2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Picúr megunta

    Nos, Picurka úgy döntött, hogy neki elég volt már a karácsonyokból, meg úgy az egész életből. Öregkorára szörnyen lefogyott szegény, az elmúlt napokban tényleg csak csont és bőr volt már. Látszott rajta, hogy a következő tavaszt már csak szerencsével maximum, ha megéli. Ahhoz képest szerencsére nem szenvedett, bár lépcsőzni se bírt (van belőle elég sok a kertben), csak esett-kelt, de szellemileg erős maradt, nem adta fel, jött-ment-érdeklődött. Egészen ma reggelig, amikor a kennelben a háza előtt pihenve fogadott, nyugalomban, békességben. De már örök álomra szenderülve.

    Utcán talált, valamiféle keverék volt. Se oltást, se semmi kötelezőt nem kapott (a farkaskörmeit is meghagytuk), de nem is volt neki soha semmi baja, leszámítva a kis időszakos depresszióját, aminek hatására pár éve télen majdnem megfagyott (egyedüli kutya volt abban az időszakban és csak egyvalaki lakott a házban, aki nem nagyon foglalkozott vele). Akkor kellett kicsit gyógyszerezni és be kellett költöztetni melegbe a házba. Egy kicsit a derekán nyomot hagyott az eset, mert onnantól nem volt már a régi a mozgása. De mégis további jónéhány, összesen pedig 17 évig bírta, mindenféle látványos öregkori kínok nélkül. Szomorú vagyok, de ez az élet rendje...

    N

    N€T0X|N 6 éve 5

  • Pizza X

    Most egy kicsit bántani fogom őket. Egyszeri esetnél még csak-csak elmenne, de nem egyszeri. Szóval. Tudnak olyat, hogy tök finom pizza. Ezzel nincs is gond. Úgy néz ki, hogy van az 1300Ft-os, amire kérhetsz két feltétet és szevasz. Most hirtelen nem is emlékszem, hogy azok benne vannak-e az árban, de mindegy.
    Ez azért érdekes, mert van az 1600Ft-os pizza, amire korlátlan mennyiségű feltétet lehet kérni, de nem mindegyik ingyenes - logikusan, ha csak kettőt kérnél rá, akkor értelmetlenül fizetnél többet az első verziónál. Nem is látom benne a logikát, hogy ezt csak kettővel kérd, de feltételezem azért van így, hogy ha az ingyenesből kérsz 25-öt, akkor is megérje nekik. Mindegy, szóval ilyen.
    Egyszer rendeltem tőlük próbaképp kétfeltétest, tök jó volt, el is könyveltem, hogy innen van értelme.
    Másodjára gondoltam ki kéne próbálni a fullosat, pakoltam is rá az ingyenes feltétből ötöt, mert a lényeg, amit én egy átlag pizzán szeretek, az megvolt így. Ki is hozták, hát, ötből három rá is került, eh. Na mindegy, ezért még nem pampogtam, bár zavart.
    Tegnap rendeltem megint ilyen módon, csak az öt free mellé felkerült egy négysajt keverék valami 300Ft-ért, szóval egy 1900Ft-os pizza lett belőle. Ki is jött, de ahogy nyitottam ki a dobozt, konkrétan egy paradicsomos alap fogadott, rajta az extra fizetős sajttal. WTF. Itt nyilván emeli az ember a telefont, hogy ez azért túlzás, így is történt.

    Folytatás...

    N€T0X|N 6 éve 18

  • The Art of the ME Universe

    Kicsit idő előtt megjött a(z egyik) karácsonyi ajándékom magamnak, de ez legyen a legnagyobb baj... :)

    Szépséges! Bódottá van.

    N

    N€T0X|N 6 éve 1

  • Nap szépe: Amber Heard

    N

    N€T0X|N 6 éve 6

  • Ingyen se jön érte

    Legyen az ő baja, de miért húzza az időmet baromságokkal?
    Szóval. Az elmúlt hetekben hirdettem pár dolgot ingyen elvihetőként, meg most is van nálam fent 1-2 cucc. Működő cuccokról van szó, esetekben esztétikai vagy kis hibákkal - párszáz, esetleg 1-2 ezer Ft-os tételek lennének újonnan, nálam meg már csak porfogók. Az ilyesmit inkább adom valakinek, akinek esetleg szüksége van rá, mint kidobjam.
    Jött is jónéhány megkeresés, de a pofátlanságnak tényleg nincs határa. Az már a legkevesebb, hogy mindenki máshol akarná átvenni, mint amit fixen megjelöltem. A legpofátlanabb eddig a város másik fele volt, mint ajánlat, de a minimum is két metrómegálló, amit fel nem fogok, hogy emberünk miért nem képes maga megtenni egy ajándékba adott cuccért. Ez még gyalog se távolság vagy idő, ha bérlete/jegye nincs.
    Valami idétlen indok mindig van, már alig várom, hogy jöjjön az a verzió, hogy még fizessek is érte, hogy elvihetem valakinek. :D

    Folytatás...

    N€T0X|N 6 éve 9

  • 670 -> 780ti

    Az alábbi kártyával bővült a "VGA-im eddig" bejegyzésem:

    EVGA GTX780ti SC ACX 3 GB


    250W-os radiátor

    Nos, 3 évig ment a GTX 670, ami tisztességes időtartam. Az 550ti mellé rakhatom a képzeletbeli polcon,
    mint leghosszabb ideig használt kártyát. Nagyon kellett volna már valami a 670 helyére, de 60 vagy több ezrest nem akartam adni se ezért, se a 970-ért vagy egy 3 gigás 1060-ért. Utóbbiak ára újonnan is eléggé elszállt. 970-et néha ki-kilehet fogni 60 alatt, de azok jellemzően "as is" kártyák, se doboz, se papír, se semmi. Úgy meg nem adok érte annyit se (az én bajom).
    1060 3G-t használtan 60 alatt nem lehet. 780ti-k elvétve akadnak, de azok meg annyira régiek és annyival többet fogyasztanak, hogy azért na... ezek árának már nem itt kellene lenni, teljesítmény ide vagy oda. Bár mai játékokban nem tudom mennyire tartja a lépést a másik kettővel, de a 970 megjelenésekor még erősebb volt annál, azt meg tudjuk, hogy a 3 gigás 1060 ahhoz képest lőtávon belül van.

    Folytatás...

    N€T0X|N 6 éve 9

  • Kétezeré' tezsvérem!

    Minap egy ismerős hölgynek mentünk autót nézni. Mivel ő fanatikus, ezért elsődlegesen Honda jöhetett szóba. Kinézett valamit, ahová én vittem el, hogy ne kelljen héveznie. A szóban forgó autó egy 7G5D Civic NFL 1.6 benzin, árban a hahu választék legalján, 599-ért. Hirdetés szerint tip-top, 24xK km-rel. Már itt gondoltam, hogy ebből nagy vásárlás nem lesz, mert akkor miért adják inkább 800-900 vagy akár milla körül a többit, de hát nézzük meg, nincs messze.
    Sajnos csak este sikerült időpontot egyeztetni, elsődlegesen a hölgy munkája miatt, de segond, elemlámpa, telefon, miegymás, átvilágítjuk.
    Érdekes volt, hogy magánszemély hirdette, kizárólag vele beszéltünk telefonon, de a helyszínen nepper fogadott, tulajjal nem is találkoztunk. Szerintem magán, családi ház volt (jó nagy), csak ott tartottak néhány autót. Szép nagy darab cigány srác volt az illető, de jó fej volt, meg minden, ez csak amolyan félig-meddig fontos részlet.
    Körbenéztük az autót, kívül amennyire sikerült, nem volt probléma. Aztán jöttek a kérdések, na innentől válik érdekessé a dolog. A hirdetésben szerepelt ködlámpa, de az autón nem volt. Válasz, hát mert ennek hátul van a ködlámpája, nem elöl! Oké. Egyébként ez teljesen rendben is van, hiszen hivatalosan ködlámpának a hátsót nevezzük, elöl ködfényszóró van, amelyikben van.

    Folytatás...

    N€T0X|N 6 éve 22

  • Nagykorú téligumi

    Érik meglepetések néha az embert. Ma voltam gumisnál felrakatni a vadi új téli pacskereket, mert úgy voltam vele, hogy a 9 éves Contik (amit az autóhoz kaptam) nem feltétlenül kellene, hogy felkerüljenek idén is. Nem csak a koruk miatt, de a futófelület se volt már izmos rajtuk, azon kívül, hogy eléggé random oszlott el, azaz gyakorlatilag mindegyiken más horonymélység volt. Kb. a legjobb állapotú lett volna még ezen szempont alapján használható. Keret volt rá, legyen új szett.
    Alufelni le, acélfelni csomagtartóból elő. Kérdezi a fazon, hogy a rajta lévő gumi kuka? Mondom ja, 9 éves szarok, levesbe velük. Ezzel el is tűnt a műhelyben.
    Aztán két perc múlva odahívott, hogy he... a 378-as DOT nem 2008-at, hanem 1998-at jelent. Na mondom, az derék! Szóval 19 éves gumival jártam év elején két hónapot... Ahhoz képest nem is volt vészes. Tapadt az egész normálisan szárazon, hóban-vízen meg nem nagyon mentem vele. De azért nem bánom, hogy lecseréltem.
    Persze most a Continental helyett papíron egy fos került fel (edit: oké, ez túlzás, nem vettem volna meg, ha ezt gondolnám és nyilván nem a kínainak is noname vackok közt versenyez, hanem jó középkategória), hiszen az Apollo valószínűleg nem említhető egy lapon vele, de nyilván ez árban is tükröződik.

    Folytatás...

    N€T0X|N 6 éve 23

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.