- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ATK Blazing Sky X1 Ultimate Metallic Red gamer egér
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sellerbuyer: Milyen mobiltelefont vegyek 2025 ben?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzDavid99: Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- Kempingezés és sátrazás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rickazoid
addikt
válasz
Lacces #13680 üzenetére
Egyéni vélemény:
Nekem nincs bajom az Ubuntuval, bárki hozzá nem értőnek azt ajánlom. Viszont oktatási célokra szerintem nem megfelelő, ahhoz már túlzottan elvitték az egyszerű felhasználás és a "sose találkozz a terminállal, mert nincs rá szükséged" szemlélet felé. Ez annyiból jó, hogy tényleg bárki használhatja és már felveszi a versenyt egy Windows 7-essel is, viszont ennek az a hátránya, hogy csak egy hülyebiztos rendszert próbálnak faragni belőle és gyakran bonyolultabb megoldani problémákat vele, mint egy kevésbé elterjedt és ilyen formán nem a látványelemekre, nem a mezei júzernek szánt disztribúcióval. Persze minél kevesebb a probléma, annál kevésbé feltűnő. Szóval nem magát az Ubuntut kifogásoltam, hanem hogy oktatási célokra arra építkezzenek. Persze más kérdés, hogy mit akarnak oktatni, de ha tényleg semmi szükség a terminálra, akkor abból nem lesz például Bash oktatás, pedig néha sokkal hasznosabb és gyorsabb írni egy scriptet, mint egérrel kattintgatni ide-oda.
Persze más kérdés, hogy mennyiben építkezik az Ubuntu sajátosságaira valami, a GNOME2 alapú DE-n meg is lepődtem, nem is tudtam, hogy van ilyen, de ez talán egy jel arra, hogy a GNOME3 nem igazán arra való, hogy valaki tanuljon bármit a rendszerről, hanem csak hogy használja anélkül, hogy tudná mi hogyan is működik.
Amitől viszont a hideg kiráz, az a GRUB2. Agyonbonyolították, hogy csicsás legyen, pedig egy rendszertöltőnek nem az a szerepe, hogy szép legyen, hanem hogy működjön és egyszerű legyen konfigurálni. Persze, meg lehet tanulni kezelni és onnantól ugyanúgy teszi a dolgát, de én maradok a Legacy-nál, sose volt még vele gondom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP Pavilion G6 - i5-2G I 4GB I 120GB SSD I Radeon I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. Asus ROG Strix G614JVR-N4014W SZÁMLÁVAL GARANCIÁVAL
- Új állapotú, csúcstechnológiás Roborock Saros Z70 robotporszívó (katt a szóviccért!)
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest