- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X AIDA64, és PCMark 10 Benchmarkokban mérve
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gdi
senior tag
Dinamikus DNS-regisztráció témakörben szeretnék segítséget kérni.
A helyzet a következő: vagy egy mindenes kis kiszolgálóm itthon, Debian fut rajta, ezen állítottam be anno még többek között egy isc-dhcp-servert és egy bind-et helyi dhcp/dns-re. Dinamikus dns regisztráció-t is belőttem kettejük között, és ezzel lenne most egy megoldandó gondom.
A zónába be-regisztráció szépen megy bind-be, de ezek a bejegyzések végleg ott is maradnak. Ez azért baj, mert sok (átmeneti) virtuális gép fordul meg a hálózaton és regisztrálja a hostnevét, így egy idő után több száz, régen halott rekordom lesz.
Neten turkáltam, de nem találtam semmit arra, hogyan lehet ezeket auto eltávolíttatni. (pl ha dhcp-ben kiosztás lejár, és nem volt frissítési kérelem, akkor bind zónafájljából is szedje ki.) Egy helyen írták, hogy az isc-dhcp-server "leveszi kezét" a bindről regisztrálás után, így az nem tudja. De kétlem, hogy ez azt jelentené, hogy dhcp3-server máshogy viselkedne.
Szóval a kérdés, hogy meg lehet-e ezt oldani, és ha igen, milyen módon?
(Elsősorban alap konfigurációs lehetőség érdekel, cronolt script csak a vésztervre)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3143, 96% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest