2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • nVidia GTX 550ti 1GB – megéri?

    G92 vs. GF116 - érdemes-e váltani?

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 13 éve 69

  • GTS250 1GB >>> GTX550ti 1GB

    Eljött a váltás ideje. Nem volt rá túl nagy keret és bár még megvan a GTS, meglesz a helye az árának, ha elmegy. Agyaltam rajta egy darabig, hogy mennyi értelme van ennek a cserének, mert PH!-s tesztek alapján a GTS450 nem nagyon gyorsabb a 250-nél, míg az 550ti nem sokkal gyorsabb a 450-nél. Na, de ez egy OC verzió, azóta talán driverek is fejlődtek valamit és igazából a 250 meg az 550 között már mégiscsak jócskán van különbség, érezhető rendesen. Gyaníthatóan itt-ott professzorlimitbe ütközök a szutyok kis E6500-ammal, de segond. Még mindig lényegesen jobbnak tűnik a helyzet, mint ha vga csere helyett i3 540-re váltottam volna alaplapostul, memóriástul - árban kb. ugyanitt lennék, pár ezres eltéréssel.
    Szegény 250 felett már eljárt az idő, így hiába tettem volna a segge alá erősebb procit, amit játékokon kívül meg gyakorlatilag nem használok ki.
    Egyelőre úgy tűnik, hogy alkalmazástól függően - azért írom így, mivel futtattam pár tesztet is - 30-50% plusz van az 550-ben, ami már kellemes előrelépés. Arra elég, hogy most egy ideig ne kelljen azon görcsölni, hogy a következő kipróbálandó játék már csak minimum grafikán megy (mivel a 250-nel se értem még el ezt a szintet, így ez még jobban kitolódott).

    Folytatás...

    N€T0X|N 13 éve 5

  • VV szösszenetek, 23. rész: éttermi panaszkezelés

    Totálisan elfelejtettem a múlt héten, hogy szombatra legalábbis be kéne vásárolni, ennek megfelelően koppantam egy kisebbet, amikor tegnap reggel szerettem volna boltba menni, mert nem volt itthon egy gramm kaja sem.
    Na, gondoltam akkor talán rendeljünk a netről kaját, azok mindig kiszolgálnak, ha ünnep van, ha bármi. Így is lett. Megrendeltem a már szokásosnak mondható pizzámat a Don Pepétől, netpincéren keresztül. Szokásos idő eltelte után meg is jelent a futár, doboz átad, kifizet, örül, hogy nem hal éhen procedúra lezajlott. Kicsit gyanús volt, hogy milyen könnyű a doboz, de hát na... éhes voltam.
    Aztán kinyitás után rögtön feltűnt, hogy mintha kicsit karcsú lenne a téma. Tudni kell rólam, hogy minden esetben szoktam jócskán kérni extra feltétet, legalább hármat. Én úgy szeretem, ha nem látszik ki a tészta a feltétek alól, persze ez árban is rendesen meglátszik (sajnos). Na, úgy tűnt, hogy a kért feltéteket ezúttal lefelejtették a pizzáról, de a számláról persze nem. Hát mit lehet netről rendelt kaja esetén tenni, puff megettem így, ez van. Netpincéren mindenesetre lehet értékelni a rendelt árut, így megjegyzésbe odaírtam, hogy na azért ez így nem kerek, augusztus 20 ide vagy oda. Gondoltam ennek sok haszna úgyse lesz, mindenesetre engedélyeztem, hogy az étterem lássa, hogy ki reklamál (lehet ugyanis név nélkül is, aminek semmi értelmét nem látom).

    Folytatás...

    N€T0X|N 13 éve 5

  • Nap szépe: Elsa Pataky

    100. bejegyzésnek pont jó lesz:

    N

    N€T0X|N 13 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.