2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • A billentyűzet

    Ami a látszat ellenére használható. Sokáig ódzkodtam a szigetes szaroktól, de ennek a külseje meggyőzött arról, hogy márpedig ki kell próbálnom. Annyira nem drága (3390 Ft-ért vettem), hogy ne férjen bele egy próba. Szóval:

    Genius Slimstar i222

    Létezik belőle normális ISO kiosztású magyar változat is, ilyen lett az enyém végül. Fontos volt a válogatásnál, hogy legyen rajta hangerőszabályozó gombpáros, ez megvan. A többi extra multimédiás funkciót fn gombbal lehet életrekelteni. Ez van akinek tetszik, van akinek nem, engem pont nem érdekel, mert nem használtam őket az eddigi billzetemen sem. A design bejövős, az anyaghasználat nem rossz, az egész bill. szép és elsőre is egészen kellemes használni. Kicsit szoknom kell, de fain.

    Reményeim szerint idénre ezzel a lépéssel befejeztem, de ez úgyse fog sikerülni, szóval nézegetem már a használt i5-öket. :D

    N

    N€T0X|N 10 éve 8

  • Megjött a rágcsáló is

    Egy Gigabyte GM-6980X személyében.

    Soha a büdös életbe nem gondoltam volna, hogy lesz más egerem, mint Logitech és pláne nem, hogy ha mégis, akkor az olyan márka, ami nem kifejezetten perifériagyártó. Na meg az, hogy lézeres, pfeh...
    Aztán most mégis. Az MX518 már kihalt a kezem alól pár hónapja és azóta egy 2000 Ft-os bundle csomagból kivadászott egeret használtam, ami... hát hömm, szóval nagyjából semmire nem jó és nem is kényelmes se rövid, se hosszú távon és különösen játékra teljesen alkalmatlan.
    A hónapokig tartó szenvedést mégis az okozta - az anyagi részén kívül a dolognak - hogy nem találtam az MX-nek méltó utódot. Papíron persze, ott van a G400s, ami tökéletes volna, ha nem olyan áron adnák, ami azért vicc kategória, de az se lenne baj, ha amúgy elérhető lenne, de még így is vadászni kell. Mindenféleképpen ragaszkodtam a formához, tehát eleve azok között nézelődtem, amik ezt másolják, viszont alapvetően nem találtam olyat, ami tetszett volna és/vagy ne olvastam volna róla túl sok olyasmit, ami miatt nem jöhetett szóba.

    Folytatás...

    N€T0X|N 10 éve 21

  • Új házikó

    Ennek is eljött az ideje. A 7 éves, anno táppal együtt vásárolt Asus házikóm mára kellően leharcolt állapotba került az eltelt idő alatt, legfőbb idegesítő tulajdonsága a zörgés lett, amit az oldallapjai meg az előoldali takarólemezek műveltek elsődlegesen. Annyi konfigot (alaplapból járt benne 6) látott szegény, hogy nem nagyon van csavarmenet rajta, ami ne lett volna már legalább egyszer megnyúzva, így túlságosan stabilan se lehetett benne rögzíteni semmit, ami ezen biztosan nem segített.
    Szellőzése nem túlságosan jó. Elölre lehet bele tolni két db 80-as vagy egy db 120-as ventit (utóbbi megoldás kapott benne helyet), épp' csak nincs honnan igazán szívniuk, mert kevés elöl ehhez a nyílás, ha meg lenyitom az USB takarófedelét, akkor még az is kinullázódik, márpedig rendszeresen van oda dugva valami. Ugyan hátul szintén van két 80-as ventinek hely, de a rendes átszellőztetés az előbbi okból kifolyólag nehézkes. A proci se tudott igazán kellemesen friss levegőt szívni, mert az aktuális alaplapomon valahogy pont nem ott van a helye, hogy a ház oldalsó nyílásából az elvileg pont fölé vezető harangon keresztül menjen (gyári hűtővel használom), ugyanis ez pont nem fölötte van, míg az összes korábbi ATX lapnál ez nem volt probléma. Gyárilag amúgy egyetlen 80-as venti járt hozzá, elmebajos fordulatszámmal, hangos volt, mint a disznó, le is cseréltem.

    Folytatás...

    N€T0X|N 10 éve 13

  • 550Ti <<< 560Ti

    Nem bántam meg. Nem akaródzott a VGA csere, mert egyszerűen nem találtam olyan kártyát használható áron (pontosabban a saját keretemnek megfelelően), amire lett volna értelme váltani. Aztán az elmúlt hetekben elkezdtem naponta vadul lapozgatni a HWA-t, hátha kifogok én is valamit jó áron, ahogy a jegelt hirdetéseket nézegettem. Csak lesz akkora szerencsém, gondoltam, hogy én is beletenyerelek a tutiba. Nos, ha akkora orbitális jóságot nem is fogtam ki, de azért 25 jó magyar ezresért lett meg a Giga 560Ti OC. Ennyiért ez nem rossz, általában inkább 30 körül láttam őket, annyit meg nem akartam adni érte, ahogy a 6870-ekért sem, 7850 meg inkább 35+, azt még elvitte-bemákolta-lemaradtam változatban se láttam 30 körül, mert asz'ondom 30-ért elvittem volna egyet. Kb. ott érné meg a 25-ért vett 560Ti-hez képest sebességét tekintve.
    Újonnan 650Ti boost vagy 750Ti érte volna meg, de előbbit nem lehet kapni sehol, utóbbi alulról súrolja a 40 ezrest, ami miatt nem jöhetett számításba és amúgy az 560Ti-hez képest nem is számottevően gyorsabbak (bár a 750Ti fogyasztása igazán hízelgő, ilyen szempontból az 560Ti elég trágya). Esetleg 260X, de az is 30+ és általánosan nem gyorsabb, mint az 560Ti, inkább 50-50% az arány a játékokban, akkor meg minek.

    Folytatás...

    N€T0X|N 10 éve 7

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.