- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Gurulunk, WAZE?!
- MasterDeeJay: Legújabb beszerzésem: Sata to Sas adapter
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- hdanesz: Elektromos autózás - Hyundai Ioniq 28 kWh - 2018
Új hozzászólás Aktív témák
-
lapa
veterán
na feladom: szóval én mindenáron azt szeretném megoldani, hogy erről a gépről át tudjak rsyncelni valamit a távoli gépre. mindezt úgy, hogy mindkét (ubuntu) gépen sudo vagyok.
ezt szeretném:
1. elindítom a scriptet
2. ssh távoli gép jelszót kér
3. távoli sudo jelszót kér és mountol egy partíciót (eddig asszem megvagyok).4.
sudo rsync -a -v -z -e ssh --rsync-path='sudo rsync' \
--delete \
--exclude=/var/lib/video \
--exclude=/dev \
--exclude=/tmp \
--exclude=/proc \
--exclude=/lost+found \
--exclude=/media \
--exclude=/mnt \
--exclude=/sys / lapa@ii:/media/sdb1/5. távoli umount (ez is megvan)
a bajom a 4. ponttal van, mindenáron sudo: no tty present and no askpass program specified -et kapok.
volt egy olyan ugly workaround, hogy előtte
stty -echo; ssh myUser@REMOTE_SERVER "sudo -v"; stty echo
de ahhoz ki kéne kapcsolni a sudo per-tty ticketjét, és ha jól értem azt nem akarom szekurity részirűl.
volt ugyanitt valami ilyen megoldási javaslat, de ezt még emésztem. azt írják ebben látszik a jelszó, szóval nem tűnik nyerőnek:
rsync -R -avz -e ssh --rsync-path="echo mypassword | sudo -S mkdir -p /remote/lovely/folder && sudo rsync" /home/ubuntu/my/lovely/folder ubuntu@x.x.x.x:/remote/lovely/folder --delete
valahogy csak meg lehet ezt oldani, és szerintem elég fontos lenne. általában nagyon lényeges lenne a távoli sudo-s rsync.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest