Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1851) reelc válasza Dilikutya (#1848) üzenetére


reelc
veterán

Remélem megérte anyagilag a Kingpinnek kiadni!
Majdnem világpremier volt mint a Fantasztikus Négyes album.

Gondolom láttad az új Marvel Legendákat, 1970-es évek. :) Marvel Team-Upok.

(#1852) WhiteWalker válasza reelc (#1851) üzenetére


WhiteWalker
nagyúr

Hát erre kíváncsi lennék...
Személyesen véleményem , hogy a kiadás és a grafika gyönyörű , de a sztori harmat gyenge.

(#1853) Dilikutya válasza reelc (#1851) üzenetére


Dilikutya
félisten

Én is bízom benne, hogy megérte, amúgy nem is volt rossz sztori. Mondjuk nem csoda, valami régi Tim Burton forgatókönyv vázlat volt az alapja, úgy emlekszem. Felőlem jöhet a többi filmes is.
Láttam a Marvel Legendákat, ezt most csúnya módon újságosnál veszem meg mint a karácsonyi Marvelt, 2 hete jött meg a Kingpin csomagom az előrendelésekkel, meg őszi megjelenésekkel, még vártam volna vele de postán kérőknél nem tartogatták tovább a kiküldést. Nem szeretek darabonként rendelni, bár a Bubit, Frikét kénytelen vagyok, ők kevés cuccot adnak ki és nem is mind érdekel. Bubit meg érdemes időben megvenni, mert igen hamar kifogy 1-1 kötet, főleg a klasszikus sztorik. Mondjuk a havi rendeléssel így se vagyok jó törzsvásárló az extra füzetekhez még megvenni se, ahhoz gyakorlatilag mindent meg kell venni, amit kiadnak. Ez azért bassza a csőröm, pláne hogy a törzsvásárlói extrák pont hogy régi sztorik.

Ez a Vadvirágok viszont úgy látom, jövőre is ki fog nekem maradni, nem én vagyok a célközönségük.

Lassan a jövő évi PPP-t is meg kéne rendelni, többet a Kingpintől nem merek, mert nem tudni, mik lesznek benne. A PPP legalább tuti végig régi sztori. :)

[ Szerkesztve ]

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#1854) Dilikutya


Dilikutya
félisten

Fazekas Attila képregényeit miért féltik a vasárlóktól? Most nézem, egy hete jelent meg a Szellemirtók, de egy helyről lehetett csak rendelni, és ott sincs. Pár éve a Star Wars is limitált volt erősen, ma aranyáron mérik.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#1855) NyMRooD válasza Dilikutya (#1854) üzenetére


NyMRooD
őstag

Passz, de egyébként én ha jól értem a filmek 1:1 leíratai, szóval vagy nincs licensz vagy a licensz tulajdonos korlátozza (tipp). Legalább is más értelmes okát nem látom, a Star Wars 2x is ki volt adva ha jól tudom és elsőre is arany áron ment.

PS5 | Xbox Series S | Switch Oled | X360 | iPhone 13 mini | Gigabyte Z490 Gaming X AX - Intel i5 10400 - CORSAIR 32GB Vengeance DDR4 3200MHz CL16 - Sapphire Radeon 7770 1GB GHZ

(#1856) ripla válasza Dilikutya (#1846) üzenetére


ripla
őstag

Amilyen köteteket hoznak ki 2024-ben, én teljesen el vagyok ájulva tőlük. Már most több mint fél tucat olyan karakter lesz jövőre, akik magyarul még soha nem kaptak önálló füzetet, Árnyék, Holdlány, Gwenpool, Mázlista, Gambit, stb. Nálam ebben az évben nőtt fel úgy igazán a Bubi a nagyok közé.
Színes és változatos repertoár, óriási választék a Marvel hősök között, minden hónapban ingyenes ajándék ha csomagban vásárolsz, fél évente törzsvásárlói ajándék. Mindezt csak gerinces TPB kiadásban. Imádom.

Emellett szép csendben inkább meg is váltam a Kingpintől, meg attól a kb. 5 karaktertől akiket futtatnak ;], meg hát az a káosz ami ott van, azt már nem tudom tovább tolerálni.
Elkezdenek egy új sort, a bejáratott nevet folytatják egy másikban, a már ismert sornak új neve lesz, az aktuális megkezdett sztorit meg több kihagyott füzet után folytatják megint egy másik vagy egy újabb átnevezett füzetben, és ezt így fél évente. Ebből többet nem kérek.
A Peter Parker sorra még előfizetek náluk, csak hogy teljes legyen ha már azt elkezdtem gyűjteni, meg a Semic emlékek miatt, de minden mást inkább elengedtem velük kapcsolatban.

[ Szerkesztve ]

(#1858) Dilikutya válasza ripla (#1856) üzenetére


Dilikutya
félisten

Bubinál ez a törzsvásárlós dolog nem jön be. Lényegében mindent meg kell venned ahhoz, hogy meglegyen az extra füzet. Én így a havi rendelésemmel kiesek, mert csak a klasszikus X-Ment és F4-et veszem tőlük.

Kingpinnél tényleg van egy kis káosz, ráadásul valóban úgy lesz, hogy ami eddig kijött a PPP különszámokban, az kijön az új HC kötetekben is. Mondjuk nem is kötelező venni, bár én biztosan belekezdek, mert a különszámokból az első 3-4 hiányzik, emberi áron nem is lehet hozzájutni. Mintha Venomnál lenne most olyan, hogy a sztorinak van része Legendákban meg a Pluszban is, vagy valami ilyesmi. De alapvetően szeretem őket a klasszikusok miatt, az újhullámosak tőlük se kellenek.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#1859) ripla válasza Dilikutya (#1858) üzenetére


ripla
őstag

Nekem pont az tetszik, hogy a Bubinál van változatosság, bőven lehet miből válogatni. Mondjuk én veszek mindent, most már lassan új házat kell hogy legyen még helyem. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#1860) NyMRooD válasza Dilikutya (#1858) üzenetére


NyMRooD
őstag

A Kingpinnél az zavar, hogy pl ha csak a Pókember nézed akkor:
- Ott a HP ami kb megy folyamatosan a Polgárháborútól,
- HP különszám ami néha az alap füzetek sztoriját viszi tovább, néha valami a múltból ,néha egészen más
- PPP v1 számok időrendi sorrendben vannak de nem folytonosan a múltból (ami kb a régi Semic lapokat egészíti ki),
- PPP különszámok meg Lee - Romita korszak (az legaláb sorfolytonos)
- PPP v2 ami már a 70-es évektől sorfolytonos (és elérte a Semic érát és még most sem tiszta, hogy a PPP v1 benne lesz-e)
- Lee - Ditko ami az amazing az elejétől
- Lee - Romita ami lényegében a PPP különszámok
- Pókember kötetek ami random valami
- Korábbi Pókember kötetek amik szintén random valamik

Túlnyomó részt az Amazing Spider-man-t fedik le, de ezeket összegyűjteni és rakni kb lehetetlen, még ha nem nézed a méretet és formátumot, meg, hogy külön címek, akkor sem lehet amazing 1-7xx sorba állítani. Ráadásul ide még kiegészítés gyanánt jön a Semic-es Csoldálatos sor, meg a Paninis HP sor (bár ezt a kettőt a PPPv2 talán majd lefedi).

u.i. A PPPv1 benne lesz a PPPv2-ben? Elvileg kihagyás nélkül jönnek a sztorik.

PS5 | Xbox Series S | Switch Oled | X360 | iPhone 13 mini | Gigabyte Z490 Gaming X AX - Intel i5 10400 - CORSAIR 32GB Vengeance DDR4 3200MHz CL16 - Sapphire Radeon 7770 1GB GHZ

(#1861) Dilikutya válasza NyMRooD (#1860) üzenetére


Dilikutya
félisten

+ volt Pókember a Marvel albumokban is.
Nekem ebből szerencsére a HP kiesik, csak a régiekre megyek.

Viszont az információ áramlás rossz. Kijött a karácsonyi Marvel meg a Legendák, gonoltam nem rendelem, hanem megveszem újságosnál, fölösleges két kiadványért a posta, erre még karácsony előtt kiadják a Lee-Romita 1-et, és ez totál a semmiből jött. Így csak rendelhetem, mert ki tudja, a következő rendelésemig marad-e belőle. Nincsenek összehangolva úgy a havi megjelenések, mint pl. a Bubinál, ahol az újdonságokat mindig egyszerre meg lehet rendelni.
Az előfizetéseknél meg egyedül a PPP-ről lehet tudni, hogy kb. mi lesz benne, a többiről nem.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#1862) NyMRooD válasza Dilikutya (#1861) üzenetére


NyMRooD
őstag

Ja, azt ki is felejtettem, meg új hp-hoz tartozó sztori volt a Mega Marvelben is, legalább a legendákban nem volt. De egyébként ez az összevisszaság megvan náluk máshol is pl x-men, hulk, venom, bosszú angyalai, ráadásul klasszikus és modern sztori is van minden "vegyes felvágott" sorban. A Marvel+-nak jót tett az átalakítás, a PPP-nek is a v2, örülnék ha valami logika mentén épülne fel a többi is, pl marvel+ (fokozatosan, ahogy futnak ki a mostani sorok benne), mega marvel és egyéb marvel kötetek jöhetne a legendákon belül, illetve a HP-t is átlehetne alakítani úgy, hogy amazing sztorik és hp kötetek és akkor szigorúan oda jönne minden ami nem klasszik póki.

Ja a terjesztés is idegesítő, jövőre ott fogunk tartani, hogy több lap sem lesz megvásárolható máshol, szóval vagy mindent rendelsz egyesével vagy lemaradsz, remek, sokkal jobb a bubis megoldás, én jobban örülnék ha kingpin is így működne, kb mindent megvennék tőlük ha lenne havi csomag (úgy, hogy akkor mindent megkapsz biztosra).

u.i. még ott a lehetőség, hogy decemberben kifizetsz előre 120+ ezer ft-ot (legalább lenne rá részlet fizetés) és akkor mindent megkapsz csak ugye még a fránya többszörözött posta költség (mert amit a posta intéz ott nincs, amit a kingpin ott meg többszörös, mert nem várják össze a megjelenéseket még adott hónapban sem).

u.i.2 Egyébként nem csak a Kingpinnel vannak gondok, szerintem több kiadó is bekerült egy ördögi körbe amivel gerjesztik az eladásások csökkenését, leginkább azok akik sok különböző kiadvánnyal rendelkeznek.

[ Szerkesztve ]

PS5 | Xbox Series S | Switch Oled | X360 | iPhone 13 mini | Gigabyte Z490 Gaming X AX - Intel i5 10400 - CORSAIR 32GB Vengeance DDR4 3200MHz CL16 - Sapphire Radeon 7770 1GB GHZ

(#1863) WhiteWalker válasza Dilikutya (#1861) üzenetére


WhiteWalker
nagyúr

Teljesen agyrém ami a Kingpinnél van , a káosz nem is elég kifejezés. Egyszerűen lehetetlen követni mit mikor adnak ki.

(#1864) Dilikutya válasza NyMRooD (#1862) üzenetére


Dilikutya
félisten

A Kingpinnél a többit nem annyira vágom, néhány Hulk és Venom van még tőlük, F4 és X-Men nem jött ki régi sztori. 1-2 egyéb füzetem van még tőlük, de zömében Pókember, meg ha jön, 80/90-es évek Batman.
Tényleg nem értem, mire jó így szétdarabolni a postázást, bár nem tudom, mennyit tudnak eltárolni, de postázással több idő megy el mindenképpen.
Őszre volt klubtagságom, de jövőre lehet elhagyom, az alternatív borító inkább gyűjtőknek jó, akik ki se nyitják, esetleg még CGC-zik is. Én olvasni veszem, ki is nyitom, ujjlenyomatos is lesz. :) A kevés egyéb extra meg olyan nagyon nem éri meg.
De ha akarok valamit, muszáj rendelni, amikor kijön, idei PPP-ből is láttam, ami már nincs a shopban, és nem is gyűjtői borítós, nem érdemes több hónapon át összevárni.
Bubi is ki szokott fogyni hamar, nem viszik túlzásba a példányszámot.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#1865) reelc válasza Dilikutya (#1864) üzenetére


reelc
veterán

Többször írták, hogy az előfizetőknek posta postáz, feltételezem a nyomda után egyből odamegy amit postázni kell. Vagy kikészítenek xdb-ot ahogy megjön a nyomdából, és azt viszi el a posta feldolgozni/csomagolni.
Nyilván ez a posta részéről bevett dolog, gondolom más partnereivel is így megy.

Nekem az volt a problémám, hogy volt amikor egyszerre jelent meg 2-3 kiadvány (előfizetve), és reklamálhattam a postának gyűrődés miatt, mert 3 bubis zacskó már kihívás a postásnak (szabvány, álló társasházi postaláda). Küldtek másikat a sérültből, de akkor is kellemetlen. Volt amikor 2 is sok volt, az egyik félbehajtással fért(?) a postaládába.

Én szeretem a Kingpint, és erősen gondolkodom rajta, hogy ráállok a 2 havi webshopos rendelésre, és most nem fizetek elő (talán csak a 2 Pókemberre).

Kb. mindent veszek tőlük, nyilván annak aki nem így tesz problémás mikor miben mi jön ki, nem vitatom.

Ami a méret és kiadvány különbségeket illeti, rég nincs annyi helyem, hogy normálisan tárolhassam, sajnos fekve vannak több szekrényben szétszórva. Így az a része nem zavar, de elhiszem, hogy másoknak gond.

[ Szerkesztve ]

(#1866) reelc válasza ripla (#1857) üzenetére


reelc
veterán

Pár napja linkeltem az FB-jüket, hogy felfedték a lapjaikat.
Nem Pókember, hanem Pókemberek lesz. Ízelítő az alternatív univerzumos Pókemberekből.
Amúgy ebből a szériából szívesebben olvasnék olyan karaktereket, mint pl. Magneto.

Nézem a Bubis felfedéseket is, ha végeznek egyben beírom az egészet, hogy mi várható.

(#1867) ripla válasza reelc (#1866) üzenetére


ripla
őstag

Tudom mi várható a Bubitól, követem őket és rendszeres vásárlójuk vagyok. :D

(#1868) HugóBoss


HugóBoss
tag

Sziasztok!
A Jojo Phantom Blood létezik magyar nyelven?
Ajándékba lenne, de nem találtam magyarul neten sem.

(#1869) reelc válasza HugóBoss (#1868) üzenetére


reelc
veterán

Szia!

A https://kepregenydb.hu/ szerint nem.

(#1870) reelc


reelc
veterán

Remélem nem írtam el semmit, holnap még egy karácsonyi bejelentés lesz.
Írták közben, hogy a kártyalapok száma többkötetesnél nem feltétlenül a kezdő hónapot jelenti. Inkább hónapok nélkül másolom be.

Bubibolt 2024-es terv.

Vasököl: Az élő fegyver #03 (Iron Fist: The Living Weapon #9-12) véget ér.
Doctor Strange v4 #11-16. (-26-ig: 3 kötet lesz összesen, a v4 végigmegy).
Magik (Illyana and Storm Limited Series) v1 #1-4
Bubi Extra: Sárlény #5 (Man-Thing (v5) véget ér.
Holdlovag #3 (Moon Knight v8 #10-14) véget ér.
Daredevil v3 #32-36 ezzel a v3 véget ér, utána jön a v4 egy(?) kötettel.
Bubi Extra: Howard & Gwenpool
Guardians of the Galaxy (Vol. 3) #14-27. 3 kötet jön és végigmegy a v3. utána 1 kötet a Tudástér Őrzői (1-4)
Bubi Extra: Amazing Fantasy v3 #1 of 5
Sólyomszem: Barton és Bishop #5 (Hawkeye v4 #18-22) véget ér.
Ms. Marvel v4 #1-6
Bubi Extra: Amazing Fantasy v3 #2
Bubi Extra: Amazing Fantasy v3 #3
Howard a kacsa (Howard the Duck v6 #07-11) véget ér.
A Rejtélyes X-Men v1 #177-199: 5 kötet jön.
Bubi Extra: Amazing Fantasy v3 #4
All-New X-Men v1 #25-41 3 kötet jön és végigmegy a v1.
Fekete Örvény 1. kötet
Daredevil v1 #180-185
Bubi Extra: Amazing Fantasy v3 #5
X-Men Origins: Nightcrawler
Fekete Örvény 2. kötet
Fantasztikus Négyes v1 #258-272. 3 kötet.
Holdlány és Gonoszaurusz (Moon Girl and Devil Dinosaur v1 #1-6)
Szörnyek légiója (Legion of Monsters v2 #1-4)
Nightcrawler v3 #1-6
Nightcrawler v1 #1-4
Mázlista (Longshot v1 #1-6)
Elszabadult szörnyek (Monsters Unleashed v 2 #1-5)
A S.H.I.E.L.D. Süvöltő Kommandója (Howling Commandos of S.H.I.E.L.D. v1 #1-6)

(#1871) reelc válasza reelc (#1870) üzenetére


reelc
veterán

Ma a 2 jövő évi Bubi Direkt kiadványt leplezték le:
Köpeny és Kard - Ragadozó és préda (Marvel Graphic Novel #34)
Doktor Strange és Fátum Doktor: Diadal és kín (Marvel Graphic Novel #49)

(#1872) reelc válasza reelc (#1871) üzenetére


reelc
veterán

Ha már Bubi... emlegetik, hogy lehet adnának ki Fantomot.
Mikor volt erről bármi infó? Mit lehet tudni?
A Bubi-GooBo képregényrajongók csoportban volt róla szó?

(#1873) reelc


reelc
veterán

Szerintem ez egy érdekes poszt, sok kiadó is hozzászólt.
Grand Comics – Képregényes est a szegedi Grand Caféban volt a beszélgetés címe, erre utal az előző poszt.

(#1874) reelc válasza reelc (#1873) üzenetére


reelc
veterán

Itt van a többi grafikon.

(#1875) ripla


ripla
őstag

Kicsit el vagyok veszve a Kingpines Pókember kötetek között. Arról van infó, hogy mi a Pókverzum olvasási sorrendje? Agyrém ami náluk kiadás szintjén megy, követhetetlen.

[ Szerkesztve ]

(#1876) NyMRooD válasza ripla (#1875) üzenetére


NyMRooD
őstag

1. Lee-Ditko HC sor
2. Lee-Romita sor (PPP különszámok, vagy most kezdődött HC-ban)
3. PPP 2. széria
4. Valahová ide jön a régi Kandilapos / Semic-es CSP 1. széria (részben átfedésben van a PPP 2. szériával, illetve ha jól tudom a PPP 1. széria részben az ami abból kimaradt, de a PPP 2. szériában benne lesz a teljes CSP és talán még a PPP 1. széria is idővel, de ebben nem vagyok biztos, a többiek majd megerősítik vagy cáfolják)
5. PPP 1. széria
5. Pannin féle HP sor
6. CSP 3. széria (2-3 szám azóta megjelent kötetben is a Kinpin HP 1-3 számával)
7. Kingpin HP + HP bizonyos különszámok.

Ezek közzé jön a maradék HP külön szám és az egyéb pókember kötetek. A CSP 2. széria az az ultimate univerzum szóval nem ide tartozik. Szóval nagyjábból így néznek ki a magyar Pókember megjelenések időrenben, ajánlom a képregénydb-t, ott általában szerepel, hogy melyik amerikai számok vannak az egyes füzetekben/kötetekben és az amazing szériát kb sorba is tudod rakni (bár ott is volt, hogy elkezdték újra számozni majd visszaálltak :W ), esetleg még molyon lehet találni polcokat akik sorba szedik, marvel megjelenésekre sorrend volt anno, de abban a füzetek nem voltak benne, talán van pókember sorrend is.

[ Szerkesztve ]

PS5 | Xbox Series S | Switch Oled | X360 | iPhone 13 mini | Gigabyte Z490 Gaming X AX - Intel i5 10400 - CORSAIR 32GB Vengeance DDR4 3200MHz CL16 - Sapphire Radeon 7770 1GB GHZ

(#1877) ripla válasza NyMRooD (#1876) üzenetére


ripla
őstag

Kösz hogy leírtad, de nekem a HP sima, különszám és más füzetek sorrendje kellene, füzetek megnevezésével együtt. :DDD
Közben találtam egy ilyet, de nem tudom tényleg jól írták-e, a legelső a számozásuk és a kepregenydb adatai alapján egy Pókember 2099 különszám... még ez is, katasztrófa. :DD

Közben kezdem érteni.
Az említett 2099 különszámban indul, aztán folytatják a sima füzetekben, majd megint egy 2099 különszámban fejezik be. Nem értem ezt az összevisszaságot, miért nem lehet A pontból B pontba egy egyenes vonallal eljutni, miért kell folyton más irányt venni.

[ Szerkesztve ]

(#1878) ripla


ripla
őstag

Ja nem, még be van szúrva oda 2 másik különszám is, hogy teljes legyen a káosz... mert miért ne, persze. :D

(#1879) Dilikutya válasza ripla (#1878) üzenetére


Dilikutya
félisten

Ez nem a Kingpin sajátossága, a Marvel is szereti így kiadni a sztorikat. Semic is csinálta anno, a Titkos háború is összevissza jelent meg.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#1880) ripla válasza Dilikutya (#1879) üzenetére


ripla
őstag

Ezért szeretem a legjobban az omnibusokat, 1 kötet, 1 sztorivonal. :)

(#1881) NyMRooD válasza ripla (#1877) üzenetére


NyMRooD
őstag

Késő volt már, félreértettem a pókverzumot.

PS5 | Xbox Series S | Switch Oled | X360 | iPhone 13 mini | Gigabyte Z490 Gaming X AX - Intel i5 10400 - CORSAIR 32GB Vengeance DDR4 3200MHz CL16 - Sapphire Radeon 7770 1GB GHZ

(#1882) NyMRooD válasza Dilikutya (#1879) üzenetére


NyMRooD
őstag

Attól még csinálhatták volna jól is, csak ugye a hírlapos terjesztés is okoz valami kavarodást (jobban járnak, hogy 12 szám helyett 6+6 különszám van, mert így tovább marad kint 1-1 szám)

PS5 | Xbox Series S | Switch Oled | X360 | iPhone 13 mini | Gigabyte Z490 Gaming X AX - Intel i5 10400 - CORSAIR 32GB Vengeance DDR4 3200MHz CL16 - Sapphire Radeon 7770 1GB GHZ

(#1883) reelc válasza NyMRooD (#1882) üzenetére


reelc
veterán

Plusz ha nem segítettek volna be a különszámok a fenti esetben, akkor még vagy fél évig futott volna a dolog.
Crossover volt, a különszámok egy részében amúgy is a Pókember 2099 futott.

(#1884) zoltanz


zoltanz
nagyúr

Olvastam a Stjepan Šejić - Harleen-t a sima változatot (nem a Black white red kiadást)
Tetszett :D
Ez csak rajongói munka vagy készülő alkotás?

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#1885) reelc


reelc
veterán

Szukits bejelentés, hátha érint valakit

Június végéig kaphatóak a Star Wars köteteik. Könyv és képregény is.

(#1886) ripla válasza reelc (#1885) üzenetére


ripla
őstag

Borzasztó rossz hír. Nincsen pénze az embereknek, így nincs piac és gondolom kultúra iránti igény sem.
Amíg ez a kormány van hatalmon, addig itt csak a pusztulás és a dögvész marad.

#1884zoltanz
Csak egy rajongói Photoshop.
World War II - Marvel Comics Edition by Allenolantern on DeviantArt

[ Szerkesztve ]

(#1887) reelc válasza ripla (#1886) üzenetére


reelc
veterán

Én azért említeném a lehetséges okok között a bármit, ami az Episode 7 óta készültet, és elvette az ember kedvét az egésztől.
A sok SW könyv/képregény megjelenést is.
Meg persze lehet más könyv, képregény stb. ami fontosabb az embernek az SW-nál.
Más hobbi, nem kizárólag a megélhetés.

Kicsit fentebb raktam be linkeket, nyilván nem mindenre, de van pénze az embereknek (sok a képregény megjelenés és válogathat az ember), van piac és kultúra iránti igény is.
Nyilván lehetne jobb is a helyzet, de nem kezelném ennyire negatívan a dolgot.

Havi akár 40 képregény megjelenés, az ember támogatja a pénzével amit módjában áll.
Piac. Amit eltartanak az emberek, megy tovább.

Nem tudjuk mi áll a Szukitsos dolog hátterében, lehet a Disney akarta nagyon megemelni a licensz díjakat. A Szukits már a sokadik itthon SW-t kiadó cég. Valószínűleg egy nagyon jó korszak zárul ezzel azoknak, akik szeretik.

[ Szerkesztve ]

(#1888) Dilikutya válasza ripla (#1886) üzenetére


Dilikutya
félisten

Van ott lóvé, Bubi, Kingpin pörög, a már nem kapható füzeteik aranyáron mennek.
Én sok képregényt veszek, imádom a Star Wars-t, de egyetlen Szukits kötetet vettem csak, azt se olvastam még el.
Rengeteg SW képregény van, de valahogy nem vonz. Lehet ebben közrejátszik a sok sorozat, szutyok mozifilm, amik ugyanúgy nem érdekelnek már.

[ Szerkesztve ]

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#1889) reelc válasza Dilikutya (#1888) üzenetére


reelc
veterán

A régen vett SW könyveim vannak, talán az elmúlt 7-8 évben az egyetlen vásárlásom tőlük a leakciózott Vérvörös Birodalom volt decemberben. Gondoltam megveszem, és nekem pozitívum, hogy nem kánon.

Mégsem szidom a piacot, stb. mert van rengeteg DC, Marvel stb. amit mások kiadnak, és én is veszek amit tudok, amíg lehetőségem van rá.

Igen, belehúzott a Bubi és a Kingin is, én örülök neki.
Persze nem érdekel minden, de bőven van ami igen.
Örülök a Frikének is, az F4 a kezdetektől, jó, hogy meglépték!

[ Szerkesztve ]

(#1890) Dilikutya válasza reelc (#1889) üzenetére


Dilikutya
félisten

Mondjuk a piac jó része DC, Marvel. Örülök a sok klasszikusnak, de még bőven lenne mit behozni, akár más kiadóktól is.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#1891) reelc válasza Dilikutya (#1890) üzenetére


reelc
veterán

Egyetértek, lehetne szélesebb a paletta...
A XIII kétszer bukott.
A Saga lassan jön.
Az Infinity Fúziója is nagyon ritka.
Hirtelen a Monstress jut eszembe, ami rendszeresen jön a Fumaxtól.

Megy az Asterix, a Lucky Luke és a pár éve feltámasztott Kockás is - igaz egyiket se veszem, de örülök nekik. A Fekete-Fehér Kockás bukdácsol, de próbálják nem feladni.

Ja és elég szépen felfejlődtek az elmúlt években az olasz képregények is. A Dampyrt veszem.

Mangákat nem veszek, de látom egyre több a kiadás. Mondjuk pár éve kb. 0 volt, szóval volt honnan.

[ Szerkesztve ]

(#1892) ripla válasza reelc (#1891) üzenetére


ripla
őstag

Fumax azt mondta, hogy a szuperhősös képregényeken kívül irdatlanul alacsony az igény más kiadók történeteire, pl. Image Comics. Ezért jön nagyon ritkán olyan, ami nem szupis kötet. Pedig az Image-től kb. minden jöhetne, nem hiába veszem angolul, ha már...

[ Szerkesztve ]

(#1893) reelc válasza ripla (#1892) üzenetére


reelc
veterán

Örülök, hogy pár DC Vertigo cím végig ment... Y, az utolsó férfi, Prédikátor, Sandman, Transmetropolitan, Halál kötet.

Amiből csak 1-1 kötet jött a Hellblazer (na meg a régi Kingpines Vertigo kötetben) és a Fabulák. Jó lett volna, ha nem maradnak ennyiben.

(#1894) cactuar


cactuar
aktív tag

Gabo kiadó:

Szukits kiadó:
Ez még csak igény felmérés. Ha lesz elég érdeklődő/ előjegyzés, akkor készül el.

(#1895) ripla válasza cactuar (#1894) üzenetére


ripla
őstag

Ezt még a Gabohoz, csak hogy pontos legyen.

"Hatalmas bejelentésünk van a képregényrajongóknak: Idén 7 DC-képregény jelenik meg a GABO Kiadó gondozásában! Komoly megfontolás után vágtunk bele a szerződés aláírásába, hiszen nem feltétlenül ezeket a kiadványokat várjátok tőlünk, de A holló sikere után bővíteni akartuk képregény-kínálatunkat. A többszörös Eisner-díjas Tom King Omega Men című képregényének exkluzív kiadása nyitja a sort, ez várhatóan márciusban kerül boltokba. Joe Hill-képregényeket (Basketful of Heads és Plunge) is hozunk majd, amelyek persze adják magukat, hiszen a szerző regényeit és novellásköteteit is mi adjuk ki. Jennifer Muro Primer című alkotása beleillik a Ciceró Könyvstúdió által bevezetett, lányfőszereplőket bemutató ifjúsági kötetek sorába. A Far Sector egy újító Zöld Lámpás-kötet, amely 2022-ben elnyerte a Hugo-díjat. Végezetül két különlegességet is hozunk a DC-rajongóknak: a hidegháború idején játszódó Superman: Red Sont, és az Azzarello-féle Jokert, amely új fordításban jelenik meg (Bayer Antal), különböző extrákkal bővítve. A képregények az év folyamán elosztva érkeznek majd, és persze mindig időben hírt adunk az aktuális megjelenésről és az előrendelés kezdetéről."

(#1896) thesound válasza ripla (#1895) üzenetére


thesound
őstag

Ohh, a két Joe Hill-t tuti beszerzem.
Szelektálnom kell, mert se helyem, se keretem nem lesz mindent megvenni ami érdekel :)

[ Szerkesztve ]

Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán

(#1897) ripla válasza thesound (#1896) üzenetére


ripla
őstag

A Primer annyira nem, a Jokert meg ők hozzák ki már vagy negyedjére, szóval az sem, nekem azt hiszem pont az Eaglemoss sorban van benne. A többi viszont érdekel.
Azt a Basketful of Heads-et is majdnem megvettem cirka 1,5 hónapja angolul, de jó hogy vártam vele. :D

[ Szerkesztve ]

(#1898) ezNemTigris


ezNemTigris
újonc

Segítség kellene.
Tudja itt valaki, melyik képregény válogatásban jelent meg Mimi-nashi Hōichi története.
Valamikor fogtam a nagybátyámnál, de már nem emlékszem a sorozat összefoglaló címére.
:(

(#1899) Dilikutya


Dilikutya
félisten

Frike megszívatott. Rendeléskor ugyanúgy posta volt választható, mint eddig mindig. Azt bedobják a ládába, vagy max átveszem a postán, ha a postás úgy véli, nem fér be. Erre egyik nap hív a UPS, hogy otthon vagyok-e...

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#1900) ripla válasza Dilikutya (#1899) üzenetére


ripla
őstag

Van más lehetőség is pedig, hogy megrendeld a kiadványaikat, normális csomagküldéssel. Fumax, Szukits, kepregenyplusz.hu, kepregenymarket.hu, csak hogy kapásból mondjak négyet.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.