2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • 1080ti -> 3070

    Mivel az 1080ti már nem igazán szerette a gyári órajelein a működést, plusz várható volt, hogy lesznek olyan új játékok, amiket azon sem bírt volna már maxon futtatni (pl. a friss Witcher 3 next gen update), egy ideje már nézegettem neki utódot. Sokáig tényleg csak nézegettem, mert röhejes áron nem akartam középkategóriát venni, annyira nem volt rossz ez a kártya. Lement a bányászláz, kijöttek a feltehetőleg bányászkártyák a piacra, kellően olcsón, úgyhogy elértük azt a határt (150), ahol már láttam értelmét az újdonságnak. Bár októberben a bolti ár még mindig a 300 ezrest közelítette a 3070-ek esetében, én ennek alig több mint feléért vettem ezt a remek Manli csodát és egyelőre jól teszi a dolgát.

    A hűtése nem rossz, a hangja is kibírható, rosszabbra számítottam. Nem halk, de azért nem is ordít, amikor rendesen meg van terhelve és a beállított hőmérsékletkorlátot legalább simán tudja tartani, a gépházam pedig a rezgések nagyját megfogja. A lekorlátozott 1080ti-nél vastagon gyorsabb tud lenni, ez persze nem túl meglepő. Eddig bírja a nyüstölést. Valamiért két játékban (Tomb Raider, Black Mesa) a betöltőképernyő közben (a menüben már nem) furcsaságok jelennek meg, de játékok alatt semmilyen képhibával nem találkoztam. Mióta az erősebb proci van a gépben, a Cyberpunk RT-vel is egészen jól megy - azaz menne, ha játszanék vele, mert nem bír lekötni.

    Folytatás...

    N€T0X|N 1 éve 7

  • R5 2600 -> 5600

    3 év után ismét eljött a csere ideje, mert olyan érzésem volt, hogy az igencsak visszafogott 1080ti után a 3070-nek nagyon kevés, ami támogatást CPU frontról kap. A 2600 sem a váltásnál, sem később nem okozott euforikus pillanatokat, hiába volt éppen az egyik legjobb választás akkor, amikor vettem. Persze nem volt vele soha probléma, meg kellő VGA erő párosult mellé mindig, így ugyan miért is lett volna. De mivel most egyéb irányba kevesebb pénz folyik el és az 5xxx széria manapság emberi áron kapható, meg az alaplapom is támogatja az új cuccost mindenféle apróbetűs részek nélkül, így rászántam magam a cserére.

    Na kérem, ez most bitangos előrelépés lett. Tudtam, hogy Zen+ és Zen2 közt volt egy nagyobb lépés, valamint a Zen3 se lett rossz (bár az egy kisebb lépcső volt a generációk között) és így vártam is, hogy nálam erre ugorva látható lesz az eredmény, de arra nem számítottam, hogy szintetikus tesztekben is simán 40-50% a többlet.

    Folytatás...

    N€T0X|N 1 éve 5

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.