fonákoldalát is, a szatyor ugyanúgy megakadályozza a pára távozását is, ilyen módon ha pára került a gépbe, az nem fog kiszellőzni...
ugyanis a pára akkor kerülhet rá/bele, amikor a kinti hidegből elővéve rácsapódik a beltéri nedvesség, nem pedig fordítva..meggondolandó..
[ Szerkesztve ]
TM5520G-6A1G08Mi - XP
-
atos30
aktív tag
válasz TigerCat #4053 üzenetére
Vegyél egy friss zsemlét és tedd bele egy nájlonba.Kis idő mulva a nájlon belülről vizes lesz, mert a meleg zsemle meleg levegője kicsapódik a hidegebb nájlonon.Namármost ha egy notit ami mondjuk használva is volt ,belerakod egy szatyorba ami persze biztos hidegebb jó eséllyel hasonló lesz, bár a notinak nincs víztartalma,mint a zsemlének ,így tehát én rád bízom a kisérletezgetést.
A pénz azért van, hogy elköltsük!
-
SCRIPT
tag
Sziasztok!
Ha ezt a notebookot veszem meg, akkor jó lesz hozzá a 32 bites windows xp, vagy 64 bites kell? Mert ha jól tudom a proci 64 bites...
Másik kérdés:
a Crystalbrite képernyő az miért jó, vagy miért rossz?
Ha megveszem a notit, akkor garanciavesztés nélkül cserélhetek memóriát+hdd-t?
Kössz!
-
Xtranz
csendes tag
1 Hete vettem ugyanezt a notit,a benne lévő 512 es modult kivágtam ,és raktam bele 2 db 1 gigás modult.
Xp-vel használom,filmezni ,játszani,net stb.
Kipróbáltam 1-2 játékkal is.A gépben egy Ati radeon X1100 as kártya van ami sokak szerint nemsokmindenre jó.
A következő gameket néztem meg ungeon Siege 2, 1024x768 ban max detailon futott.
Far Cry 1024x768 on medium részletességen fut.
NFS MW médium detail.
Gondoltam egy bátrat és felraktam a Stalkert, közepes grafikai részletességgel 1.5 óra játék után hagytam abba
Heroes4 et néztem ,hibátlanul ment.Heroes 5 viszont játszhatatlan még 640x480 ban is.
Mai programok közül a Fantasy Wars is ment vele,és wowban is 25-30 framet hozott 1024-ben (igaz minden lowon) de határozottan játszható volt.
Dvd-re ,netre ,egyébre hibátlan.
Akkumlátora 6 cellás,windowsban poroszkálva,ha minden sallangot kikapcsolok ( hálókártyát leállítottam,monitor fényerőt 50% al csökkentettem ,akkor az akkura 2.45 percet írt ki.
A fent említett gameket mind hálózati áramforrásról üzemeltetve néztem.Akkuról üzemelve nem ajánlom hogy bárki is játékra használja a notit,mert a videókártya sebességét 300Mhz ről (akkurol üzemeltetve) leveszi 100Mhz re ,és a proci sebességét(2Ghz) is felezi. (lehet hogy szoftveresen ezt lehet állítani ,de még nem volt rá időm/kedvem)
Mindent összefoglalva sokkal szerényebb teljesítményre számítottam.És nagyon megvagyok elégedve a masinával .
Semmiféle dirveres inkompatibilitás nemfordult elő sem az oprendszer telepítése közben ,sem használat közben. -
Xtranz
csendes tag
Amugy az egészet a 3886 os hozzászólásra válaszolva írtam .
Az Acer 3055 ös notiról volt szó. -
toM517
aktív tag
Sziasztok !
A kerdesem az, hogy az 5720Z acer laptopban, amely jelenleg kaphato az Electro Wolrd-ben 130k-ert vajon lehet upgradelni a procijat? T2310, ha igen milyenre? Az a videokartya nagyjabol mire eleg? Jatszani nem szoktam...de vistat futtatnek rajta. Aero kiraly lesz vele?
Koszonom elore is a segitseget !
-
oregcsóka
őstag
Sziasztok. Az Acer oldalán az Aspire 5720z-hez csak Vista driverek vannak fent.
De én XP prof-ot akarok rátenni. Ahhoz viszont nem találok drivert sehol.
Hogyan lehetne ezt a problémát megoldani?
(Bármit írhattok, megköszönöm, csak azt az egyet ne, hogy tegyek fel rá Vistát) Köszönöm.''Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd.'' /Mahatma Gandhi/
-
pkiraly
csendes tag
sziasztok!
a segítségeteket szeretném kérni notebook vásárlásban...ez lesz az első, és kicsit tanácstalan vagyok....
a kiszemelt példány: 5720G-302G16
Centrino 2 Duo T7300 2GHz
ATI X2600 512MB
2048MB (2*1024) DDR2
160GB 5400RPM S-ATAfontos szempont, hogy a játékok jól menjenek rajta, ill. egy ideig ne kelljen bővítgetni, cserén gondolkozni...
előre is nagyon köszönöm
-
hanee
senior tag
válasz pkiraly #4066 üzenetére
Szia!
Nem értem meg, miért akarnak emberek játékra notebook-ot venni
A bővíthetőséget kb. felejtsd is el, mert nagyon drága a videokártya. Persze RAM-ot vehetsz bele, de 2 GB mellé minek még (amúgy is csak 2 slot van benne).
Nekem egyébként ilyen notebook-om van, csak az a különbség, hogy ebben NVidia Geforce 8600 GS VGA van. A játékok menni fognak a gépeden, de ne várj csodát: nem fognak legjobb felbontásban menni, épp csak közepesben, azt pedig el is felejtheted, hogy akksiról játssz.hanee
-
hanee
senior tag
Akkor jár garanciavesztéssel, ha amiatt megy tönkre valami a gépben. Másrészről ha lecseréled egy az egyben. Szóval ha pl. RAM-ot cserélsz, a régit meg kell tartani mert ha garis probléma van, eredeti állapotában kell beküldeni a szervíznek, tehát ilyenkor visszacserélni addig. De természetesen nyugodtan "upgradelheted" memóriával vagy nagyobb winyóval, ha akarod.
hanee
-
oregcsóka
őstag
A 4064-re senki?
''Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd.'' /Mahatma Gandhi/
-
dekoninck
aktív tag
Azért, mert bizonyos szoftverek már elkészültek natív 64 bites kiadásban is, a 64 bites XP, Vista vagy Linuxok alá. Ezek általában nagyon memóriaigényes feladatokat végző szoftverek (képfeldolgozás, videofeldolgozás, CAD, tudományos célú kütyük, meg ilyesmi). Ezek gyorsabban futnak, és profitálhatnak a 64 bites rendszerek által kezelhető jóval több memóriából. Volt itt a PH!-n egy átlagfelhasználó által írt összehasonlító cikk, aminek a konklúziója az, hogy átlagos feledatok miatt nem feltétlenül éri meg váltani, bár a rendszer kissé gyorsabbá vált.
De máshol biztos találsz bőbeszédűbb és alaposabb teszteket is.[ Szerkesztve ]
-
toM517
aktív tag
válasz pkiraly #4066 üzenetére
Hat oregem ez durva laptop ! xd
Ha megvan ra a love ( ami gondolom nem keves, mennyi is? ), akkor nem haboznek.
Esetleg ha annyira jatszasra kell, es azt ugysem utkozben csinalod, miert nem veszel egy pc-t meg egy notit, na? a ketto is kijon ennek az arabolAmugy visszaterve az 5720Z-re ma en is megneztem kozelebbrol, de mivel nem volt rajta oprendszer ezert nem volt alkalmam betesztelni a Vista sebesseget rajta.
CPU upgradet gondolom felejtsem el...( T2310 ) --> pedig ez eleg gyengus, de meg mindig jobb, mint egy Celeron...
Azt mondtak, remelem igaz is, hogy 2magos ez a proci, a L2 cahce 1MB, fejenkent? vagy osztoznak rajta?Na szoval a kerdesem megvegyem-e ezt a laptopot? Amire hasznalni fogom: netezes, filmezes, letoltes, kulso vinyora, mindezt Vista 32bit-en.
Mivel ez csak 32bitet tamogat, ha jol tudom, de mindegyis a 64bit meg szuksegtelen...
130ezret csak meger mar Eleg sokmindent tud az arahoz kepest, nem? ( Szinte magamat beszelem ra... ) Bluetottoth, a/b/g WIFI, irDA, stb.
Tenyleg az a 6cellas 4000 mAh-s akku meddig docogtetheti a gepet?[ Szerkesztve ]
-
hanee
senior tag
Szia!
Tévedsz a procival kapcsolatban, a Celeronnal én nem is hasonlítgatnám. Igaz a két magos processzorokból nem a legerősebb, de mondjuk egy P4 3Ghz-es procit azért éppen lepipál. Szerintem ennyi pénzért bőven megéri, elárulom hogy annak a notebook-nak a nagyker ára is brutto több, mint amennyiért ott árulják most.
Azokra, amikre neked kell, bőven elég lesz a gép Vista-val, akár 64 bitessel is ha olyanod van. Egyedül annyi, hogy +1 gb ram-ot érdemes bele venni.hanee
-
toM517
aktív tag
Zsiir !!
Koszi mindekettotoknek a valaszt, viszont mennyit bir ki az akksija? Le lehet rendszabalyozni a procit, egyebet, hogy kevesebbet egyen?
-
twollah
nagyúr
-
Mirones
tag
MEGVETTEM A GÉPET!
Első noteszem sokat keresgéltem neten (ram mhz, proci típus, minnél többet olcsobban) ameddig megtaláltam egy egész szimpatikus gépet (lenovo 3000 n200 ty2bghv).
Rá egy napra posta ládában kacsingat rám az acer szintén 130ért Gondoltam megnézem mit tud és nem is akartam nagyon elhinni azt hidtem van valami átvágás a dologban.
De nincs, mert itthon vanViszont az lenne a kérdésem, hogy xp-t hogyan tudom feltenni rá?
Tudom ezt már nagyon rég meg kellet volna tanulnom, hogy megy sata vinyóknál, de (szerencsére) sajnos eddig csak ata vinyókkal volt dolgom.
Milyen progit kell és honnan leszednem aztán pendriveről hogyan tudom azt futtatni vagy micsod?
Köszi! -
toM517
aktív tag
válasz Mirones #4081 üzenetére
Hat szerintem vegyel itt PH!-n egy giga ramot meg bele, tovabbi 5ezer forint es tegyel fel Vistat, megszunnek a gondok ! - En is ezt tervezem. Mar, ha jut meg nekem is ebbol a cuccbol.
Amugymeg ugy kell SATA-t telepiteni, hogy fogod es az alaplapgyartonak az oldalara felmesz, ami ugye jo kerdes, de ezestben valszeg Acer honlap es megnezed van-e xp-s driver, ha nincsen feljebb olvasol es mintha lett volna valami link, ami xp-s dolgokkal van tele. Maskulonben vannak ilyen moddolt xp-k, amikbe mar elore be vannak iktatva a driverek igy azokat nem kell kulon felrakni, szinte mindent felismer rogton ! - ez a kenyelmesebb, de veszelyesebb megoldas, szerintem.
Remelem tudtam segiteni ;)
Viszont ami engem erdekel, hogy lattam rajta BT gombot, de van is benne vagy csak a szeria egyes tagjaiban van? a WIFI milyen is pontosan es esetleg tudod-e, hogy hany modulbol tevodik ossze az 1GB? 1 vagy 2?
Tartozekai gondolom tolto,akku valami cd azt pa?Amugy ebbol a Z-s valtozatbol van ilyen is:
http://www.usanotebook.hu/index.php?&tpl=product&prid=6950Es itt azt irjak, hogy 44W az akkuja, na gondolom nem Low Voltage a proci, mert akkor L-el kezdodne, es akkor valszeg 1 orat birhat az akksi?? ( 31-33W a proci, nameg a tobbi cuccos ) Vagy nem egeszen ilyen egyszeru? Elso notesz volna nekem is es nem akarom megbanni csak ezert kerdezek ilyen sokat, nameg kene meg 50k, remelem a 3nap alatt osszetudom okoskodni valahogyan...
[ Szerkesztve ]
-
Mirones
tag
a saturnusz ujságban most olvasom hogy 2gb rammal meg geforce 8400m-gs 256 vga val már 190.
A notebook hu-n nézem részletes leírást azt írta 1modulos 667 vagy mi a mhz-e neki.bluetoot van
Ekkora összeget még nem adtam ki gépre soha énis nagyon meg gondoltam reméllem jó lessz.
-
toM517
aktív tag
válasz Mirones #4086 üzenetére
Remelem tudtam segiteni ;)
Viszont ami engem erdekel, hogy lattam rajta BT gombot, de van is benne vagy csak a szeria egyes tagjaiban van? a WIFI milyen is pontosan es esetleg tudod-e, hogy hany modulbol tevodik ossze az 1GB? 1 vagy 2?
Tartozekai gondolom tolto,akku valami cd azt pa?Amugy ebbol a Z-s valtozatbol van ilyen is:
http://www.usanotebook.hu/index.php?&tpl=product&prid=6950Es itt azt irjak, hogy 44W az akkuja, na gondolom nem Low Voltage a proci, mert akkor L-el kezdodne, es akkor valszeg 1 orat birhat az akksi?? ( 31-33W a proci, nameg a tobbi cuccos ) Vagy nem egeszen ilyen egyszeru? Elso notesz volna nekem is es nem akarom megbanni csak ezert kerdezek ilyen sokat, nameg kene meg 50k, remelem a 3nap alatt osszetudom okoskodni valahogyan...
-
toM517
aktív tag
válasz Mirones #4087 üzenetére
A 2 GB ram az kell, de az csak +5 es nem 60, a vidkari nagyon felesleges bele, foleg egy 8400GS xddd - lol, vagy valami komoly vagy semmilyen, de inkabb semmilyen, mert notebookbavalo vga mindig rohadtul draga es rohadtul felesleges is, aki jatszani akar a pc-jet upgradelje
Amugy ott en is lattam, hogy egy modul, de te nem ott vetted, hanem az EW-ben, hatha valami megsincs ugynugy, mert ha szervizelni akarom majd, amit remelem nem kell, akkor az eredeti modull(okk)al kell leszallitani en meg minek tartogassam?... Igaz nem tobbtizezrekrol van szo, nade akkoris...Amugy a blue-t ki is probaltad? Vagyis valoszinuleg nem, mivel meg nincsen fenn oprendszer, majd legyszives ird meg a tutit
[ Szerkesztve ]
-
toM517
aktív tag
Meg valami nem tiszta, akkor lehet cserelni valami nagyobbra a procijat az 5720Z-nek? Vagy a hutes -megoldas miatt ez total buko?
Ha mondjuk kesobb tennek belle egy T7xxx-et az megolne a notit?
Vagy a foglalat sem egyforma?
Esetleg egy L szerias is megteszi majd upgradenek, 667Mhz FSB, 2MB cache es ezek 1.8GhZ-t is tudnak.[ Szerkesztve ]
-
twollah
nagyúr
Hat szerintem ez proba szerencse kerdese.
Elotte meg kene nezned, hogy van e uj BIOS a gephez ami tamogatja az uj CPUt amit beleraknal.
Tudom ajanlani ezt a oldalt ahol csinaltam par kepet a gepem (Acer 5710Z) BIOSarol.
Ha jol megnezed a kepetek akkor lathatod, hogy a boot sorrenden es mas aprosagon kivul nem nagyon tudod buzeralni a BIOSt.Mas, hogy kerdezoskodj a boltokban hatha tobbet tudnak segiteni.
-
Mirones
tag
Nem találtam programot a sata vinyóhoz
Az xp-s izét meg nem tudom meg lehet-e csinálni egy moddolt xpvel? -
Mirones
tag
Még valami mivel tudom legyilkolni a linux partíciót?
-
cdc02
csendes tag
Sziasztok!!!
Ma vettem egy Acer Travelmate 5520 G típusú laptopot AMD Turion x2 TL 58 as procival és ATI Mobility radeon HD 2400 XT videókártyával és lenne egy nagy problémám. A gépre vista home premium volt előre telepítve és az a gond hogyha aksiról megy a gép akkor a kurzor alatt lévő szöveget illetve ami a kurzor alá kerül mozgáskor elmosódik,elmossa míg ha hálozatra van dugva akkor minden ok. Leszedtem az Acer honlapjáról a legújabb videokártya drivert valamint a vistahoz is minden létező frissítést telepítettem. Ennek ellenére semmi. Találkozott e már valaki ilyen problémával??????????????? Én arra gyanakszom, hogy valami az energiagazdálkodásnál nem kóser ,de nem jöttem rá, hogy mi az ami bekavar az aero glassba. Valaki tapasztált már ilyet? Esetleg más videokártyánál? Kérlek ha valaki tud akkor mielőbb válaszoljon mert még 3 napig visszaveszik a gépet, ha ez mégis valami hardveres probléma lenne. Köszönöm szépen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Őskoczka
- Öregszem
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
- Acer Nitro 5 Gamer laptop
- Asus ZenBook UX305CA 13.3" FHD/Intel Core m7-6Y75/8GB RAM/256 SSD/Win10
- Acer Aspire 3 A315-56 15.6" FHD IPS, i3-1005G1, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD
- Dell Inspiron 5537 laptop i7-es processzorral, AMD Radeon HD 8850M videokártyás eladó
- HP ProBook 440 G3 laptop újszerű akkuval eladó
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest