Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
Aktív témák
-
brd
nagyúr
Sziasztok, tud valaki olyan alaplapról, ami képes arra, hogy 66 és 220-230 között (vagy akár több) változtassa az FSB-t futás közben, fagyás nélkül, emellett a procinak (esetleg a chipsetnek) is lehessen módosítani közben a core feszkóját (mondjuk automatikusan, mint pl. amit a 8rdavcore-ral lehet csinálni)? Az én MSI-m (K7N2 Delta-ILSR), csak 133 és 209 (chipset fesz sajnos nem módosítható) között tudja ezt, azonkívül nem lehet 1.450-nél kisebb feszt beállítani a procinak, mert nem indul az alaplap.
Ja, kihagytam, hogy mindeközben dual channel is lenne.
[Szerkesztve]The only real valuable thing is intuition.
-
brd
nagyúr
válasz Monya78 #4338 üzenetére
Köszi, és ezek mind kipróbáltan tudnak olyat, hogy mondjuk terhelés nélkül 66-os (v. 100, az is jó lenne már) FSB-vel fut a gép, a procinak 1.4, v. 1.3 V-ot adva, terhelésre meg felugrik 220-230-as FSB-re, a core fesszel egyetemben? Mert 24h-ban fut a gép, de viszonylag ritkán van szükség a nagyobb teljesítményre, emiatt az újraindítgatás viszont nem igazán megoldás.
The only real valuable thing is intuition.
-
brd
nagyúr
válasz Balinov #4341 üzenetére
Te most miről beszélsz? Értetted egyáltalán magát a kérdést? Ki mondta, hogy gyárilag erre vonatkozóan letesztelt alaplapot keresek? Az meg, hogy szerinted működik-e, bizonyítottan nem releváns, hiszen szerinted nem, a tények viszont azt mutatják, hogy igen (nyilván nem garantált, de ha az lenne, akkor nem is itt keresnék ilyen alaplapot...).
A lefelé állítás azért lenne jó, mert igen, jóval kevesebbet fogyaszt a gép, 2100-on (valós órajel), 155W körül zabál, 1333-on meg 100W (monitor nélkül 88-90), a gép 24 órában megy, és a nagy részében a működésnek elég lenne egy 660-as XP is. Ez már ezer forintokban mérhető megtakarítást jelent már így is, hogy csak 133-ra (ill. 1.450-re) tudom lehúzni a procit, alaplapot. Az A64-es megoldás azért nem lenne jó, mert ott csak a procit veszi le, az FSB marad és ha jól tudom, pl. FSB tuning esetén ott sem megbízhatóan működik a CNQ.
-
brd
nagyúr
válasz Balinov #4351 üzenetére
Ha ma hallottál róla először, akkor nyilván az én első hozzászólásomban sem kerülte el a figyelmedet (ha meg nem ismerted a progit, minek valaszolsz? ). Belegabalyodni? Lehurrogni? Nem értelek. Egyértelműen leírtam, hogy nekem, egy bizonyos alaplappal, bizonyos korlátok között (megbízhatóan nyilván, különben a többi feltétel mellett nem igazán lenne értelme, 24h-s működés ugye) működik és olyan lapot keresek, más tapasztalatai alapján, aminél tágabbak ezek a határok, felbátorodva azon, hogy nem egy tuninglap az enyém és valószínűleg van ennél jobb. Erre te jössz azzal, hogy ilyet nem nagyon fogok találni és valamit félreértettem. Biztos, hogy én hurrogtalak le először?
Na de peace, ne veszekedjünk.The only real valuable thing is intuition.
-
brd
nagyúr
Ha gyorsan akarsz memtest86-tal tesztelni, az 5-ös tesztet érdemes futtatni, általában ott gyorsan előjön a hiba, ha tuningról van szó.
De egyébként én az S&M nevű progit ajánlom, mert sokkal gyorsabban kihozza a hibát: Bővebben: link Indítása LCD monitorral ''s&m lcd''.The only real valuable thing is intuition.
-
brd
nagyúr
válasz Balinov #4372 üzenetére
Annyi, hogy neked kell bootlemezt készíteni hozzá, és nem szabad, hogy elinduljon pl. a himem.sys, F8-at kell nyomogatni, a menüből pedig a 6-os pontot (csökkentett mód parancssorral-t kell választani) ha mondjuk win98-as, vagy az XP-vel ME-s bootlemezt készítesz és arra másolod fel a progit. Érdemes átnevezni win alatt az exe-t snm.exe-re, mert nem biztos, hogy dos alatt megtalálod majd az & karaktert. A tesztelés úgy folyik, hogy a tab-bal tudsz lépegetni a mezők között, enterre indul a teszt, esc-re pedig megáll, úgy indul, hogy kicsit leterheli a procit, hogy felmelegedjen (azt is teszteli ugyanis). Érdemes a tesztelés hosszát night-ra, vagy long-ra tenni, mert az alapon gyorsan végigfut.
Ezenkívül windows-ban elindítva is működik, ott lehet procit, ill. tápot is tesztelni a ramteszt mellett.
Javítás 2: van ugyan benne image készítő, de az lcd monitoron nem fog működni, mert olyan felbontást választ, amit az nem fog megjeleníteni (75Hz feletti a frissítés). Lehet, hogy ezt át lehet írni, ezzel nem foglalkoztam, mert én egy diagnosztikai cd-ről indítom, és nem floppyról.
-
brd
nagyúr
Ebben igazad van, de nem is ezért lényeges, hogy win alatt is fut, hanem azért, mert ha mondjuk tuningolsz (pl. FSB-t, vagy memóriaidőzítéseket win alatt) és tesztelgetnéd, nem kell újraindítgatni, hanem ott van kéznél a progi, ill. procit is lehet vele tesztelni.
-
brd
nagyúr
A Prime-mal egy baj van: egy bizonyos utasítássorozatot futtat csak, ami ugyan általános hibakeresésre jó, de bizonyos esetekben nem fog hibát jelezni.
A win alatti memóriatesztelésnek azért van meg a létjogosultsága, mert nem azt keresed általa, hogy milyen értékekeken jó a memória, hanem azt, hogy milyen értékeken nem. Tehát, ahol hibázik, az biztos hibás, ahol meg nem, azt még le kell tesztelni win nélkül is. Ennel ellenére nekem az a tapasztalatom, hogy egy egyébként hibátlan memóriával az ember ha tuningol, akkor még win alatt is kijön a hiba, hiszen, ha feljebb húzod a gyári órajelénél, akkor nem csak 1 db bit fog hibásan működni, hanem több és valószínűleg elszórva.
Nem mondtam egyébként, hogy egyszerre több dolgot kéne tuningolni.The only real valuable thing is intuition.
-
brd
nagyúr
-
brd
nagyúr
Maga a 2 proci között nincs lényeges teljesítménybeli különbség, viszont a 3200+-os 200-as FSB-vel bír, ez viszonylag sokat dob az egész rendszer teljesítményén, így ha árban nincs túl nagy különbség a 2 között, akkor a 3200+-ost javaslom.
-
brd
nagyúr
Ha valami márkásabb tápegység, akkor bőven, viszont ha valami codegen, vagy vargáné szintű, akkor kevés lehet.
-
brd
nagyúr
válasz NeoExDeath #4835 üzenetére
Ez egy Barton magos Athlon, 2500MHz körül is mehet akár. Próbálj kisebb lépésekben haladni, és ha nem megy, akkor emelj feszültséget (1.8Vcore fölé szerintem léghűtéssel ne menj, bár már az is sok lehet), a RAM egyébként 400-as? Gondolom az, nem véletlenül vesz az ember TwinMOS-t, de hátha.
-
brd
nagyúr
válasz NeoExDeath #4837 üzenetére
Elvileg jó volt, igen, persze a tuningra sosincs, nem is lehet garancia. A kis lépés az az lenne, hogy 166-os FSB után nem rögtön a 200-ast próbálni olyan 5-önként lehetne emelgetni és megnézni, hogy stabil-e, nem hibázik. Lockmentes ezek szerint? Ha az, akkor próbáld meg levenni mondjuk 10-re, azt még biztos tudja 200-as FSB-vel is és így nézd meg, hogy fagyogat-e/elindul-e, mert lehet, hogy az alaplap, vagy a RAM is közrejátszik a nemindulásban.
-
brd
nagyúr
Honnan? Van még? Mennyiért?
Igen, DFI-re vágyom, mert iszonyú FSB-t el lehet vele érni, 250 körül általában probléma nélkül működik és ez sokkal többet számít, mint a processzor tuningja (legalábbis Socket A-s chipseteknél biztosan).The only real valuable thing is intuition.
-
brd
nagyúr
Köszi az infókat mindkettőtöknek, ezek szerint már látványra is könnyű azonosítani a 2-t.
-
brd
nagyúr
válasz Monya78 #4876 üzenetére
Na még 2 kérdés (ezeket lehet, hogy már máshol kérdeztem, akkor bocsi érte ) ugye tud olyat, akár BIOS-ból, akár a win alá telepíthető progiból (vagy speedfannal, tökmindegy), hogy a ventit a hőfokhoz függően szabályozni lehessen, ill. azt, hogy menet közben FSB állíthassak?
-
brd
nagyúr
válasz checkpointe #4887 üzenetére
Semmi, az az elméleti érték.
De pl. az NF2-es chipset-nél fix marad az AGP, ill. PCI frekvencia, bármennyi legyen is az FSB.The only real valuable thing is intuition.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest