Hirdetés
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Sikeres CoffeeTime modok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeges
senior tag
válasz
nofreenick
üzenetére
1. lekérdezést csinálsz, ami megmondja, mely sorokból van kettő vagy annál több -> berakod az index mezőit a lekérdezés mezői közé, majd view -> totals. ezután beraksz még egy tetszőleges mezőt a legelejére, total-t beállítod ''count''-ra, és criteria-ba beírod, h ''>1''. ezzel csináltál egy olyan lekérdezést, ami megmondja, h az index mezőkre vonatkoztatva melyek azok, amelyekből kettő vagy több van a táblában (azaz duplikátum).
2. query -> make-table query, és add meg, mi legyen az új tábla neve!
3. le tudod tesztelni a lekérdezést ''normál'' view-val, de az is jó sokáoig fog futni. ha viszont a középen megjelenő ''!'' ikonra klikkelsz, akkor létrehozza a táblát, amiben kizárólag a duplikált rekordok vannak (lehet, előbb menteni köll a lekérdezést, már nem emlékszem) - addig mondjuk menj el kávézni, de inkább ebédelni![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
4. miután megvan a lekérdezésed, manuálisan ki tudod keresni azokat a sorokat az eredeti táblából, amikből több van, és manuálisan törölheted is.
közben eszembe jutott, mintha azt írtad volna, h a tábla minden mezője része az indexnek. ha ez igaz, ebben a speciális esetben azt is megcsinálhatod, h a ''criteria'' mezőbe nem írsz semmit. ennek az lesz a hatása, h létrehozol egy olyan táblát, amiben minden, az eredeti táblában meglévő rekord benne van, kivéve azokat, amelyek már duplikátumok (azaz mindenből egyetlen rekord marad). mintha neked pont ez kéne
szerk: #200: meg lehet úgy is csinálni, h előre megcsinálod a lekérdezést, és a criteria-ba beírod az űrlapon lévő legördülő-menü nevét (persze teljes hivatkozással, űrlapostul). a legrödülő ''frissítésre'' tulajdonságához létre lehet hozni egy modult, amibe docmd.openquery paranccsal meghívod a megfelelő lekérdezést.
[Szerkesztve] -
jeges
senior tag
válasz
nofreenick
üzenetére
ha bazi nagy a tábla, és sokáig fut egy lekérdezés, én inkább futtatok egy táblakészítő lekérdezést, ami jelen esetben megmondja, mely rekordokból van minimum 2 (count), és lementi az eredményt egy külön táblába. ezután a lekérdezést visszajoinolom az eredeti táblába (inner join). ez a legutóbbi eredményül éppen a kívánt rekordokat adja. mondjuk törölni inkább manuálisan lenne célszerűbb, de ez már a Te dolgod.
később már meg lehet azt is csinálni, h egy-egy importot vmi tmp táblába rakjon (ez mégis kisebb), ebből ki lehet gyomlálni a ''felesleget'', és ezután adja hozzá a ''nagy'' táblához (pl. külön hozzáfűző lekérdezéssel, ami külön funkcióval futtatható). -
Gh0sT
addikt
válasz
nofreenick
üzenetére
Beszúrás --> Lekérdezés
Ezt írja róla: megtalálja a többször előforduló mezőértékeket egy táblában vagy lekérdezésben. -
nofreenick
aktív tag
válasz
nofreenick
üzenetére
találtam 1 ilyet: Table Analyzer Wizard sztem ez lesz, de ez nekem kínai

-
Gh0sT
addikt
válasz
nofreenick
üzenetére
Megvan:
Csinálsz egy lekérdezést a varázslóval! Van olyan, hogy azonosakat kereső lekérdezés. Ezt lefuttatod, és kidobja neked az összes azonos rekordot, amiket szépen manuálisan lehet törölni. Kicsit macerás, de kikeresned legalább nem kell őket. -
Gh0sT
addikt
válasz
nofreenick
üzenetére
Szóval... én ezt úgy képzeltem el, hogy megnyitod a táblát tervező nézetben. Kiválasztod azt a mezőt (mondjuk ügyfél név, szem szín, stb...), amiben nem szeretnéd, hogy ugyanaz az érték kétszer előforduljon. Eztán a mező tulajdonságainál van egy olyan opció, hogy indexelt. Ebben kiválasztod az indexelt (nem lehet azonos)-t és nemtom mi lesz...

Nah, közben kipróbáltam és elvileg jó lenne, de gyakorlatilag nem működik... Azt mondja, hogy így nem hajlandó menteni a táblát, mert több azonos érték szerepelne indexben, vagy elsődleges kulcsban...
-
Gh0sT
addikt
válasz
nofreenick
üzenetére
Barbár dolgot mondok:
Mi van akkor, ha a mező tulajdonságainál belövöd, hogy az érték nem lehet azonos?! Ilyenkor ugye feljön egy figyelmeztető ablak, hogy blabla több azonos rekord van és a módosítás adatvesztés fog eredményezni. Ez ugye brutálisan hangzik, de neked most szvsz pont ez kellene... Vagy nem? Én megpróbálnám... persze csak biztonsági másolat után. -
Gh0sT
addikt
válasz
nofreenick
üzenetére
1,5 GB???
Ez kb hány rekord?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Milyen notebookot vegyek?
- A Kindle-botrány röviden — a digitális tulajdon vége
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Dell notebook topic
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Autós topik
- Gumi és felni topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS DUAL MINI RTX 3060Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKG K371 professzionális stúdió fejhallgató
- 1 év garancia, Hp 640 G8 i5-1135G7 16Gb rammal win11-el
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)