2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

hama uRage Cyberboard Premium

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Nagyon régóta szerettem volna már egy normálisabb, háttérvilágításos billentyűzetet, de nem aranyárban. Sokat megnéztem képen és élőben is. Vagy gagyi szutykok voltak vagy ha jó is lett volna, akkor a manapság terjedő, gombközi világítást alkalmazták, ami szép, de nem sokra megyek vele (bár sötétben nem tudom milyen).
Teljesen véletlenül akadtam végül a címben jelzett darabra és azonnal beleszerettem. Korábban sose találkoztam vele, pedig párhavonta átnéztem a kínálatot. Alapetően nem ismerem a márka általános megítélését, számomra valahogy, talán a hangzása miatt nem tartozik az élvonalba, amolyan jó iparosnak gondoltam. Az előző billentyűzetem is HAMA volt (uRage Lethality) és nem volt vele semmi gond, így most már különösebben nem ódzkodtam az újtól.
Jellemzően billre sosem költöttem sokat, általában 4-5 ezer forintos cuccok voltak nálam (nem úgy, mint általában az egér esetében, legutóbb a G402-ről el is felejtettem írni, lassan egy éves), de ez most kicsivel 10 grand felett került a tulajdonomba.

Nagyon gamer billentyűzetnek hirdeti a gyártó, ami engem mostanság kevésbé érdekel. A háttérvilágítás volt a lényeg. De azért mellesleg a kivitelezés valóban elsőrangú. Nyilván nem mechanikus ezért az árért, viszont kellemes gépelni rajta. Kicsit lehetne puhább/halkabb, de jó. A ház teljes felső része fémből van, szálcsiszolt felülettel, oldalt némi extra mintázattal, alul-felül króm hatású típusfeliratokkal. Brutálisan masszív érzést kelt az ehhez járó súly és megjelenés miatt. Jókora gumírozott talpai vannak elöl-hátul, a kihajthatóak is nagyok és gumisak, így mindig stabilan fekszik bármilyen felületen. A tetején lévő mintát és feliratot egy picikét túltolták az én ízlésemnek, de még bőven vállalható, pláne ahhoz képest, hogy gamer kategóriában indul.

A gombjai teljes méretűek, nem laposak. A szokásostól eltérően nem veszi körbe egy keret, hanem csupaszon állnak ki az alap síkból. Így látszik a megvilágítás oldalról is, nem csak a betűk felülete világít. Valamint elöl, oldalt és hátul végigfut egy áttetsző csík, ami szintén az éppen bekapcsolt színnel fénylik.

Színből ugyanis van egy pár. Az alap zöld-piros-kék mellett van sárga, fehér, meg még két szín, amit színtévesztésemből adódóan meg nem mondom, hogy mi akar lenni (talán rózsaszín és világoskék). Valamint tud olyat, hogy átmenetes, olyankor patchwork szerűen világítja ki magát mindenféle színnel. Három fényerősségi fokozata van, de ki is kapcsolható teljesen. Ezen kívül nem csak szimplán világítani tud, hanem mindenféle elmebajos - pulzálás, villogás stb. - módokat.

Driver nincs hozzá, a beállításokat az FN + szám, illetve pgup és pgdn gombokkal lehet testreszabni. Sajnos nagy probléma (már akinek), hogy nem jegyzi meg a beállítást, minden gép bekapcsoláskor az alap patchwork beállítással indul. Annak ellenére, hogy pont olyan billentyűzetet nem akartam venni, ami ilyen szivárványos, mégis egészen tetszik ez a beállítás és alapvetően nem is változtattam meg az elmúlt hétben, vagyis amióta megvan.

A num-, caps- és win lock gombok brutális szemfolyató kékkel világítanak, azokat érdemes kikapcsolni, mert rohadtul zavaróak még nappali fényben is. Sajnos a színük nem követi a billentyűzet háttérvilágítását, pedig legalább az jó lenne.

Kábele harisnyázott, nem túl merev, elég hosszú. Az F1-F12 gombok multimédiás gombokként is szolgálnak, ha az FN-nel kombináljuk őket: hangerőszabályzó, média vezérlők, levelezés, kezdőlap (böngészőben), számológép.
Egyelőre teljesen jónak tartom, meglátjuk mennyire lesz hosszútávon megbízható. Pl. olvastam olyat, hogy valakinek meghülyült a háttérvilágítás. De fizikailag bizonyára elég tartós a cucc. Legalábbis kettétörni biztosan nem fog...

N

Hozzászólások

(#1) AllTheBest


AllTheBest
senior tag

Kinézetre nekem nagyon bejön eza billzet, hama urage illuminated egerem van már lassan 3 éve és ezek után lehet, hogy én is benevezek majd egy ilyenre

Esetleges elírásokért elnézést kérek, kevesebb ujjal nehezebb pontosan írni :) ---> Xiaomi Mi 9T 128gb

(#2) Csapoati


Csapoati
nagyúr

Na akkor szerelj fel pár neont a rizskályhádra és össze is lehet hangolni a két cucc világítását. :DDD

tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.

(#3) domos


domos
senior tag

Szia!

Tetszik a cucc, lehet bepróbálkozom vele én is. Lehetne egy kérésem? Fel tudnád venni hogy milyen a gombok hangja amikor lenyomod és felraknád YouTube-ra? Már ha nem nagy gond.

Köszönöm.

If you don't do it enough, nothing's gonna really happen.

(#4) Imifej


Imifej
senior tag

Vettem én is egy ilyent. Szinte tökéletes. Egy bajom van vele. Nem tud azonos színnel pulzálni. Így túl gagyinak tűnik ez a funkció. Meg esetleg jó lett volna, ha bizonyos csoportokat más színnel lehetne megvilágítani (WSAD).

Marantz PM7000N, JBL TLX500

(#5) N€T0X|N válasza Imifej (#4) üzenetére


N€T0X|N
őstag

Tényleg belerakhatták volna, hiszen egyébként több dinamikus opciója is van (bár szerintem mind értelmetlen :D )

Sent from my keyBoard

(#6) Farkash


Farkash
csendes tag

Sziasztok!

Sikerült beszereznem egy ilyen billentyűzetet, csak egy bajom van vele! Ha kikapcsolom a gépet, a bill nem kapcsol ki és folyamatosan világít... Míg ki nem húzom a gépből... Erre esetleg tud valaki megoldást? :F A válaszokat előre is köszönöm! :R

(#7) Farkash válasza Farkash (#6) üzenetére


Farkash
csendes tag

Probléma megoldva! Bios -->USB töltés kikapcs! :)

(#8) infectedmann


infectedmann
őstag

Én nagyon meg vagyok vele elégedve, talán az egyik legjobb billentyűzet, amit valaha használtam.

(#9) johnnie94


johnnie94
csendes tag

Én is a napokban vettem meg, szerintem ár-érték arányban rendben van. Persze lehetnének hasznosabb világítási programok is, de rendben van így is. Egyetlen bajom van, a num/caps/scroll ledjei, vakító kék ledek. :)) néha kicsit zavaró.
De nem bántam meg a vételt :R

"Egy mérés nem mérés!" - mondta a szaki, majd újra megfogta a fázist

(#10) N€T0X|N válasza johnnie94 (#9) üzenetére


N€T0X|N
őstag

Én egész egyszerűen lekentem az oldalukat fekete javítófestékkel. Így tökéletes. :K

Sent from my keyBoard

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.